Gekeurd en goed bevonden!

13:48 - 08:17
luistertijd 13:48 - leestijd 08:17

Dorine

‘Deze maand is Turfolie (torföl) van het Duitse Wandil mijn absolute favoriet. Normaal gesproken duik ik in de ingrediëntenlijst en beoordeel ik een product mede op de bewezen werkzaamheid van de ingrediënten. Echter, deze keer bekommer ik me op de een of andere manier totaal niet om de INCI. Deze keer baseer ik me alleen maar op het ontzettend fijne gevoel dat de olie mijn huid én mijzelf geeft als ik het aanbreng: Mijn huid is na applicatie heel zacht en soepel (zonder een vet of glibberig gevoel), en ik ervaar een bijzonder (emotioneel) gevoel van verwarming en bescherming.

Als ik voor BeautyJournaal’s ‘Favoriet van de maand’ google naar de werking en achtergrond van turfolie, kom ik erachter dat de antroposofie/ natuurgeneeskunde deze olie ook wel “afscherm-olie” noemt. Behalve dat het je afschermt /beschermt, zou je ook je eigen grenzen beter voelen, zowel naar buiten toe als naar binnen toe, naar je zelf. Je eigenheid zou meer rust krijgen, zonder te veel storing van prikkels. Naar twee kanten werkzaam dus. Niets van dit alles wist ik voor of tijdens het gebruik van de turfolie, maar ik ervoer deze heilzaamheid wonderlijk waar wel degelijk (en dat terwijl ik mezelf eerder als nuchter dan zweverig typeer).

De turfolie bestaat uit slechts twee ingrediënten: koudgeperste biologisch-dynamische olijfolie en turf. Turf zijn oeroude resten van het in hoogveen gemummificeerde wollegras. Een turflaag zorgt ervoor dat buiten, buiten blijft en binnen, binnen. Deze turfvezels worden door hoogwaardige olijfolie toegedekt en gedurende zeven dagen aan het licht én ochtend- en avondkrachten van de dag blootgesteld en ritmisch geroerd, zo lees ik verder bij de online productbeschrijving.

De Wandil turfolie ruikt nauwelijks, hoogstens naar olijfolie. Wil je er iets geurigs aan toevoegen dan kun je bijvoorbeeld een hoeveelheid turfolie waarmee je je wilt inwrijven vermengen met een theelepel rozen-, lavendel- of rozemarijnolie. Maar persoonlijk ervaar ik juist het omhullen van mijn lichaam met een laagje gewoon pure, beschermende turfolie als heel weldadig, zowel lichamelijk als geestelijk! Turfolie, (100 ml, €18,50).’

Babs

‘Mijn favoriet zijn de Essence Dry Drops. Nagels lakken, dat doe ik de laatste tijd steeds vaker. Deels omdat mijn nagels er verkleurd en er slecht uitzien, deels omdat er gewoon zulke leuke kleurtjes op de markt zijn.Maar om een eeuwigheid stil te zitten totdat de lak droog is, daar heb ik geen geduld voor.

Ik las een advertentie over de Nail Art Essence Dry Drops ( voor maar € 1,99)  dus ben ik naar de winkel gegaan en na enige twijfel ( want er stond ook een spray om je nagels snel te drogen) heb ik hem gekocht. Het zit in een klein flesje van 8 ml met een pipetje.Een à twee druppeltjes  over je net gelakte nagel en in 60 seconden is je nagellak droog. Echt! Het voelt ietwat vettig aan, wat ik totaal niet verwachtte, maar er zit Vitamine E en amandelolie in, dus je nagelriemen worden tegelijkertijd ook verwend.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Ja, en nee: het werkt als een trein, je nagels zijn droog, maar compleet uitgehard zijn ze niet. Zeker niet als je gewend bent heel veel laagjes lak te gebruiken. Ikzelf gebruik eerst de basecoat /ridgefiller van de Etos, omdat ik allemaal groeven in mijn nagels heb en daarna twee laagjes gekleurde lak. Geen topcoat.Maar als je even snel je nagels een kleurtje wilt geven?  Aanrader! En zeker voor die prijs.’

Anja

‘Gloves in a bottle ofwel Handschoenenflesje. Bij de apotheek zag ik een voor mij nieuw product staan: handschoen in een flesje! Dit is een moisturizer voor je handen maar ook voor andere lichaamsdelen en komt uit Amerika. Dit produkt claimt dat voorkomen beter is dan genezen en dat lijkt mij een goede uitvalshoek. Het wordt aanbevolen voor bouwvakkers maar ook voor kapsters, verpleegsters, tuinmannen en andere beroepen waarbij men veel met water in contact komt. Je kunt de crème ook gebruiken voor je gezicht en je lippen maar ook om de voeten mee in te smeren om blaarvorming te voorkomen.

Het werkt tevens bij eczeem en psoriasis. Ik heb veel handcrèmes en dergelijke in huis maar voor de prijs van dit flesje hoefde ik het niet te laten staan. Hoe werkt het? De vrij dunne crème vormt tezamen met de dode huidcellen een dun laagje op je huid en zou de huid, net als bij handschoenen, moeten beschermen. Ik krijg erg droge handen in de wintermaanden maar ook als ik veel met mijn handen in het water zit. Dan scheurt zelfs de huid op mijn knokkels, dus reden te meer om dit product te gaan proberen omdat mijn handen nu al scheurtjes gaan vertonen. De bijsluiter schrijft dat de crème snel wordt opgenomen en ongeveer vier uur bescherming zou moeten geven. Je kunt gewoon met je handen in het water omdat je de crème er niet af zou kunnen wassen. Huid eigen vetten en vocht blijven diep in de huid zodat een droge huid wordt voorkomen. Ook zou je huid minder snel vuil en geurtjes opnemen en zou je ze makkelijker schoon moeten kunnen maken. Ik heb de test gedaan met bietjes. Had ruim van te voren mijn handen ingesmeerd. De crème trekt inderdaad snel in zonder een vettige laag achter te laten, is reukloos en geeft inderdaad een zachte huid. Ik heb na een uur een kilo bietjes door de schaaf verwerkt en na afloop kreeg ik de rode kleur gemakkelijk van mijn handen afgewassen en de huid is nog steeds zacht zonder schilfers. De ingrediënten zijn niet toxisch zodat dit product veilig is wanneer je handen in contact komen met je mond.

Ik betaalde 4,95 voor een flacon van 60 ml. die je ook nog eens makkelijk in je handtasje mee kunt nemen.’

Rona

‘Mijn product van de maand oktober is Eyelift van Swisscare. Sinds jaar en dag ben ik op zoek naar het ultieme oogproduct. Deze keer heb ik me laten verleiden door het (voor mij) nieuwe merk Swisscare. De eyelift zit in een chique goudkleurig pompje met zwarte dop. Swisscare zegt over de Eyelift: ‘Bevat een uniek antirimpel peptide, dat rimpels en expressielijntjes zichtbaar vermindert door de spieren in uw gelaat te ontspannen. De huideigen productie van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt geactiveerd, rimpels vervagen, de elasticiteit wordt hersteld en uw huid voelt weer stevig aan.’  De tetrapeptide zou bovendien werken op wallen, zakken en donkere kringen.

De eerste keer moest ik een paar keer pompen en kwam er uiteindelijk teveel uit. Dat overschot smeerde ik dus maar rond mijn mond en op de ‘marionet-lijnen’. Tot mijn stomme verbazing zag ik, toen ik na een poosje in de spiegel keek, dat de lijnen minder diep leken. Onnodig te zeggen dat ik dat nu standaard doe! Overigens is daarvoor één pompje van de doorzichtige, dunne gel voldoende.

Ik zie duidelijk verschil met dit product, mijn oogcontouren zien er heel ontspannen uit (lees minder diepe rimpels.) Ik vind het een heel fijne ooggel en ben door dit resultaat wel benieuwd geworden naar de andere producten. Dit schreef Monique van Beautyjournaal laatst over het serum van dit merk.

Bevat o.a. Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Methyl Gluceth-20, Caffeine, Acetyl Hexapeptide-8, Palmitoyl Tetrapeptide -7 Palmitoyl Oligopeptide, Sodium Hyaluronate, Dipeptide-2. Meer over peptiden en hier. Swisscare Eyelift 15 ml € 59,95.’

Debbie

‘Mascara gebruik ik elke dag maar de laatste tijd kies ik liever voor een mascara met natuurlijke ingrediënten die én mijn wimpers mooi zwart maakt én zorgt voor lengte en volume. Ik heb een aantal natuurlijke mascara’s geprobeerd maar nooit was ik echt tevreden. Nu heb ik onlangs een mini-mascara mogen ontvangen van het merk 100% Pure en ben helemaal verkocht.  De producten van 100% Pure zijn gekleurd met groente en fruit pigmenten en zitten daardoor boordevol antioxidanten en vitamines.
De mascara van 100% Pure bevat pigmenten uit fruit en zwarte thee, provitamine B5, vitamine E, haver en tarwe-eiwit. Zelfs voor contactlenzen en/of gevoelige ogen is deze mascara geschikt.

De mascara heeft een fijn borsteltje die de wimpers mooi allemaal pakt en ook de kleine wimperhaartjes kun je makkelijk met dit borsteltje meenemen. De mascara is fijn van textuur, niet droog maar ook niet te vochtig en droogt lekker snel op. Het ruikt lekker en de kleur is mooi diepzwart met een zachte glans. Ik vind dit mooi natuurlijk ogen. En s’ avonds zit het er nog goed op zonder vegen of strepen. De mascara van 100% Pure is gemakkelijk te verwijderen. Er zijn vier kleuren verkrijgbaar, zwart, bruin, paars en blauw.  Deze mascara is mijn favoriet! De mascara kost €20,95.’

Jolanda

‘Cattier Paris Beurre de Karite is mijn product van de maand. Een boter voor huid en haar en alles wat daar tussen zit. Wat natuurlijk als muziek voor mijn huid klinkt; parfumvrij! Nu ben ik niet zo thuis in de biologische cosmetica maar ik weet wel dat de aanhangers streng in de leer zijn. Het moet aan een bepaald percentage voldoen en nog veel meer eer het predicaat ‘natuurlijk’ krijgt.

Mijn huid is gevoelig en reageert op geurende en kleurende ingrediënten. Vaak kies ik de synthetische kant van cosmetica omdat de groene kant zo goed als altijd bloemig is qua geur en kleur. Maar deze Beurre de Karite is geur, kleur en smaakloos. Het bevindt zich in een plastic (zal wel afbreekbaar zijn) pot van 100 gram, redelijk vast van consistentie en ik neem iedere keer een hapje uit de pot. Dat verwarm ik tussen mijn vingertoppen en verwen mijn nagelriemen, hielen, ellebogen. De boter smelt langzaam in de huid en laat een verzorgend laagje achter. Mijn voeten wrijf ik ook in voor het slapen en de ochtend daarop stap ik veilig in de douchecabine. Dat heeft het voor op een paar voetencrèmes waar ik met gevaar voor eigen leven glibber onder de douche!

Op mijn haar heb ik het nog niet gebruikt, maar als dit net zo lekker is als voor het lijf, dan zit het wel goed! Het is ook nog parabeen vrij. Ik heb dit gewonnen met een facebookactie! Kost na raadplegen Google 9,99 euro.’

Marte

‘Mijn favoriet van de maand is Koh Colour Booster. Het Nederlandse merk Koh is al enige tijd een van mijn favorieten. Waarom ik dit product niet eerder ontdekt/gebruikt heb weet ik niet. Enige tijd geleden kocht ik bij de Bijenkorf, waar Koh’s flagship store zit, een mooi doosje waarin drie flesjes zaten. Een gekleurde nagellak, een matterende nagellak en een zogenaamde Colour Booster. Wanneer je mooi gelakte nagels hun kleur en fut een beetje beginnen te verliezen, smeer je een laagje van dit wondermiddeltje op en blinken je nagels je weer tegemoet.

Jammer dat het voor mij even drie maanden in m’n kast heeft moeten staan, maar dit is voor mij inderdaad een top product. Ik werk veel met m’n handen, kom ook veel met water in aanraking en na twee dagen is de sprankeling een beetje verdwenen. Een klein laagje van de Colour Booster en ik ben weer verzekerd van een mooie glans en kleur voor ruim vier dagen extra. Verkrijgbaar voor €20,30.’

Maxim

‘Toen ik de geur Like This van Etat Libre d’Orange rook, dacht ik meteen – het is eigenlijk de essentie van de maand oktober in het flesje. De harsen met een knuffel van vanille maken de geur zacht en warm als de kleur van de laag staande zon. De noten van pompoen doen me denken aan een heerlijke pompoentaart wat in het weekend wordt gebakken. En dan nog gedroogd gekonfijt fruit als de vruchtbare afsluiting van het jaar. Een snuifje kruidige gember om het een beetje pit te geven. Het ruiken naar deze geur roept bij mij de beelden op van een stille wandeling in het park onder de laatste warme zonnestralen tussen de kaal wordende bomen op het tapijt van de geel en oranjegekleurde bladeren. Deze geur is gecreëerd ten eren van de Britse actrice Tilde Swinton. En net als Tilde zelf is deze geur androgyne en mysterieus. Deze geur is in Nederland o.a. te koop bij Parfumaria (www.parfumaria.com). 50 ml EDP kost €79.’

Harriet

‘Mijn favoriete product van de maand is zeker L’Oreal Elvive Extraoridinary Oil normaal haar. Een heerlijke multifunctionele haarolie, te gebruiken als masker, als finisher voor glans of voor het fohnen als bescherming. En geen vette toestand, maar zacht, glanzend haar! Er is ook een versie voor gekleurd haar. Verkrijgbaar voor 10 euro.’

 

 

Lees ook