Met o.a Kerastase, Paula’s Choice, L’Oréal, Frederic Malle en Garnier

07:54 - 04:44
luistertijd 07:54 - leestijd 04:44

Tessa:

“Mijn maandfavoriet is Kérastase Bain Vital Dermo-Calm én Kérastase Sensidote Dermo-Calm. Niet één maar twee favorieten deze maand. Het is een ideaal setje voor mijn droge en gevoelige hoofdhuid en normale tot vette haar.

Beide producten hebben een zeer aangename geur en zijn makkelijk in gebruik. Van de shampoo heb ik maar een klein beetje nodig om mijn haar te laten glanzen en soepel en zacht aan te laten voelen. Het masker is een echte verwennerij voor mijn hoofdhuid. Ik masseer het zachtjes in nadat ik mijn haar gewassen heb. Ik laat het 3 tot 5 minuten inwerken en daarna spoel ik mijn haar uit met een ontspannen hoofdhuid als resultaat.

Mijn haar voelt een aantal dagen zacht aan terwijl het normaal gesproken veel sneller vet wordt. Twee keer per week gebruiken is dus voldoende.”

Shop de artikelen hier online.

Gerti:

“Deze maand een overvloed aan mooie producten waar het moeilijk uit kiezen was. Toch is er één de winnaar, de Paula’s Choice Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex met SPF 30. Een hele mond vol.

Mijn eisen aan een goede dagcrème zijn simpel: hij moet hydrateren, een hoge SPF hebben en hij moet mat zijn. Dat laatste is lastig. Chemische filters zijn vaak iets matter dan minerale filters maar ik kan daar niet goed tegen. Zodra er maar iets van een chemische filter in de buurt van mijn ogen komt, ga ik tranen.

Nu heb ik Hydralight ontdekt. Een SPF 30 met alleen minerale filters. En hij is mat! Mooi mat. Ook gedurende de dag gaat hij niet opeens glimmen. Mijn foundation houdt mooi en ik hoef niet bij te poederen. Dat de dagcrème daarnaast ook nog anti-oxidanten en kalmerende stoffen bevat, is alleen maar mooi meegenomen. Een allround dagcrème die je ook heel goed na een chemische peeling kunt gebruiken.”

Shop deze geweldige crème hier online.

Harriet:

“Deze maand een website favoriet, iHerb.com. Dit is een Amerikaanse online natuurwinkel die alles verkoopt op het gebied van o.a voeding, supplementen, beauty, huishoudmiddelen.
Alles is zoveel mogelijk natuurlijk/organic. Zeker de supplementen zijn allemaal van hoge kwaliteit en vele malen goedkoper dan hier.

Ook voor natuurlijke beautyspullen kun je hier terecht. Ik kan uren zoet zijn op deze site om te zien wat voor superleuke spullen er zijn.  Wat dacht je van de complete collectie E.L.F, Phycisians Formula of Neutrogena Naturals?!

Bestellen is een breeze: hoe vaker en hoe meer je bestelt, hoe hoger de korting. Plus de verrekening met dollars, tel uit je winst! Pakketten worden verstuurd met DHL, zijn binnen 4 werkdagen in huis en de verzendkosten zijn rond de $10 (€5,85).  Als je je bestelbedrag rond maximaal €150 houdt (je krijgt je bestelbedrag in euro’s te zien ) hoef je nooit invoer- of belasting te betalen. Tot slot, als je bij je bestellingen deze code gebruikt, krijg je $5 korting!”

Maxim:

“Februari vind ik vaak een lastige maand. Ik zit in een soort ‘nog een half-uurtje voor de lente’ stemming, wanneer nog van alles kan gebeuren. De eerste tekens van het voorjaar zijn er al, maar nog niet sterk genoeg om het voorjaarsgevoel te geven. Dan maar alles uit de kast trekken om het te versterken – de hyacintenbollen voor in de keuken, winterharde viooltjes voor op het balkon en een mooie mimosaboeket voor in de kamer.

Het is voor mij dit jaar voor het eerst gelukt om de mimosa pluisjes als snijbloem te kunnen vinden. Daarom heb ik besloten om deze maand veel mimosageuren te testen om alvast in de lente stemming te komen. En zo heb ik twee favorieten deze maand: Une Fleur de Cassie van Frederic Malle en Classic Mimosa van Von Eusersdorff.

Beiden zijn geen simpele mimosa geurtjes, maar complexe parfums die volledige landschappen schetsen. Une Fleur de Cassie werkt met de contrasten tussen de gele poederige acaciabloemen en de donkere contouren van viooltjes en hout. Het is net een voorjaarslandschap met nog kale bomen en hier en daar bloeiende gele struiken. En Classic Mimosa von Eusersdorff neemt me mee naar het Middellandse Zeegebied waar de bloeiende mimosastruiken de lucht vullen met hun groen en poederig aroma vermengt met de geur van de zee.”

Shop hier nog andere heerlijke parfums waarin mimosa is verwerkt.

Berna:

“Ik had van Dior de Diorshow Iconic gekocht. Een mooie mascara, verdeelt goed over de wimpers, kleurt goed, maar verlengt en vult de wimpers niet. Een heel natuurlijk ogende mascara.

Nadat ik op BeautyJournaal het artikel “meest gelezen merkennieuws van 2013” over de Miss Manga Mega Volume van  L’Oreal had gezien, dacht ik die wil ik ook proberen. En wauw, ik begrijp waarom men zo enthousiast is over deze mascara, wat een wimpers heb ik na opbrengen. Vol, lang en sprekend. Mooi, ik kan zelfs de hoekhaartjes meenemen vanwege het bijzondere borsteltje. Dus ik wissel nu af, minder dramatische bui dan de Dior, en wil ik knallen, dan de Miss Manga.”

Shop hier voor Miss Manga

Anja:

Garnier 5 sec. Perfect Blur is met recht mijn favoriet van de maand februari. Gerti had deze primer al voor BeautyJournaal getest. Omdat ik al verschillende, ook de duurdere, primers in huis heb, had ik me voorgenomen om eerst eens mijn voorraad op te maken totdat ik zag dat de Perfect Blur in de aanbieding was. Toen kon ik deze niet meer laten liggen.

Bij het eerste gebruik ervoer ik al direct de fluwelen substantie vanuit de tube op de huid. Mijn dagelijkse huidroutine is laagjes smeren met als resultaat, vaak een ‘vettig’ of glimmend gezicht welke ik dan maskeer met mijn matterende poeder. Wanneer ik de Blur aanbreng, zie ik meteen de matterende werking maar ook ‘verjonging’.

Garnier claimt, dat het rimpels, vergrote poriën en imperfecties vervaagd. En dat doet het ook! Al blijft het optisch natuurlijk…

Shop fit product van Garnier hier online met korting.

Rona:

“De Etat Libre d’Orange Discovery Kit is mijn maandfavoriet. ‘Smelling is believing’ staat op de papieren zak die gevuld is met 26 samples van 1,5 ml  van het parfummerk Etat Libre d’Orange. Bijgeleverd een mooi boekje met meer informatie over het merk, de onconventionele werkwijze en over de geuren op zich.

Ik voel me als een kind in een snoepwinkel als ik ze er een voor een uithaal en verheug me op de vele ontdekkingsdagen die voor me liggen. Soms val ik voor de naam ‘Don’t get me wrong baby’ maar niet voor de geur. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd maar een aantal favorieten kan ik wel al geven: La Fin du Monde, Vierges et Torreros met leeraccoord en ylangylang, Jasmin et Cigarette met daarnaast tonkabonen en van Like This ben ik zeer gecharmeerd; het bevat o.a. mandarijn en gember en er zit een aangenaam bittertje in.

Ter gelegenheid van de lancering van het laatste parfum sprak actrice Tilda Swinton een gedicht van Rumi in. Prachtig! Ik bestelde de kit bij Cosmania (wat een leuke, persoonlijke webshop!) en het leuke is dat je een voucher krijgt die je in kan leveren als je een van de fullsize geuren aanschaft. Je krijgt dan het hele aankoopbedrag van de discovery-kit terug. Win-win dus en veel geurplezier. Een aanrader.”

Lees ook