Hydrateert de huid en gaat huidveroudering tegen…

03:05 - 01:51
luistertijd 03:05 - leestijd 01:51

Rona test Guerlain Super Aqua Serum Light

Guerlain Super Aqua Serum Light

Mijn huid heeft altijd behoefte aan hydratatie maar in de zomer (lees warm) resulteert een serum in combinatie met een dagverzorging al snel in een glimhoofd.

Ik was op zoek naar een lichte uitvoering en was zeer in mijn sas toen ik het nieuwe serum van Guerlain mocht testen. Nu zeg ik nieuw maar eigenlijk is het een inmiddels 25-jarige bestseller van dit merk in een nieuw en lichter jasje. Het Guerlain Super Aqua Serum Light. Lees wat BeautyJournaal hier eerder over schreef

De claim:

Diepe hydratatie en minder zichtbare tekenen van veroudering; de huid is glad, gerevitaliseerd, stralend, fris en voller. Na 30 uur 72% meer hydratatie en 27% minder zichtbare rimpels na 1uur.

Het originele serum is verrijkt met Aquacomplex. Volgens Guerlain bevordert het de productie van clusterine, een stof die zuiverend werkt op het ‘cellulaire water’ in de huid. Verontreiniging van dit celvocht lijdt tot rimpels en helaas neemt de productie van clusterine af met het ouder worden, een beetje hulp is dus fijn.

De ingredienten

Op de INCI-lijst staan na water en glycerine verzachtende en vochthoudende stoffen. Verderop hyaluronzuur, antioxidant vitamine E, malva sylvestris (groot kaasjekruid) dat adstringerend werkt. Verder zitten er Centella Asiatica (Indiase waternavel) en Viola Tricolor (driekleurig viooltje) in, beide met een verzachtende werking.

De Light versie van dit serum is het meest geschikt voor de normale tot gecombineerde huid en/of in een warm klimaat. Het kan alleen of onder de normale dagverzorging gebruikt worden.

Het gebruik:

Het komt in een chique, zware pompflacon van glas in verlopende tint blauw die duidelijk de boodschap uitdraagt; ‘ik ben hydraterend’. Volgens Guerlain is het een serum-crème. Ik ervaar het als een witte serum-emulsie want het komt licht vloeibaar uit het pompje.

Verrassend is dat het als het ware op de vingers smelt tot een zeer dunne fluïde die bijna onmiddellijk van wit in kleurloos verandert. De geur doet me denken aan een zeebriesje waarop subtiel wat bloesemaroma meelift en wederom vertelt ook deze geur over hydratatie.

Zowel verpakking als geur passen voor mij perfect bij de werking, mooi vind ik dat. Het brengt heel makkelijk aan en versmelt bijna direct met de huid om haar licht glanzend achter te laten.

Rona test Zachte voeten van Hansaplast Foot ExpertRona concludeert:

Wat een heerlijk serum. Precies wat perfect is voor in de zomer of als je op vakantie gaat naar een warm land. Het voelt licht en luchtig maar is wel super hydraterend. Mijn huid ziet er rustig, zacht glanzend en iets voller uit waardoor rimpels minder zichtbaar zijn.

Of ik de geclaimde percentages haal, kan ik niet zeggen, maar voor mij is dit voldoende. Het serum voelt zo comfortabel aan dat ik er geen dagcrème overheen gebruik, alleen een product met UV-bescherming. Prima als make-upbasis en je hebt maar weinig nodig.

Lees ook