Je hoeft echt niet lang in de zon te zitten om een mooie zomerse teint te krijgen en te houden.

04:23 - 02:37
luistertijd 04:23 - leestijd 02:37

Je hoeft echt niet lang in de zon te zitten om een mooie zomerse teint te krijgen en te houden. Verzorg je huid goed met de juiste producten en een mooi kleurtje: dan krijg je veel teint en glow voor weinig moeite!

Begin met vocht!

Een krachtig hydraterende creme houdt je huid soepel en zacht en geeft een prachtige glow waardoor je teint nog stralender wordt. Hydraterende cremes vind je in alle soorten en prijzen en bij alle merken. Wij vallen voor Hydra Life van Christian Dior, waarin de inmiddels beroemde technologie van Aquaporine stimulatie is verwerkt. We hebben jullie daar veel over verteld in het minimagazine van Eucerin, dat daarop ook een hele lijn heeft afgestemd. Hydra Life biedt voor elk huidtype de geschikte creme, plus een extra skin energizing serum. Prijzen vanaf 40 euro, voor de gekleurde dagcreme

?

Verstevig!

Onder invloed van uv-straling verslapt je huid ook langzaam maar zeker, samen met de genetische klok die doortikt. UV-straling tast de elastische vezels aan. Een beetje versteviging kan daarom geen kwaad. Biotherm heeft een volumegevende creme en een verstevigend serum die Age Fitness Elastic is genoemd. Biotherm claimt iets met het vormgeheugen van de huid te kunnen doen. Het zou gebaseerd zijn op een Nasa technologie. Het merk beroept zich op stoffen uit olijf die oleuropein en tyrosol worden genoemd. Men heeft een testmethode die 3D Dynaskin wordt genoemd waarmee kan worden gezien dat bescherming tegen huidvervorming kan worden verkregen: -31% na 40 minuten. Hoe lang dit aanhoudt, wordt niet verteld helaas. De handige 2- in – 1 creme + serum kost 56 euro, voor 30 ml pompje.

Interessant en heel betaalbaar is Beautician’s Secret Deep Wrinkle Repair uit de apotheek van onze expert Anne Andela met krachtige antioxidant doseringen uit A (retinol), C en E en groene thee om de huid te verstevigen en de teint op te frissen (30 ml, 24,95). Eenvoudig online te bestellen.

 Voedt!

Verzacht je huid extra in de droge zomermaanden met een mooi masker. Guerlain biedt de luxe hiertoe bij uitstek! In de Success Future serie zit een roll-on masker waarin extracten uit hars zijn opgenomen die een opspannend effect hebben. In het masker zitten ook stoffen die de huid onmiddellijk stralen maken, net wat je wilt als je al een mooie teint hebt. De textuur van het masker is aangenaam soepel en geeft een fris effect. De roller maakt het aanbrengen extra gemakkelijk. Huidverzorgingsproducten van Guerlain hebben een luxe uitstraling maar ook een prachtig effect op de huid, zo weten wij uit jarenlange ervaring met de producten. Het luxe gevoel kost 76 euro voor 60 ml.

Peel je huid!

Om de teint nog voller van kleur te maken, de droge huidcelletjes te verwijderen waardoor de zachtheid terugkeert. Hoe zachter je huid is, hoe mooier make-up ook blijft zitten.  Estee Lauder heeft de Idealist Dual Action Refinishing Treatment. Het is een niet irriterende behandeling die qua resultaat gelijkstaat aan een 30% glycolpeeling aldus het merk. Het product in handige tube bestaat uit stoffen die een warmte effect bewerkstelligen op de huid waardoor talg en huidschilfers ook makkelijker uit de porien komen, ragfijne bolletjes zorgen voor verwijdering en ondertussen daalt in de porie langs de wandjes ook nog een cocktail van huidversterkend glucosamine af in combinatie met salicylzuur zuur. De stoffen zorgen samen voor een boost van de celvernieuwing in de huid. 56 euro.    Voor bijna de helft heb je een heel goede exfoliator van Pascaud: Pascaud Salicylic Exfoliator (€ 33,50) met 2% salicylzuur en fijne scrubdeeltjes die eveneens de porie diep schoonmaakt en het huidoppervlak glad maakt. Te koop via de webshop.

 Love your teint, hou ‘em vast!

Met L’Oreal Sublime Bronze Face: een zelfbruinende creme voor je gezicht die je kleurtje op niveau houdt. Er zitten ook fruitzuren in waardoor je teint niet vlekkerig wordt. Echte hydraterende werkstoffen zorgen voor een soepele huid. Vul je zonnige kleur aan met een mooi bronzing powder. En wil je liever geen selftan product, probeer dan eens de gelcreme van Guerlain met spf 10.

Lees ook