Bevalt deze lijn ook voor haar vettere huid?

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

Puravita by Zarqa
yildiz2Door de goed vormgegeven verpakking met de claim ‘100% natural & organic’ daagden de Facecare Puravita producten by Zarqa mij uit om geprobeerd te worden. Na een aantal duurdere gezichtsverzorgingslijnen te hebben getest, zoals Esse, Suki en Aveda skin care, was ik persoonlijk opzoek naar een voordeliger product en dus tamelijk benieuwd naar de werking van Puravita Facecare.

Over Zarqa was mij reeds bekend dat dit merk veelal geen parfum, conservering en andere synthetische toevoegingen gebruikt. Des te benieuwder was ik naar deze organic variant. Ik test de Delicate Cleansing Milk voor alle huidtypen, Delicate Cleansing Lotion voor alle huidtypen en de Hydro Flower Face Cream voor de vochtarme/normale huid. Ik ben benieuwd wat het effect is op mijn vettere huidtype.

Testen

De Cleansing Milk is een gezichts- en oogmake-up reiniger met een handig pompje voor gebruik op een watje. Na gebruik blijft er een vettig laagje achter.

Vervolgens gebruik ik de Cleansing Lotion om de laatste restjes vuil te verwijderen, zoals op de verpakking staat aangegeven. Als ik het watje over mijn gezicht haal, schuimt de lotion licht en voelt deze lekker zacht aan. De huid wordt veelal na één keer niet volledig schoon en ik herhaal tot het watje geen zichtbaar vuil meer achterlaat.

De Face Cream belooft een kalmerende, lichte vochtregulerende gezichtscrème te zijn en stralende frisse huid te geven. Ik hoop dan eigenlijk dat hij op mijn huidtype een mat effect zal geven, ik vind dat in mijn geval namelijk een teken van een gekalmeerde huid. Maar dit effect blijft uit. Het laat een vettig laagje achter op mijn huid. De geur is zacht en zoet, en doet me aan babycrème denken.
yildiz4

Natuurlijk

Alle kunstmatige stoffen die ook maar enigszins kunnen prikkelen, zijn weggelaten, zodat de huid tot rust kan komen, lees ik. Er is gekozen voor kalmerende oliën en plantenextracten in combinatie met natuurlijke werkstoffen die de huid weer in balans te brengen en de zintuigen stimuleren. De plantaardige grondstoffen van de Face en Bodycarelijn van Puravita worden over de hele wereld veelal biologisch geteeld. De producten van Puravita zijn BDIH. Dit certificaat staat voor gecontroleerde cosmetica die uitsluitend natuurlijke grondstoffen bevat.

Yildiz test Suki Skin Care, deel 3Yildiz concludeert

Ondanks dat de lotion en de reiniger voor alle huidtypen geschikt zijn, lijken de producten voor mijn huidtype onvoldoende te werken.  Voor een echt goede reiniging is een wasemulsie misschien beter. Het zou de Facecare lijn ook nog completer maken. Gelukkig is de Cleanser Milk als oogmake-up reiniger wel heel prettig in gebruik. Wellicht kan Pura Vita nog eens producten maken die echt geschikt zijn voor een volwassen vettere huid?

Lees ook