Werkt het of slaat het door naar vettigheid?

06:14 - 03:44
luistertijd 06:14 - leestijd 03:44

Sabine test Yves Rocher Lissage shampooHelaas bracht deze lente ons ook regelmatig regenbuien. Voor mijn lange haar met slag funest. Een fietstocht naar werk zorgt voor een desastreuze coupe sluike lokken met pluis. Niet ideaal.

Voor BeautyJournaal testte ik de haarverzorgingslijn van Yves Rocher Lissage. Dit assortiment bestaat uit een shampoo, conditioner en anti-frizz serum.

De claim:

Deze lijn zorgt ervoor dat weerbarstig haar prachtig glad wordt gemaakt. Dankzij deze verzorgende en gladmakende shampoo met Okrazaden voor een gladstrijkend effect wordt het haar:

Groen met Yves Rocher Lissage

Als ik de verpakkingen goed doorneem, valt me op dat de verpakkingen van de shampoo en het serum beide gemaakt zijn van gerecycled plastic. Leuk! In mijn artikel voor de Groen Special vertelde ik al over de verschillende groene verpakkingsopties die er zijn. Het geeft je toch een beter gevoel als een verpakking niet/minder belastend is voor het milieu.

Maar daar houdt het groene gedrag van Yves Rocher niet op. De shampoo is ook nog eens gemakkelijk biodegradable (afbreekbaar). De formules van de producten zijn tevens vrij van siliconen.

Siliconen in haarproducten worden vooral gebruikt in shampoos, conditioners, haarmaskers en stylingproducten. Ze geven haar een zijdeachtig gevoel en glans en verhogen de kambaarheid van het haar. Dit komt doordat siliconen een stevig, maar flexibel glanzend laagje op het haar kunnen vormen en de oneffenheden (zoals uiteenstaande haarschubben) opvullen of dichtsmeren.

Ik ben zelf niet vies van siliconen in haarverzorging. Het geeft vaak een glanzend en glad effect, wat je meestal niet bereikt met haarverzorging zonder siliconen. En laat dat nou nét de belofte zijn van dit product.

Okra Gladmakend effect zonder siliconen?

Is dat überhaupt mogelijk? Ik heb het nog maar een keer meegemaakt bij het testen van de Kerastase Cristalliste lijn.

Yves Rocher geeft aan dat het gladmakende effect wordt bereikt door het gebruik van extracten uit de zaden van Okra (Hydrolized Hibiscus Esculentus Extract). Deze veelzijdige plant wordt veel gebruikt in de keuken van onze overzeese koningsrijkdelen: de Nederlandse Antillen.

Zo kun je niet langs een toko lopen, zonder deze prachtige peulachtige vruchten te missen. Maar naast de culinaire toepassingen staat het ook bekend om het feit dat het een goede bron van vitamine A, B Complex, C en E ijzer en kalk is. Een van mijn favoriete nachtmaskers – Dr. Van de Hoog Goodnightwrinkles – is ook gebaseerd op dit fijne ingrediënt.

Heerlijke bloemengeur brengt me terug naar vroeger

De Yves Rocher Lissage shampoo bevat 96% plantaardige ingrediënten en zal er voor zorgen dat het driemaal gladder aanvoelt dan normaal. De shampoo ruikt naar een bloemenwinkel. Niet de weelderige geur van bloemen, maar van afgesneden stelen.

Ik hou van die geur! Het doet me denken aan de tijd, dat ik nog voor mijn vader bloemen moest halen, om te voorkomen dat hij met een bosje anjers van het tankstation aankwam op de huwelijksdag van mijn ouders. Ik was zo trots als een pauw als mijn vader van mijn moeder complimenten kreeg, als zij de bloemen kreeg.

Kortom positieve herinneringen als ik de geur alleen al ruik. Nu het gebruik nog…

Ik heb niet veel shampoo nodig om het haar te laten schuimen. Het spoelt ook gemakkelijk uit. Mijn haar voelt zacht aan, maar ik gebruik altijd shampoo en conditioner en ga verder met mijn normale regime.

De Yves Rocher Lissage Conditioner bevat meer dan 97% natuurlijke ingrediënten en zal ervoor zorgen dat het haar 48 uur gevoed en 3 keer gladder is. Weer die heerlijke geur. De substantie is vrij dik. Het is een bijna maskerachtige substantie die op mijn haar smelt. Ik verwachtte dat ik er veel van nodig had, maar dat blijkt mee te vallen. Het haar voelt glad en soepel aan, na het uitspoelen.

Nadat ik mijn haar heb laten drogen, ziet het er glad uit. Drie keer gladder? Niet echt, maar wel gladder dan normaal. Verder is het glanzend en veerkrachtig. Mijn normale slag is intact, maar het pluis is beduidend minder. Geheel pluisvrij blijft het niet na een regenbui. Lekker spul dus.

Sabine test Yves Rocher Lissage shampooDan het Serum Anti-Frizz met meer dan 95% natuurlijke ingrediënten

Dit milkachtige serum dien je te gebruiken voor het föhnen. De lichte niet-plakkerige substantie zorgt ervoor dat het haar wordt gevoed en beschermt het haar tijdens het föhnen.

Het witte, vrij dikke serum komt in een pompje. Een paar pompjes zijn voldoende om mijn hele haar te coveren. Hup, föhnen maar!

Het haar is inderdaad glanzend en luchtig. Het haar ziet er gladder en glanzender uit, na een föhnbeurt. Heel fijn. Helaas merk ik wel dat mijn haar, na twee dagen, vetter is bij gebruik van het serum voor het fohnen. Bij de haaraanzet voelt het aan alsof het vuil is. Dit zie je overigens niet.

Ik word er wel onrustig van. Zie je nou dat het vet is? Of niet? Het haar lijkt wel makkelijker te stylen, net als bij droogshampoo.

SabineSabine concludeert:

Ben je wars van siliconen en op zoek naar groene producten: Yves Rocher Lissage is jouw product. Het is een prettige shampoo, want het maakt pluizig haar minder frizzy (verwacht geen wonderen in de regen), is zuinig in gebruik en ruikt lekker. De conditioner is effectief: je hebt geen last van klitten en je haar is heerlijk gevoed.

Het serum vind ik een minder groot succes. Ik houd er niet van om me onzeker te voelen of mijn haar vettig is of niet. Al met al geef ik deze lijn een 7. Het was zeker een 7,5 zonder dat het serum was meegenomen in de review.

Shop de producten hier online met vette korting.

Lees ook