Nieuwe kansen voor geplaagd bedrijf

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de Poolse make-upketen Inglot in ons land failliet is verklaard. De reden hiervoor is het overlijden van een van de investeerders, Lars Spaan, maar ook de tegenvallende inkomsten in de diverse vestigingen. Inglot hoort deze week of er een doorstart gemaakt kan worden en zal in afgeslankte versie dan doorgaan, aldus de nieuwe algemeen directeur Simone Halters.

Erwin de Kruijff

Het heeft Inglot sinds de start in 2011 niet echt mee gezeten. De partner (Erwin de Kruiff) van de toenmalige eigenaresse van de licentie, ontvreemde geld uit de kas van de stichting Quality of Life Gala, voor kinderen met kanker, om onder meer deze zaak mede te financieren. Dit bracht een mediastorm teweeg.

Nadien is het bedrijf in handen gekomen van andere investeerders, waaronder Henk Bredewoud. Inmiddels zou het bedrijf weer bij nieuwe investeerders zijn ondergebracht, over wie dat zijn worden geen uitspraken gedaan.

Simone Halters

BeautyJournaal sprak vanochtend met de nieuwe directeur, Simone Halters, ex-L’Oréal en tevens met haar man eigenaar van 4 kinderdagverblijven onder de naam JustKiddies en licentiehouders van de kinderstripfiguurtjes Monskey.

Terug van 4 naar 2

Halters was al langere tijd betrokken bij de dagelijkse leiding van Inglot als retailmanager. Ze vertelt dat er momenteel nog vier winkels in Nederland waren en voor de zomer waren er nog 5 shops in shop bij V & D vestigingen. Deze zijn al gesloten. Van de vier winkels blijven er twee over. Dit zijn een nieuwe vestiging aan de Heilige Weg in Amsterdam, en een vestiging in Amersfoort. Ze hoopt dat Amsterdam voor het einde van dit jaar open is, Amersfoort bestond al.

Online shop

Ook wordt de druk opgevoerd om een online shop te openen. De voorbereidingen waren al langer gaande, de uitvoering is nooit goed opgepakt geweest. Voor Halters wordt het een speerpunt.

Focus op kwaliteit en educatie

Belangrijke peilers van Inglot zijn de uitstekende kwaliteit-prijs verhouding. Mooie, krachtige pigmenten, de bewaarsystemen in handige doosjes en natuurlijk de service door goed opgeleid personeel. Halters wil onder meer het aantal workshops gaan uitbreiden voor klanten, zo zullen er ook make-uplessen van 120 minuten aangeboden gaan worden.

Wellicht komen er meer winkels bij in de toekomst. Dit zullen vooral A1-locaties zijn waar ook een jong publiek shopt. Halters: ‘ Onze pop-upstores op de Leidsestraat in Amsterdam en de Lijnbaan in Rotterdam zijn een groot succes geweest.”

Over Inglot

INGLOT is wereldwijd vertegenwoordigd in 40 landen met meer dan 300 make-up stores op A-locaties in steden als New York, London, Sydney, Barcelona, Milaan en Düsseldorf..

 

Lees ook