Urban Native met pony’s, knotjes, vlechtjes en staarten..

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

Hoe moeten we onze haren stylen voor aankomende voorjaar en zomer. We riepen de hulp in van Wella Professionals die voor SS14 met de trend Urban Native komt, waarin twee uitersten samenkomen: de natuur en het stadsleven.

“Ik denk dat er op dit moment twee belangrijke elementen naast elkaar staan in het leven,” aldus Josh Wood, Wella Professionals Global Creative Director. “De richting van dit seizoen, Urban Native, is een uiting van hoe we vandaag de dag leven. We mogen dan echte stadsmensen zijn, we willen ook in verbinding staan met de natuur. Voor veel stadsvrouwen is het kiezen van de haarkleur even belangrijk als de andere manieren waarop je je levensstijl kunt vormgeven. Het wordt minder toevallig en meer nauwkeurig.”

Knotjes

Tijdens de SS14 catwalkshows in Londen, Parijs, Milaan en New York koos Wella Professionals voor krachtige en gewaagde looks. Bij Peter Som werd het haar strak naar achter, zonder scheiding, gekamd en in een knot samengebonden en opzettelijk warrig gelaten voor een quasi nonchalante look. Ideaal voor de city girls onder ons.

Bij de show van Rochas draaide Eugene Souleiman, Global Creative Director Care & Styling bij Wella Professionals, het haar in een chaotische chignon waar niet teveel over nagedacht moest worden. Het resultaat: geïnspireerd op Bonham Carter kregen modellen zo een romantische en speelse look.

Middenscheidingen

Niet alleen de knot spotten we veelvuldig op de catwalk. Ook de paardenstaart. De modellen bij Vanessa Bruno kregen allen laaghangende paardenstaarten (speels effect!) in combi met strakke middenscheidingen voor een super casual city look. Eugene Souleiman: “Hier ben ik dol op want voor mij is dit de tegenhanger van chique verzorgd. Vergelijk het met de strakke paardenstaarten bij DKNY en je ziet dat het haar bij Vanessa Bruno er de coole Franse versie van is.” Deze middenscheidingen zagen we verder ook bij Etro, Tommy Hilfiger en Tory Burch.

Tip van Wella Professionals: “De beste manier om een middenscheiding te maken, is om deze uit te lijnen op je neus. Voor een nauwkeurige lijn gebruik je een puntkam. Als je een meer natuurlijke uitstraling wilt, verdeel het haar dan losjes met je vingers.”

Op de prairie!

Op de catwalk van Antonio Berardi en Yohji Yamamoto zagen we modellen met vlechtjes. De verfijnde en chique kleding werd gecompenseerd met een vlecht die het een tikkeltje rebels maakte. Eugene Souleiman: “Het ging erom dat de modellen er moedig en stoer uitzagen, zodat je ziet dat ze zelfrespect hebben en trots zijn op wie ze zijn, op het koninklijke af. Want wanneer je haar naar achteren, uit je gezicht gehaald wordt, zie je er trots uit, in plaats van bescheiden.

Hoe maak je zo’n rommelige vlecht a la Berardi? Nou zo dus! Klik op de foto voor een vergroting:

 

WIN! Een complete set haarverzorgings- en stylingproducten bij deze Native Urban Nature look van Wella Professionals! Ga hier naar de actie pagina.

Lees ook