Donker bloemig en bedwelmend zoet: een echte floriental

01:48 - 01:05
luistertijd 01:48 - leestijd 01:05

Roos bespreekt Downtown van Calvin Klein

Calvin Klein Downtown

Downtown, de nieuwste geur van Calvin Klein uit 2013, omvat de essentie van de zelfverzekerde, hippe, stoere vrouw.

Downtown, het centrum van de stad, is voor haar the place to be. Actrice Rooney Mara, bekend van de film ‘The girl with the dragon tattoo’ is het gezicht. De parfumeurs verantwoordelijk voor Downtown zijn Caroline Sabas en Ann Gottlieb van Givaudan.

Van buiten

De ronde, stoere fles oogt stevig. Binnenin de dop schijnt een felroze gloed je tegemoet. De Calvin Klein fans herkennen zich denk ik wel in de sfeer die het geheel uitstraalt.

Van binnen

Downtown is opgebouwd uit noten van Italiaanse citroen, bergamot, neroli, peer en pruim en dat overladen met een aquatische noot. Het hart bevat gardenia, ceder, roze peper en viooltjes. Tot slot volgen in de basis ceder, wierook, vetiver en zachte musksoorten.

En wat krijg je dan? Een bekende, actuele geur in het rijkgevulde genre van de floriëntals: donker bloemig en bedwelmend zoet! Denk aan vergelijkbare geuren als Amor Amor van Cacharel, Couture Couture van Juicy Couture, Guess Woman, maar ook Boudoir van Vivienne Westwood, Truth or Dare van Madonna en Lady Million van Paco Rabanne.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Downtown start hevig en behoorlijk zwaar, maar wordt gelukkig iets milder na verloop van tijd. Ondanks een licht poederig element vind ik Downtown wat scherp. Persoonlijk maak ik liever een ommetje Uptown, maar ik ben vermoedelijk niet echt de doelgroep. De geur houdt lang genoeg.

Downtown Calvin Klein is een behoorlijk zware, typische Floriëntal. Verkrijgbaar als eau de parfum in 30 ml, 50 ml en 100 ml. Tevens is er een bodywash en bodylotion in dezelfde lijn verkrijgbaar.

Lees ook