Hoe bevalt de suncream van L’ Oreal en de aftersun van Swisscare en L’Oreal?

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

Tessa test suncream en after sun van L’Oreal + SwissCare

Voor deze review dook ik de zon in met een suncream van L’Oréal Paris Sublime Sun Perfect Bronze, douchte eenmaal thuis met de SwissCare Suncare Bronzing Beauty after sun shower gel en verzorgde mijn huid erna met de L’Oréal Paris Sublime Sun After Sun. Lees hieronder mijn ervaringen.

Test 1: de L’Oréal Paris Sublime Sun Perfect Bronze

Zodra de zon schijnt, ga ik naar buiten. Heerlijk genieten van de warmte en je wordt ook nog een bruin. Mijn lichte huid (ik heb huidtype 2) moet ik goed beschermen tegen de zon om verbranding tegen te gaan.Voor meer uitleg over de zonkracht en de verschillende huidtypes lees je hier meer.

In Nederland gebruik ik zonnefactor 30 als mijn huid nog geen of nauwelijks zon heeft gehad. Ik ga mijn huid dus de aankomende weken voorzien van L’Oréal Sublime Sun factor 30.

Verpakkingloreal perfect bronze spf 30 melkspray

L’Oréal Sublime Sun Perfect Bronze zit in een opvallende oranje sprayflacon (200 ml) en is waterproof. Met de handige sprayflacon spuit je kleine hoeveelheden op je lijf zodat je nooit een overschot op je huid hebt zitten wat lastig weg te wrijven is.

Er zit een losse beschermdop op de spray wat minder handig is, want die ben ik altijd aan het zoeken. De beschermdop krijg je er makkelijk af dus hij ligt ook wel eens los in mijn tas.

Gebruik

De zonnemelk heeft een lichtroze kleur en wrijf je makkelijk en snel in je huid. Er blijft geen witte waas achter. De geur is aangenaam en fris.

Claim

Mexoryl SX, ook wel Ecamsule of voluit Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, is een synthetisch zonnefilter dat beschermt tegen breed spectrum UVA-straling (synthetische filters  absorberen uv straling en deactiveren het zo, terwijl minerale filters de straling weerkaatsen).

Mexoryl SX deactiveert de UVA-fotonen (de lichtdeeltjes waaruit elektromagnetische straling bestaat) die de huid binnendringen en zetten ze om in onschadelijke energie: licht wordt omgezet in warmte.

fotostabiel

Het voordeel van Mexoryl SX ten opzichte van andere synthetische zonnefilters is dat ze zeer fotostabiel is, en dit zeer belangrijk!. Dat wil zeggen dat de werking niet verloren gaat onder invloed van zonlicht. Hierdoor beschermt Mexoryl SX zeer goed tegen de schadelijke UVA-stralen, die medeverantwoordelijk zijn voor huidveroudering en huidkanker.

Conclusie

Ik vind de Sublime Sun prettig in gebruik vanwege het handige spraysysteem. Normaal gesproken plakt mijn huid maar deze zonnemelk dringt snel in mijn huid en mijn huid voelt daarna weer glad aan net of er niets op zit.

Tijdens een stranddag blijf ik de hele dag sprayen zodat er geen verbranding ontstaat. Mijn huid kleurt langzaam maar mooi bruin. Voor mij een perfecte zonbeschermer die ik iedereen aan zal raden alleen al vanwege het feit dat je niet door hebt dat je een zonnemelk op je huid hebt aangebracht maar de zomerse geur doet je er wel aan herinneren.

L’Oréal Paris Sublime Sun Perfect Bronze koop je hier.

Tessa test suncream en after sun van L'Oreal + SwissCareTest 2: SwissCare Suncare Bronzing Beauty after sun shower gel

Na een lange dag in de zon is het heerlijk om onder een koele douche te stappen. De aankomende weken doe ik dat met een after sun die je onder de douche kunt gebruiken.

Ik had er nog nooit van gehoord maar het lijkt mij heerlijk verfrissend en handig. Het bespaart tijd, want je hoeft je na het douchen niet meer in te smeren.

Gebruik

De after sun shower gel (200 ml) heeft een witte kleur en komt redelijk makkelijk uit de tube. Het is een dikke crème die je makkelijk op je huid aanbrengt. Je moet je lichaam er rijkelijk mee insmeren en vervolgens inmasseren. Te gebruiken onder de douche of je kunt het toevoegen aan het badwater.

Claim

De SunCare Aftersun producten stimuleren het lichaamseigen bruiningsproces en intensiveren de teint van de huid tot lang na het zonnen. De shower gel heeft een sterk hydraterende werking op de huid tijdens het douchen en laat een zijdezacht gevoel achter na het zonnen.

Ingrediënten

De after sun is verrijkt met MelanoBronze After Sun bruinactivator voor de geleidelijke opbouw van een natuurlijk bruine kleur door stimulering van het natuurlijke pigment na blootstelling aan de zon.

MelanoBronze is een krachtig bruiningsextract die de natuurlijke pigmentatie van de huid stimuleert en verbetert, ook na het zonnen. MelanoBronze geeft natuurlijke bescherming tegen UV-straling en een egale, aantrekkelijke bruine kleur op de huid.

Conclusie

Ik breng de after sun shower gel aan op een douche puff en smeer mijn lichaam er rijkelijk mee in. Ik moet wel even onder het stromende water vandaan stappen om het niet direct van mijn huid af te laten spoelen, want voor mijn gevoel moet het wel in mijn huid trekken om het gewenste effect te bereiken.

De geur is zomers en aangenaam. Mijn huid voelt vettig aan alsof ik mij heb ingesmeerd maar het spoelt er makkelijk af. Na het afdrogen zouden mijn benen nog wel wat crème mogen gebruiken, want die voelen een beetje trekkerig aan.

Ideaal is dan om de SwissCare After Sun Lotion te gebruiken, want dan heb je een optimaal resultaat. De rest van mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Het is een zeer fijn product om onder de douche te gebruiken, want het is makkelijk in gebruik en het zorgt voor behoud van mijn bruine kleur, en dat wil ik natuurlijk!

Shop deze producten hier online.

Lees meer over Swisscare SunCare Bronzing Beauty zonnebrandproducten en het complete gamma van huidverzorging in het beautyJournaal merkdossier. 

Tessa test suncream en after sun van L'Oreal + SwissCareTest 3: L’Oréal Paris Sublime Sun After Sun

Na een lange dag zon op mijn huid kan mijn huid wel eens trekkerig aanvoelen ook al heb ik mij voldoende beschermd. Onder de douche moet ik te warm water vermijden, want dat voelt niet prettig aan. Voorzichtig afdrogen en daarna een frisse after sun aanbrengen. Ik ga L’Oréal Paris Sublime Sun After Sun uitproberen.

Verpakking

De after sun zit in een witte tube (200 ml) met blauwe accenten die zich goed onderscheidt van de zonnemelk. Een lekkere frisse tube om te zien wat ook past bij een after sun.

Gebruik

De after sun heeft een witte kleur en heeft een melkachtige substantie. Je wrijft het makkelijk in je huid en het trekt snel in. Geen plakkerig gevoel op je huid na gebruik en de geur is echt verrukkelijk. Het doet je denken aan vakantie.

Claim

TessaConclusie

Ik vind het echt een verwennerij om na een stranddag onder de douche te stappen en mijn huid daarna te verwennen met een frisse after sun. Dat is deze zeker.

Hij trekt snel in mijn huid en mijn huid voelt prettig en gekalmeerd aan. Hij hydrateert mijn huid en mijn huid blijft zijn bruine kleur behouden. Ik vind het belangrijk dat een after sun mijn huid kalmeert zodat de ergste pijn niet meer voelbaar is. Ik kan met recht zeggen dat L’Oréal Paris Sublime Sun after sun voor mij de ideale after sun is. Tip: leg de after sun in de koelkast voor een nog frisser effect. Koop L’Oréal Paris Sublime Sun After Sun hier.

Lees hier nog meer anti zonnebrandreviews van ons team: van Ronald…., en hier van Monique.

 

Lees ook