Niet vet, maar wel sterk voedend, vindt ze

02:33 - 01:31
luistertijd 02:33 - leestijd 01:31

Marte test Clinique Moisture Surge IntenseVoor deze review testte ik van Clinique de Moisture Surge Intense huidverzorging.

Claim

Clinique Moisture Surge Intense huidversterkende vochtverzorging is een rijke, vetvrije crème-gel die onmiddellijk hydrateert. De huid blijft comfortabel gevoed, zelfs 24 uur nadat je de crème hebt aangebracht. Bij dagelijks gebruik wordt de huid zichtbaar versterkt en de natuurlijke vochtbarrière van de huid hersteld. Zo bescherm je de huid nog beter tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld wisselende weersomstandigheden. Een betere vochtbarrière zorgt namelijk voor een stralendere, gezondere huid.

Uitstraling en look van dit product

Zoals we van Clinique gewend zijn, zit ook dit product in een mooi stylish groen-parelmoeren doosje. De pot zelf is vrij simpel met een glimmend zilverkleurig deksel. Clinique gebruikt altijd hetzelfde lettertype wat voor eenheid zorgt binnen het merk, in mijn ogen siert dit enorm. Wat ik wel mis, is een spateltje in het doosje bij deze gel-crème; dar zou wel zo hygiënisch zijn. Of misschien in pompflacon, maar daar heb ik zelf een obsessie mee.

Het gebruik

Zodra ik de pot openmaak, komt er een bijna chemische alcohol-lucht me tegemoet. Snel draai ik het potje dicht en kijk naar de datum. Nergens kan ik op een blog of site vinden dat anderen hier ook last van hadden. Helaas blijf ik me aan de geur storen die zeker 30 minuten na aanbrengen blijft hangen. Neemt niet weg dat ik het een fijn product vind.

De claim wordt zeker gehaald: m’n huid voelt heerlijk aan. De gelcrème laat een klein laagje achter en trekt niet geheel in. Enige nadeel is dat ik geen foundations gebruik, omdat het anders voelt als een plakkaat op m’n gezicht. Maar zoals de claim ook al aangeeft – ‘een stralende gezondere huid’- veel camouflage en foundations heb ik niet nodig met dit product.  Het geeft je huid een flinke vochtboost en dat zie je ook. Totaal geen fijne droogtelijntjes of plekjes. Ik heb nu een heerlijk gehydrateerde huid.

marteMarte concludeert

Ook al wordt de claim dubbel en dwars gehaald, die alcoholachtige geur is iets wat me teleurgesteld heeft. Ik snap dat er geen duidelijk overheersend parfum aan deze substantie gegeven kan worden, maar mocht Clinique toch de geurnoten veranderen dan zal deze gelcrème zo in m’n top 5 belanden alleen al voor het behaalde effect.

Lees ook