De oogopslag frist echt op, zegt Rona

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Rona test philosophy Miracle Worker Miraculous Anti-Aging Retinoid Eye Repair

Philosophy Miracle Worker Eye Repair serum

Enig idee hoe vrolijk iemand kan worden als die de vraag krijgt een product te testen met bovenstaande mondvol? Ik vind de benamingen die het merk Philosophy hanteert voor haar producten briljant.

Miracle Worker is een van de lijnen zoals ook Full of Promise en When hope is not enough, de nieuwste heet Time in a bottle. De Miracle Worker lijn is onlangs uitgebreid met een aantal nieuwe producten waaronder deze oogcrème.

De verpakking

De verpakking vind ik mooi en verzorgd. Het product zelf zit in een luchtdicht pompje wat perfect doseert. Op de doos staat: ‘Your eyes say a lot about you. They can give away when you are happy or said. They can twinkle like stars and draw people closer. But the one thing you might not want them to do is reveal your age’. Dan volgt een stuk met wat er gebeurt tijdens het ouder worden eindigend met ‘Don’t despair. Help has arrived.’ Ha, het gaat goed komen.

De claims:

Resultaten zouden na een week zichtbaar zijn. Na 1 week: verbeterde hydratatie en wallen minder zichtbaar, na 2 weken: frissere uitstraling en donkere kringen minder zichtbaar, na 4 weken: fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar.

De retinoïde is hier een high-performance formule speciaal afgestemd op de gevoelige huid rond de ogen en belooft snel werkzaam te zijn zonder irritatie te geven. Peptiden werken op de wallen en donkere kringen en Vitamine C ondersteunt het collageen en maakt huidverkleuringen minder zichtbaar. Omdat er retinol in zit, is het belangrijk om overdag een SPF er overheen te gebruiken.

De lichtbeige, ietwat compacte crème wordt met recht fluweelzacht genoemd. Het verdeelt makkelijk en het effect is een zijdezacht ooggebied dat direct meer ontspannen aanvoelt. Een beetje huiverig voor een oogcrème met retinoïde was ik voorzichtig begonnen met eenmaal per dag maar al na een paar dagen ging ik gerustgesteld over op tweemaal daags.

ronaRona concludeert:

Ik vind dit een hele fijne oogcrème. De claims die ik kon checken worden waar gemaakt: fluweelzacht en een perfecte basis voor make-up, geen irritatie. Wallen en donkere kringen heb ik niet, maar ik bemerk minder witte kringen die ontstaan als ik erg moe ben.

Frissere uitstraling klopt helemaal en lijntjes zijn minder zichtbaar. Op mijn laatste (hectische) tripje was het een echte lifesaver! Verder is het zuinig in gebruik en vind ik de prijs schappelijk voor wat je krijgt (15 ml is ca 40 euro). Deze houden we er dan ook zeker in. De positieve test maakt dat ik eens verder in het uitgebreide assortiment van Philosophy ga duiken. Ik geef dit serum een 8,5.

Lees ook