Acht van vijftien veelgebruikte cosmeticaproducten bevatten nanodeeltjes, zonder dat dit als zodanig op de verpakking staat vermeld. Dat stelt milieuorganisatie Natuur & Milieu op basis van onderzoek door het Rikilt – Instituut voor Voedselveiligheid, dat vandaag naar buiten wordt gebracht, zo bericht De Volkskrant vandaag. De krant schrijft: ‘Het Rikilt (Wageningen UR) onderzocht voor Natuur […]

01:14 - 00:44
luistertijd 01:14 - leestijd 00:44

Acht van vijftien veelgebruikte cosmeticaproducten bevatten nanodeeltjes, zonder dat dit als zodanig op de verpakking staat vermeld. Dat stelt milieuorganisatie Natuur & Milieu op basis van onderzoek door het Rikilt – Instituut voor Voedselveiligheid, dat vandaag naar buiten wordt gebracht, zo bericht De Volkskrant vandaag.

De krant schrijft: ‘Het Rikilt (Wageningen UR) onderzocht voor Natuur & Milieu vijftien bekende cosmeticaproducten. In vijf gezichtscrèmes, twee foundations en een mascara van de merken Olaz, Nivea, Dior en Vichy werden nanodeeltjes gevonden, veelal titanium­oxide. In geen van de gevallen stond dit op de verpakking vermeld. Vermelding van nanodeeltjes is nu voor cosmetica niet verplicht. De EU gaat die verplichting vanaf 2013 invoeren.’

Lees ook