shop NARS Climax Extreme Mascara Harriet is fan! ‘Een diepzwarte kleur, en met 1 streek heb je al waanzinnig volume. Deze mascara scheelt je tijd!’ Bekijken Acht van vijftien veelgebruikte cosmeticaproducten bevatten nanodeeltjes, zonder dat dit als zodanig op de verpakking staat vermeld. Dat stelt milieuorganisatie Natuur & Milieu op basis van onderzoek door het […]

01:14 - 00:44
luistertijd 01:14 - leestijd 00:44

Acht van vijftien veelgebruikte cosmeticaproducten bevatten nanodeeltjes, zonder dat dit als zodanig op de verpakking staat vermeld. Dat stelt milieuorganisatie Natuur & Milieu op basis van onderzoek door het Rikilt – Instituut voor Voedselveiligheid, dat vandaag naar buiten wordt gebracht, zo bericht De Volkskrant vandaag.

De krant schrijft: ‘Het Rikilt (Wageningen UR) onderzocht voor Natuur & Milieu vijftien bekende cosmeticaproducten. In vijf gezichtscrèmes, twee foundations en een mascara van de merken Olaz, Nivea, Dior en Vichy werden nanodeeltjes gevonden, veelal titanium­oxide. In geen van de gevallen stond dit op de verpakking vermeld. Vermelding van nanodeeltjes is nu voor cosmetica niet verplicht. De EU gaat die verplichting vanaf 2013 invoeren.’

Lees ook