Geinspireerd op de Boboli-tuinen in Florence, licht en delicaat

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

Roos test Bvlgari Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise parfumVoor deze review testte ik Bvlgari Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise parfum.

Er is de trend van parfums met het woord Noir of Black in de naam, maar de L’Eau geuren kunnen er ook wat van. Het ene na het andere merk komt ermee. Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise van Bulgari bevat zelfs beide woorden.

Eerlijk gezegd vind ik de titel voor de consument best verwarrend. In 2008 kwam Jasmin Noir, een prachtige soft oriental. In 2011 verscheen Mon Jasmin Noir, inhoudelijk een totaal andere geur: een licht animale chypre. Nu is daar Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise bijgekomen die in verpakking sterk lijkt op de 2011 versie. De geuren zelf verschillen echter toch behoorlijk.

Naam: Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise
Merk: Bulgari
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2012
Neus: Sophie Labbé, mede verantwoordelijk voor de 2008 en 2011 versie

Bulgari is de naam van een Italiaans juweliersbedrijf dat in 1884 wordt opgericht door Sotirios Voulgaris, een Griekse immigrant. Naast juwelen, horloges, lederwaren en geuren maken ook hotels en resorts deel uit van het Bulgari imperium. De Bulgari parfums kenmerken zich altijd door hun verfijning.

Roos test Bvlgari Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise parfum

Van buiten

Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise is geïnspireerd op de indrukwekkende Boboli-tuinen in Florence. Volgens Bulgari onthult l’Eau Exquise de levendige kant van Mon Jasmin Noir en bevat uitgelezen, delicate Mediterrane aroma’s. Het gezicht is wederom Kirsten Dunst die met Mon Jasmin Noir al eerder te zien was, samen met haar maatje, een leeuw. Zowel Mon Jasmin Noir als Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise zijn nu verkrijgbaar als Jewel Charms, de mooie juweelvormige tasverstuivers en als body mist.

Roos bespreekt Mon Jasmin Noir l’Eau ExquiseVan binnen

L’Eau Exquise bevat roze pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maar ook frisse groene amandel, Spaanse jasmijn en Sambac jasmijn. L’Eau Exquise bevat verder zachte houtakkoorden en witte musk.

Ik test de body mist: hmm. De opening is zeer verfrissend. Vervolgens ontwikkelt de geur zich delicaat en subtiel, zoals we gewend zijn van Bulgari. Andere woorden die in me opkomen zijn: modern, charmant, chic en licht mousserend.

Mon Jasmin L’Eau Exquise versus Mon Jasmin Noir

Ik vergelijk de geur met Mon Jasmin Noir uit 2011. Deze heeft bij aanvang een vleugje zoete gourmand. Dat heeft L’Eau Exquise niet. Bovendien is Mon Jasmin Noir een echte prikkelende chypre geur, terwijl L’Eau Exquise misschien betiteld kan worden als chypre, maar veel zachter is en niet animaal.

Ik vind L’Eau Exquise nog het meest lijken op Jardin sur le Toît van Hermès: helder, licht bloemig, delicaat en modernistisch. L’Eau Exquise houdt tijdens de test alleen minder lang op de huid, enkele uren, maar daarvoor is het ook een body mist en geen eau de parfum.

Roos bespreekt Mon Jasmin Noir l’Eau ExquiseRoos concludeert:

Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise is zeker exquise te noemen. Stralend, licht en delicaat. Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise is, evenals Mon Jasmin Noir, verkrijgbaar als eau de parfum in 25 ml en als body mist in 100 ml.

 

SHOP dit fijne lenteparfum van Bvlgari hier online.

Lees ook