Superleuk boek over superfoods!

01:48 - 01:04
luistertijd 01:48 - leestijd 01:04

Superfoods zijn je vast en zeker niet onbekend. Op BeautyJournaal schrijft onze Harriet regelmatig over superfoods (boerenkool, gojibessen,quinoa). Superfoods zijn gewone voedingsmiddelen als groente en fruit. Anders dan andere natuurlijke voedingsmiddelen bevatten superfoods vijftien keer meer voedingswaarde. Eet je een superfood dan krijgt je lichaam dus extra veel vitamines, mineralen, antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen binnen. Je hoeft dus minder te eten, maar je krijgt wel voldoende goede stoffen binnen.

SUPERteam

Natuurlijk kun je superfoods kant en klaar – vaak ook gedroogd, denk maar aan de gojibessen – kopen. Leuker én lekkerder is natuurlijk dat je thuis zelf aan de slag gaat met een superfood ontbijt, snack, lunch of diner. Daarom vinden wij het boek Superfoods Recepten van superfoodspecialist Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon zo leuk. In het boek worden 32 superfoods uitgelicht, vind je gezonde alternatieven voor producten, lees je alles over de voordelen van superfoods en vind je handige recepten om o.a salades, smoothies, pannenkoeken, sandwiches, wraps, pitabroodjes, soepen en nagels te maken. Alle recepten zijn glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij en vrij van witte en kunstmatige suikers.

Tongstrelende gerechten

Waar ons oog op viel? De vanille banaanpannenkoeken als ontbijt, de moerbeibiscotti en zoete aardappelchips als snack, gevulde spinaziepita’s, een quinoa vegasalade en een pompoensoepje als lunch én bruine rijstpasta met tonijn en een bietentartaar als diner. En als toetje? Van het muntijs met chocoladesperen loopt bij ons het water van in de mond. Perfect voor de aankomende wintermaanden is de warme superchocolademelk met pecannoten, kokosolie en kaneel. Kortom: dit boek gaat ons de komende tijd vergezellen in de keuken…

Bestel het boek hier direct online!

Lees ook