Nieuwe serums met priming eigenschappen

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

Huidweerstand: er lijkt iets te veranderen in de communicatie over huidveroudering. Kreten als 60% minder rimpels hebben we achter ons gelaten, de communicatie wordt serieuzer, er wordt meer gekeken naar de oorsprong van huidverouderingszaken. We praten tegenwoordig over huidweerstand.

Sterke huidbarrière

Dankzij het inzichtelijk maken van het DNA van de huid wordt ook steeds duidelijker hoe dus functioneert en hoe je de huid kan helpen in haar eigen processen om gezond te blijven. Dat gezond blijven begint al bij een sterke huidbarrière. We weten inmiddels dat meer dan 60% van de huidveroudering door externe invloeden wordt veroorzaakt, en niet door je genen zoals eerst gedacht werd. Die overerving is voor hooguit 30% tot 40% van invloed.

Gezonde huid glanst

Omdat het om invloeden van buitenaf gaat, moet de jas dus waterdicht zijn, voldoende vetstoffen bevatten en alle andere stoffen die nodig zijn voor gezond functioneren. Een huid die gezond is glanst van nature, en weerkaatst het licht mooi.

Bij Shiseido zijn ze erachter gekomen dat die glans ook veroorzaakt wordt door de wijze waarop de buitenste laag celletjes met elkaar verbonden is, en hoe zij over elkaar heen liggen. Als een gemetseld muurtje dus.

In de signatuurlijn Future Solution LX brengt Shiseido nu een nieuw serum uit met de naam Superior Radiance, dat jouw huid helpt om dat stralende aspect weer terug te krijgen.

Het serum verheldert de teint door gebruikmaking van een parelextract voor optisch effect, melanine afnemers en werkzame stoffen die de huidkwaliteit verbeteren.

Vlekkerige teint

Het serum kan ingezet worden om verkleuringen en vage pigmentatievlekken, dofheid, roodheid en kleine littekens als gevolg van acne zichtbaar te verminderen, fijne lijntjes te verminderen, evenals poriën te verkleinen, de celenergie op niveau te houden en de hydratatie van de huid te verbeteren

Drie maanden gebruiken

Je moet het serum minimaal drie maanden gebruiken voor een optimaal haalbaar resultaat.

Vrouwen geven in een evaluatie test aan dat ze hun huid er overall gezonder uit vinden zien, ook is het oppervlak gladder en oogt de huidtint egaler en lichter. Het aflaten nemen van vlekken waaronder ouderdomsvlekken geeft de laagste score te zien maar nog altijd vindt 79% dat het werkt daarop.

Shop dit prachtige serum hier online met korting.

In deze serie is nu overigens ook een bodycream uitgebracht en een luchtige dagemulsie met spf 15 die een schild vormt tegen externe verouderingsinvloeden.

Gum met optische eigenschappen

Matis brengt in haar Response Corrective lijn een Correcting Flash Gum uit. Het doet ons opvallend veel denken aan de siliconengelei van hannah, de awardwinning Touch of Silk. Hetzij Touch of silk wel vriendelijker geprijsd is.

Het is een soft focus perfecting face gum die goed gebruikt kan worden bij een ongelijkmatige teint. Er wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur en tarwe proteïnen voor optimale vochtbinding en bescherming van de huidbarière, ook cafeïne hierin vervuld deze rol, en een peptide voor stimulatie van collageen en elastine.

Volgens Matis heeft het ook letterlijk een gum-achtige structuur. Het optische karakter is leidend hierin. Het legt een laagje over de huid, dat ervoor zorgt dat rimpels en oneffenheden minder zichtbaar worden.

Poederachtige finish

De formule smelt tijdens het aanbrengen op huid en laat een poederachtige finish achter. Het resultaat is zijdezacht, egaliserend en matterend.

Ook als primer

Je kunt het zowel over je dagverzorging, solo of onder je foundation gebruiken als een primer. Ook kun je je huid overdag een touch up ermee geven. Je hebt er maar heel weinig van nodig. 15 ml kost 32 euro.

In deze lijn is ook een Hyaluronic Performance Mask uitgebracht. Met deze lijn geeft Matis een cosmetisch tegenwicht tegen injectables om de huid op te vullen en te verfraaien.

Matis koopt je onder meer bij de schoonheidsspecialiste en hier online.

Lees ook