Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Gezicht Natuurlijk 100% Reviews Schone huid Vette huid

Getest Puravita by Zarqa Facecare cleanser en crème

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Bevalt deze lijn ook voor haar vettere huid?

Puravita by Zarqa
yildiz2Door de goed vormgegeven verpakking met de claim ‘100% natural & organic’ daagden de Facecare Puravita producten by Zarqa mij uit om geprobeerd te worden. Na een aantal duurdere gezichtsverzorgingslijnen te hebben getest, zoals Esse, Suki en Aveda skin care, was ik persoonlijk opzoek naar een voordeliger product en dus tamelijk benieuwd naar de werking van Puravita Facecare.

Over Zarqa was mij reeds bekend dat dit merk veelal geen parfum, conservering en andere synthetische toevoegingen gebruikt. Des te benieuwder was ik naar deze organic variant. Ik test de Delicate Cleansing Milk voor alle huidtypen, Delicate Cleansing Lotion voor alle huidtypen en de Hydro Flower Face Cream voor de vochtarme/normale huid. Ik ben benieuwd wat het effect is op mijn vettere huidtype.

Testen

De Cleansing Milk is een gezichts- en oogmake-up reiniger met een handig pompje voor gebruik op een watje. Na gebruik blijft er een vettig laagje achter.

Vervolgens gebruik ik de Cleansing Lotion om de laatste restjes vuil te verwijderen, zoals op de verpakking staat aangegeven. Als ik het watje over mijn gezicht haal, schuimt de lotion licht en voelt deze lekker zacht aan. De huid wordt veelal na één keer niet volledig schoon en ik herhaal tot het watje geen zichtbaar vuil meer achterlaat.

De Face Cream belooft een kalmerende, lichte vochtregulerende gezichtscrème te zijn en stralende frisse huid te geven. Ik hoop dan eigenlijk dat hij op mijn huidtype een mat effect zal geven, ik vind dat in mijn geval namelijk een teken van een gekalmeerde huid. Maar dit effect blijft uit. Het laat een vettig laagje achter op mijn huid. De geur is zacht en zoet, en doet me aan babycrème denken.
yildiz4

Natuurlijk

Alle kunstmatige stoffen die ook maar enigszins kunnen prikkelen, zijn weggelaten, zodat de huid tot rust kan komen, lees ik. Er is gekozen voor kalmerende oliën en plantenextracten in combinatie met natuurlijke werkstoffen die de huid weer in balans te brengen en de zintuigen stimuleren. De plantaardige grondstoffen van de Face en Bodycarelijn van Puravita worden over de hele wereld veelal biologisch geteeld. De producten van Puravita zijn BDIH. Dit certificaat staat voor gecontroleerde cosmetica die uitsluitend natuurlijke grondstoffen bevat.

Yildiz test Suki Skin Care, deel 3Yildiz concludeert

Ondanks dat de lotion en de reiniger voor alle huidtypen geschikt zijn, lijken de producten voor mijn huidtype onvoldoende te werken.  Voor een echt goede reiniging is een wasemulsie misschien beter. Het zou de Facecare lijn ook nog completer maken. Gelukkig is de Cleanser Milk als oogmake-up reiniger wel heel prettig in gebruik. Wellicht kan Pura Vita nog eens producten maken die echt geschikt zijn voor een volwassen vettere huid?

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

  • Dank voor je reactie Yildiz. Volgens mij blijft het moeilijk natuurlijke èn betaalbare producten te maken voor de wat vettere huid. Hier ligt een mooie uitdaging voor Puravita :).

  • Hoi Gerti, nee dat heb ik eigenlijk niet geprobeerd. Ik vond het uiteindelijk daardoor ook meer geschikt als oog make-up reiniger. De prijzen zijn rond de 10 euro voor de lotion en de reiniger en de crème rond de 13 euro. Je kunt de producten kopen bij de Tuinen.

  • Yildiz, heb je ook geprobeerd de cleansing milk af te spoelen? Tegenwoordig is dat vaak mogelijk, ook als wordt aanbevolen het met een watje te gebruiken.
    Je schrijft dat deze producten goedkoper zijn. Aan welke prijsklasse moet ik denken? En waar zij ze verkrijgbaar?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.