Minister Schippers wil o.a de kwaliteit bewaken en verbeteren…

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Vorige week stond het nieuws bol van de negatieve berichten over de beunhaaspraktijken van sommige injectables artsen. Er zouden veel fouten gemaakt worden, met verminkingen tot gevolg.

Lees hier nog eens het artikel erover.

Naar aanleiding van die berichtgeving is ook minister Schippers in beweging gekomen. Via een ons toegezonden persbericht meldt de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG)  dat de minister de opleiding voor cosmetisch artsen financieel gaat ondersteunen.

In een brief aan de Tweede Kamer afgelopen schreef Schippers dat alleen gediplomeerde artsen cosmetische ingrepen mogen doe. Ze gaf verder aan de kwaliteit van cosmetische ingrepen te willen waarborgen, deskundigheid te bevorderen en consumenten te beschermen. Door meer geld te steken in de opleiding voor cosmetisch artsen hoopt ze tevens dat minder consumenten de dupe worden van dergelijke ingrepen uitgevoerd door niet gediplomeerde artsen.

De televisie als grote boosboener

Schippers verwijt het groot aantal televisieprogramma’s dat alleen de successen en niet de mislukkingen laat zien, was eerder te lezen op de website van het NRC op 21 oktober. “De afgelopen jaren hebben we moeten constateren dat het fout kan gaan in de cosmetische sector, met ingrijpende consequenties”, liet ze weten. “Mensen denken nu te makkelijk dat het wel goed zit als ze een witte jas zien, maar meer alertheid is hier noodzakelijk.”

NVCG reageert positief

Drs. Peter Termohlen, voorzitter van de NVCG reageert enthousiast op de beslissing van Minister Schippers: “De NVCG betreurt de beroering die deze week is ontstaan rondom cosmetische geneeskunde. Er zijn veel artsen die goede cosmetische behandelingen uitvoeren, maar helaas zijn er nog steeds ondeskundige die onnodig schade aanrichten. Binnen de NVCG is het behandelen met permanente middelen niet toegestaan. We raden consumenten aan om zich goed te informeren of een arts bekwaam genoeg is om een behandeling met injectables uit te voeren. De gecertificeerde NVCG artsen voldoen aan de kwaliteitseisen die het NVCG heeft vastgesteld en worden periodiek gevisiteerd. NVCG zorgt voor de basisopleiding, nascholing en informatievoorziening.”

Lees ook