Nooit meer naar de nagelsalon, dit houdt meer dan een week!

04:18 - 02:35
luistertijd 04:18 - leestijd 02:35

Marte test SensatioNail starter kit

SensatioNail starter kit

Fing’rs, het merk dat binnen Nederland iets minder bekend is, heeft SensatioNail op de markt gebracht. Een gellak systeem voor thuisgebruik, verkrijgbaar in een starter kit compleet met lamp en toebehoren en losse kleuren. De zogenaamde Essentials Kits zijn er weer om de starter kit aan te vullen.

Claim van het merk

“Neem een sensationeel glanzende, verbazingwekkende, sterke manicure, die tot twee weken meegaat. De SensatioNail® starter kit bevat de Pro 3060 LED-lamp en alles wat je nodig hebt voor 10 perfecte toepassingen. De LED-lamp droogt de SensatioNail® Gel lak snel en omsluit de kleur in een beschermende glanzende afwerking. Nagels zijn 100% droog en u bent direct klaar voor actie. Zelfs na twee weken is de kleur nog steeds schitterend en ultra glanzend. Na tien  manicures koop je gewoon de Essentials Kit en kleur van je keuze en je begint gewoon weer opnieuw.”

Het gebruik

Er zit in de starter kit een zeer duidelijke beschrijving in verschillende talen hoe je de gellak dient aan te brengen. Verwijder eventuele nagellak, vijl je nagels in gewenst model, buff het nagelbed iets op om een betere grip te krijgen, maak alle nagels schoon met bijgeleverde gel cleanser en breng dan vervolgens een dun laagje gel primer aan.

Breng als eerste een dun laagje gel base & top coat aan (begin met je duimen, zodat je makkelijker kunt werken aan de andere vingers), cure dit gedurende 30 seconden onder de lamp totdat je een piepje hoort. Breng dan een laagje gekleurde gel aan, cure dit 60 seconden onder de lamp ofwel tot de lamp vanzelf uitgaat.

Breng dan een tweede laag gekleurde lak aan en cure weer 60 seconden. Breng een laagje gel base & top coat aan en cure dit weer 30 seconden tot aan piepje en sluit af door de nagel nog even na te reinigen met de gel cleanser.

Werk steeds met hele dunne laagjes en houd rekening met de afstand van de nagelriem anders groeit het erg lelijk uit. Gedurende twee  weken heb je gegarandeerd mooi gelakte glanzende nagels!

Met de klok mee: gellak na 1, 7 en 14 dagen:

Marte test SensatioNail starter kit

Verwijderen van de gel

Omdat gellak geen reguliere nagellak is, is het verwijderen ervan even andere koek. Het beste kun je van het merk zelf de verwijderingsmethode aanhouden. SensatioNails verkoopt speciale gel polish remover, removal wraps en een removal tool om je gellak te verwijderen.

De SensatioNail® Gel Polish Removal Wraps is een unieke handige manier om gel lak eenvoudig thuis te verwijderen. Gebruiken met SensatioNail® Gel Polish Remover.

Stap 1: gewoon polijsten en inwikkelen. De foliewikkels houden de natuurlijke warmte vast rondom elke individuele nagel, waardoor het eenvoudig is om de nagellak van de nagels af te halen.

Stap 2: na 15 minuten, gewoon de gel lak eraf duwen met de handzame SensatioNail® Gel Polish Removal Tool om telkens opnieuw schone en gezonde nagels te voorschijn te toveren. Eindelijk een unieke methode voor thuis die absoluut ‘sensationeel’ is.

marteMarte concludeert:

Ik heb de starter kit met de kleur Scarlet Red gekregen met nog twee extra kleuren: Force of Nature en Little Gold Dress. Alle drie heb ik getest en ik vind het stuk voor stuk mooie kleuren, al had ik verwacht dat de gouden iets meer glitterig zou zijn (het is een hele mooie subtiel goud).

Het aanbrengen van de gellak is zo eenvoudig gemaakt. Waarom zou je nog naar een salon willen? Je moet alleen even rekening houden dat je de laagjes mooi dun houdt en dat je afstand van je nagelriemen houdt. De glans houdt zeker gedurende twee weken en gechipte nagellak is ook verleden tijd!

Jammer vond ik eigenlijk dat ik van dit merk niet hun verwijderproducten heb getest. Ik heb mijn eigen wraps gemaakt met een nagellak remove, wat wel ok was maar het kan beter…

SHOP! hier de Sensationail nagellakken

SHOP! hier de Senationail starterkit

SHOP! hier de Sensationail removal wraps (ook te gebruiken voor andere gellakken)

 

 

Lees ook