Nieuwe 'groene' haarverzorging van Hollandse bodem!

07:45 - 04:39
luistertijd 07:45 - leestijd 04:39

Keune So Pure

Ik merk dat het me de laatste tijd meer tijd en energie kost om mijn toch al vrij droge haardos in goede conditie te houden. Nu ben ik geen voorstander van siliconen en  parabenen en wel voor sulfaatvrije producten voor mijn haar. So Pure zou op een aantal onderdelen heel goed in mijn lijstje kunnen passen.

Keune is een Nederlands bedrijf met een flinke historie: opgericht in 1922 door Jan Keune, één van de uitvinders van onder andere de permanent. Alle producten worden ontwikkeld en gefabriceerd in Nederland.

So Pure Natural Balance

De filosofie van So Pure Natural Balance is het bereiken van gezond en glanzend haar vanuit een goed functionerende hoofdhuid met de hulp van plantenextracten. De beleving van rust, ontspanning en welzijn creëert een balans van optimale innerlijke en uiterlijke verzorging.

Deze balans versterkt gevoel en persoonlijkheid. Kennis uit de phytotherapie, aromatherapie en homeopathie vormen de basis van het So Pure concept. De essentiële oliën in de producten zijn afkomstig uit de biologische landbouw waarbij een gezond ecosysteem en de kwaliteit van de olie centraal staan.

Verder bevatten de producten uit de So Pure lijn:

en nog een extra note van de redactie: er kunnen wel siliconen in zitten.

Er zijn in het totaal zes verschillende lijnen en een aantal stylingproducten verkrijgbaar:

Cooling: Balans en verfrissing voor haar en hoofdhuid
Energizing: geeft het haar energie en gaat haaruitval tegen
Moisturizing: Balans en hydratatie van droog haar en hoofdhuid
Calming: Kalmeert en geeft balans aan lichaam en geest
Color Care: Beschermt gekleurd haar
Exfoliating: Anti roos

Van de Moisturizing lijn heb ik het Overnight Repair serum en uit de styling range het Defrizz serum de afgelopen periode getest.

Wat beloven deze producten voor mijn haar te doen?

Het Moisturizing Overnight repair is een niet verzwarend serum, voorzien van micro proteïnen van tarwe- en moringazaad die diep in het haar dringen. Vocht herstellend gedurende de nacht, herstelt gespleten haarpunten. ’s Ochtends uitspoelen. De haarstructuur is aanzienlijk verbeterd en het haar voelt zijdezacht aan.

Het Defrizz Shine Serum is een serum verrijkt met organische essentiële oliën en Argan olie. Verzacht het haar en voorkomt pluis tijdens het föhnen. Definieert de krul als het haar aan de lucht opdroogt. Het houdt de vochtbalans op peil en geeft veel glans aan stijl haar. Verdeel een kleine hoeveelheid over het haar voor, tijdens of na het stylen.

INCI Overnight Repair Serum:

Aqua (water), Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Guar, Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Phantenol, Trimethylsilylamodimethicone, Sodium Benzoate, Lactic Acid, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Alcohol, Argania Spinosa (Kernel) Oil, Glycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Cananga Oderata (Flower) Oil, Ethylhexylglycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Fruit) Extract, Vanillin, Cymbopogon Martini Oil, Juniperus Mexicana Oil, Mentha Viridis (Spearmint Leaf) Oil, Amyris Balsamifera (Bark) Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot Fruit) Oil, Ricinus Communis (Castor Seed) Oil, Geranyl Acetate, Anisaldehyde Pogostemon Cablin Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove Flower)Oil, Moringa Pierygosperma Seed Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Peel) Oil, Maltol, Artemisia Pallens Flower Oil, Dimethylhydroxy Furanone, Betula Alba Oil, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl Benzoate, Eugenol.

INCI Defrizz Shine Serum:

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Isodecyl Neopentanoate, Citrus Autantium Dulcis (Orange Fruit) Extract, Argania Spinosa (Kernel) Oil, Oryzonal, Cymbopogon Martini Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Amyris Balsamifera (Bark) Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot Fruit) Oil, Ricinus Communis (Castor Seed) Oil, Geranyl Acetate, Anisaldehyde, Vanillin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Peel) Oil, Maltol, Artemisia Pallens Flower Oil, Dimethylhydroxy Furanone, Betula Alba Oil, Geraniol, Limonene, Linalool.

Hoe zijn de producten in het gebruik?

Ik vind beide producten erg prettig en fijn in het gebruik. Mijn haren worden niet vet of raken niet verzwaard wat bij andere serums nog weleens kan gebeuren. Enig nadeel is wel dat er in beide producten veel siliconen zitten en daar moet je van houden. Ik ben er altijd wat huiverig voor maar ik heb bij deze serums niet het gevoel dat ze mijn haar verstikken, integendeel, mijn haar ziet er juist luchtiger en voller uit. Het gladde en soepele effect is wel weer weg na een wasbeurt maar tot die tijd kun je beide producten met een gerust hart gebruiken zonder een ‘build-up effect’ te creëren.

De geur van zowel het Overnight Treatment als het Defrizz Serum is heel erg lekker en natuurlijk bloemig. Het geeft de producten wel een toegevoegde waarde vind ik, juist door de heerlijke geur zijn ze een luxe om te gebruiken.

Hoewel beide producten toch wel redelijk wat siliconen bevatten zitten er ook allerlei verzorgende oliën in waarvan voor mij de Argan olie het belangrijkste is. Ik weet inmiddels dat dit ingrediënt een zeer goed middel is tegen mijn pluizige en onwillige haar. Natuurlijk zou ik dit ook in pure vorm kunnen gebruiken en dat doe ik ook wel maar daardoor wordt mijn haar ook snel vet. Nu heb ik én de voordelen van de Argan olie en mijn haar ziet er ook nog eens dag en nacht goed uit, want ik vind het niet zo’n fijn idee om met een vettig hoofd in bed te stappen. Gelukkig komt het ingrediënt Argan olie vrij vooraan in beide ingrediëntenlijsten voor, wat mij ook wel een redelijk goed gevoel geeft. Verder zien de groene kunststof flacons er stijlvol uit qua vormgeving en hebben ze een prettige pomp dispenser.

Debbie concludeert:

Momenteel is ‘groen’ helemaal hip en booming en zijn er al meerdere merken de revue gepasseerd die claimen groene haarverzorgingsproducten te hebben uitgebracht.

De producten van de So Pure lijn die ik heb getest zijn niet groen maar bevatten wel veel plantaardige oliën waardoor ze niet louter uit siliconen bestaat. Voor mij persoonlijk is dit zeker een pré en maakt dat ik ze ook blijf gebruiken ondanks dat ze niet geheel natuurlijk zijn. So Pure klinkt lekker en ook de mooi vormgegeven groene verpakking laat verwachtingen opleven.

Het resultaat is super en als je op zoek bent naar een redelijk natuurlijk alternatief naast alle andere (siliconen) serums en spray’s, dan zou ik echt deze producten kunnen aanbevelen. Beide producten doen wat ze beloven en daarop valt niets op of aan te merken. Ook nog een gunstige bijkomstigheid is dat ze geen sulfaten, parabenen en dierlijke stoffen bevatten. Voor degene die echt op zoek is naar 100% natuurlijk zijn deze producten niet geschikt, daarvoor bevatten deze teveel synthetische ingrediënten.

Lees ook