Ronald wordt heel blij van deze nieuwe lijn. Lees waarom!

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

ronald kampmann 1De Schwarzkopf Osis+ session label is een lijn van Schwarzkopf die speciaal voor haarstylisten is samengesteld. Het is dus niet voor thuisgebruik maar voor gebruik tijdens professionele fotoshoots, modeshows en bij het stylen van celebrities. Volgens Schwarzkopf zijn juist dit de momenten waarop de stylist moet kunnen vertrouwen op de meest nauwkeurige en best presenterende styling producten.

Aangezien ik alle drie doe – shows, shoots en celebrities – kon ik dan ook niet wachten om met deze producten aan de slag te gaan.

Mijn testpakket bestaat uit:

 

Ronald test Schwarzkopf Osis+ session label1. Strong Hold Hairspray

Dit is een goed fixerende lak, waar ik zeker mee kan ‘bouwen’. Het fijne aan deze lak is dat hij een ‘instant dry’ factor heeft. Dat wil zeggen dat de lak droog op het haar ‘landt’. De geur is niet geheel onaangenaam. De lak zelf is makkelijk uit het haar te borstelen, zonder dat deze residu in het haar achter laat. Wel zo fijn. Ook handig: doordat de lak een ‘memory effect’ heeft, blijft het volume dus ook na het borstelen in het haar. Dan kun je er langer van genieten!

Een fijne tip voor nog meer volume:

Nadat je je haar met een ronde borstel hebt geföhnd, pak wat plukken haar rondom de kruin en spray wat extra lak op de aanzet van het haar voor meer body. Deze ‘instant dry’ spray is dan ook ideaal, het werkt als een soort van Root Booster. Borstel vervolgens je haar weer los en breng nog een laagje spray aan op het haar voor nog meer body en hold. Ik vind dit echt een fantastische lak en zal deze zeker in mijn session kit opnemen.

Ronald test Schwarzkopf Osis+ session label2. Salt Spray

De geur is licht geparfumeerd en niet onaangenaam. Hij doet mij een beetje denken aan een ouderwetse damessalon.

Deze Salt Spray is fijn voor gelaagd haar, waarbij je een beachlook wilt creëren. Je brengt de spray aan op handdoekdroog haar, daarna twist je het haar in strengen. Je kunt het haar ook ‘crunch’ drogen: door al knijpend in het haar, je gewassen coupe te drogen. Voor kortere kapsels raad ik aan om met een platte handpalm roterende bewegingen over de hoofdhuid te maken.

Deze Salt Spray geeft een fijne body aan het haar. Het geeft verder grip aan het haar waardoor het geheel voller en dikker aanvoelt.  Spuit je teveel, dan voelt het ook een stuk droger. En daar moet je wel van houden. Ook voor deze Salt Spray geldt: beter twee keer een beetje dan een keer teveel.

Ronald test Schwarzkopf Osis+ session label3. Silk Shine Cream

Deze Silk Shine Cream is een product om meer glans aan te brengen in het haar. Hij is op verschillende manieren toe te passen.

Deze cream heeft een crèmeachtige substantie die een mooie zijden glans in het haar achterlaat. Je kunt dit product zowel in vochtig als in droog haar aanbrengen. Let wel: gebruik slechts een kleine hoeveelheid want anders wordt het haar te vet.

Breng het na het föhnen de cream in het haar aan. Het laat zich makkelijk mengen met bijvoorbeeld een gel en zorgt voor extra fixatie voor kortere kapsels. Hij maakt de meest pluizige plukjes mooi smooth.

Wat ik ervan vind? Ik vind dit echt een fantastisch product!

Ronald test Schwarzkopf Osis+ session labelMolding Paste

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet gelijk fan van deze paste was. Het deed mij in eerste instantie denken aan stopverf qua kleur en substantie.

Je ziet nu bij een hoop mannen de welbekende Pelle (de voetballer) look. Deze is gebaseerd op de jaren ’50 Mad Man stijl:  een strakke scheiding (gekamd of erin geschoren) en de rest schuin achterover gekamd.

Dit kapsel heeft menig van mijn klanten. Ook artiest Roel van Velzen. Maar nadat ik zijn haar had gestyled (lees geföhnd) met de Osis+ Salt Spray en ik deze wilde finishen met de Molding Paste, was deze vrij stug en moeilijk verdeelbaar over het haar. Ik kreeg dan ook het verzoek om zijn haar opnieuw te wassen en kon overnieuw beginnen!

Ook hier geldt: liever een klein beetje aanbrengen, in plaats van een flinke vinger uit de pot. De Molding Paste geeft een matte glans en is licht geparfumeerd. Na gebruik wel gelijk je handen wassen, want hij laat een laagje achter op je handen.

Je koopt deze producten bij de kapper.

BeautyJournaal TIP!

WIN een geweldige set haarverzorgingsproducten van het prachtige kappersmerk Wella Professionals. Ga hier naar de actiepagina.

Lees ook