Deze fijne producten voorkomen een glanzende T-zone.

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Matte make-up voor de zomer.

Onder invloed van een veranderde luchtvochtigheid, de inwerking van uv-straling en zwemwater, is het geheel logisch dat je  in de zomer andere verzorgingsproducten gebruikt.

Een glansneus heb je bijvoobeeld in de zomer al snel te pakken. De huid wordt wat vetter door het tekort aan vocht. Als reactie daarop gaat de huid extra talg aanmaken. Bij te veel talg wordt de huid vet en gaat de huid glimmen. Vooral aan de T-zone (kin, neus en voorhoofd) is de vette huid te herkennen, omdat deze het meest glimt.

Veel mensen denken dat ze moeten stoppen hun gezicht te hydrateren met crème als de huid vet is, maar dat is niet de oplossing. Op die manier droogt het gezicht nog meer uit en gaat de huid –zoals eerder gezegd- juist extra talg aanmaken.

Blijf hydrateren, gebruik light-versies van creme, of gel-creme. En werk voor je make-up met matterende producten, afgewisseld met glansjes om een cakey effect te voorkomen.  Geef je jukbeenderen bijvoorbeeld een matte finish, maar laat de appeltjes van je wangen licht glanzen. Dit geeft een fris effect.

Shop the look!

Dior Diorskin Pore Minimizer

Deze teintbasis matteert de huid, verdoezelt poriën en verfijnt lijntjes. De formule egaliseert de teint en kalmeert de huid waardoor huidirritaties verdwijnen. De emulsie is transparant.

Koop het product hier.

Clinique Stay-Matte Sheer Pressed Powder

Deze matte poeder van Clinique absobeert overtollig talg en is vetvrij. Ideaal voor een glanzende huid dus. De huid voelt na gebruik zacht en fris aan. Geschikt voor een vette of gecombineerde huid. Ik heb deze compact poeder zelf ook en ik ben fan. De poeder laat geen dikke laag poeder achter op het gezicht, wat ik erg fijn vind.

Shop het product hier.

YSL Matt Touch Foundation Teint Mat Longue Tenue

Deze matte foundation hydrateert de huid en geeft een comfortabel gevoel. De zachte textuur vervaagt huidprobleempjes en geeft de teint een frisse uitstraling. Deze foundation bevat tevens een SPF 10, dus zeer geschikt voor zonnige dagen. De foundation is geschikt voor de gemengde tot vette huid. Is niet-comedogeen.

Koop deze foundation hier.

Smashbox primer Photo Matte Anti-Shine

Breng deze primer onder je make-up aan voor een mat effect, de hele dag. De primer absorbeert overtollig talg en verminderd het aanzien van poriën. Het product zorgt 8 uur lang voor een matte finish, zo claimen de makers. Het product kan alleen worden gedragen of onder make-up, of kan zachtjes worden aangebracht voor retouches.

Koop deze primer hier.

Lancôme Star Bronzer Matte

Deze zachte poeder geeft je én een door de zon gekust huidje én een matte teint. Ideaal voor als je nog niet zoveel in de zon hebt kunnen liggen. Het product bevat mineralen pigmenten en absorberende micro-sferen voor een gladde, matte teint. Geschikt voor alle huidtypes. De makers beloven een niet krijtachtig en nooit cakey-effect. De bronzer is vrij van parfum en niet-comedogeen.

Shop het product hier.

Lees ook