Dit gebeurt als er teveel Botox wordt ingespoten...

02:56 - 01:46
luistertijd 02:56 - leestijd 01:46

voorhoofdNaar aanleiding van het artikel van onze expert en cosmetisch arts Annebeth Kroeskop hoe Botox zware hoofdpijnen kan verminderen, postte lezeres Marja dat ze juíst hoofdpijn had gekregen na een Botox injectie:

Groeven in mijn voorhoofd

‘ Een jaar of 10 geleden heb ik Botox in mijn voorhoofd laten plaatsen, ik was nog betrekkelijk jong voor rimpels. Maar door wat ik allemaal had meegemaakt toch al flinke groeven in mijn voorhoofd. Er kwam een arts bij een voor bij bekende salon dus daar de Botox laten spuiten. ‘ s Morgens al op tijd en de rest van de dag me aan de regels gehouden die me verteld waren.

Ineens kreeg ik hoofdpijn

Einde van de dag kreeg ik al een beetje het gevoel of er een band om mijn hoofd werd getrokken en na ander halve week werd dat steeds maar meer. Ik moest na 3  tot 4 weken weer op controle en gaf aan dat ik de laatste tijd zo’n hoofdpijn had. Dat was ik niet gewend. De arts dacht dat ik wellicht niet voldoende Botox ingespoten had gekregen. Gezien mijn leeftijd, was er ook niet zoveel in gespoten. Ik kon ook nog wel wat frons in mijn voorhoofd trekken.

Er werd bijgespoten

Ze spoot er dus nog wat bij, met gevolg dat mijn hoofdpijn alleen maar erger werd. De band werd nog strakker om mijn hoofd getrokken en ik kreeg net boven mijn wenkbrauwen heftige steken.

Na 5 maanden was de hoofdpijn weg

Na ongeveer 3,5 maand werd de pijn minder, na 5 maanden was de pijn weg.Ik heb het nog wel eens met een andere arts besproken, maar die zei het effect niet te kennen. Jaren later kwam ik iemand tegen die hetzelfde ervaren had.’

Onze cosmetisch arts Annebeth Kroeskop legt uit:

Beste Marja,

Achteraf redeneren wat er gebeurd is na een behandeling, is lastig. Maar wat je beschrijft na je eerste behandeling, klinkt mij alsof er toen al teveel Botox is ingespoten.

Teveel

Dat na je follow-up behandeling, waar nog meer is bijgespoten, de klachten verergeren, bevestigt dat vermoeden. Het feit dat na 4 maanden de klachten verdwenen ook, want Botox blijft zo’n 4 maand werken.

Beter: wenkbrauwlift

Sommige mensen ontwikkelen op jonge leeftijd forse lijnen omdat de wenkbrauwen gezakt zijn. Ter compensatie worden dan de voorhoofdspieren aangespannen. De oplossing hiervoor is een correctie van de wenkbrauwstand naar BOVEN middels een plastisch chirurgische operatie, terwijl Botox in het voorhoofd de wenkbrauwen iets kunnen laten zakken. Het is belangrijk om dit te weten.

Heb jij een vraag aan onze cosmetisch arts over injectables, laserbehandelingen en andere huidverbeterende technieken? Mail via ons contactformulier.

 

Lees ook