Het laatste deel van haar verslag!

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Voor een beter herstel van mijn lichte acne huid kreeg ik in de testperiode van SUKI skincare dag- en nachtproducten en een nieuwe reiniger van de distributeur en huidspecialist Dany Diop. Na enkele weken bel ik Dany Diop, omdat ik bang ben en het lijkt alsof de huid niet goed herstelt. Hij vertelt:  ”Het herstel van de huid is een proces. De balans ontstaat niet na enkele behandelingen, want het opbouwen van een gezonde huid kost tijd.’’ Geduld is dus vereist.

In plaats van balancing lotion (crème) test ik de bio-active purifying face serum voor overdag en de pure facial moisture voor de nacht en de eerdere geteste foaming cleanser werd vervangen door sensitive cleansing bar voor het reinigen van mijn gezicht.

Cleansing bar

De sensitive cleansing bar is voor alle huidtypen. Een zeep tegen mee-eters, die dieptereiniging zou moeten bewerkstelligen. Het effect is een trekkende en zeer droge huid. Ik vervang na enkele weken uiteindelijk de zeep weer door de foaming cleanser omdat ik het te heftig vind voelen voor mijn gezicht en gebruik de zeep alleen nog voor het lichaam.

Serum

Om mij aan het drie stappenplan te houden, haal ik mijn gezicht af met de balancing toner op een watje. Een altijd prettige handeling voor het verwijderen van het resterende vuil. Vervolgens smeer ik in de ochtend 1 tot 2 druppels van de bio-active purifying face serum. Deze is alles behalve verzachtend, want mijn gezicht trekt enorm. Dit vind ik nooit een prettig gevoel. Het product is wel ontstekingsremmend door goldseal extract. Ook wordt het immuumsysteem opgebouwd, waardoor minder puistjes ontstaan.

Oil

In de avond smeer ik een pure facial moisture, een substantie op oliebasis, die speciaal is ontwikkeld voor de acnehuid. Het advies van Dany is dat ik het product meng met de balancing toner, hoewel het product zonder toner ook te gebruiken is. De droge huid na het wassen lijkt hiermee iets meer in balans te komen. Ook lijken diepe puistjes/mee-eters naar boven te komen. Verder zorgt het product dat de collageenlaag weer wordt opgebouwd en dat huidirritatie verminderd.

Het effect van de serum en olie zijn dat de lijnen minder diep lijken en de huid voller. Een soort volle lachrimpels rond mijn mond vallen me op, waar ik niet dankbaar voor ben. Ik wijt het effect aan het serum.

Huidconditie

Over het algemeen is de huid is wel rustiger, doordat de puistjes minder worden en de poriën iets verfijnder. Hoewel de huid redelijk in balans is, blijf ik daarentegen last hebben van mee-eters. Zelfs de zeep loste dit niet op. Als vervolgbehandeling opperde Dany een gezichtsbehandeling. Ik kan ik me hier goed in vinden, omdat mee-eters terugkomen en het moeilijk is om de poriën te reinigen. Allicht is het een idee, dit in de toekomst voor BeautyJournaal op te pakken.

Yildiz concludeert:

Voor mensen met huidproblemen vind ik een goed advies wel de leidraad, omdat ikzelf nooit de juiste productkeuze kan maken, omdat ik de conditie van mijn huid niet kan beoordelen en omdat het aanbod van producten zo groot is. Voor mensen met lichte acne kan ik de Suki Skin Care producten wel aanbevelen, omdat de producten absoluut werkzaam zijn en het algehele resultaat aanzienlijk verbeteren. Dit komt mooi overeen met de resultaten van de clinical studies van Suki Skin Care, waarbij 84 procent van de testers een verbeterde huid had. Alleen geduld is vereist, want zelf heb ik na 12 weken nog niet het resultaat behaald wat ik namelijk zou willen.

Hoe groen is Suki Skin Care?
Dit merk is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. SUKI heeft werkzame producten met ingrediënten van natuurlijke afkomst verkregen op biodynamische wijze. Hierbij worden vooral geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ondanks dat het van natuurlijke afkomst is, kunnen de gebruikte stoffen zoals linalool of aroma/fragrance bij mensen met gevoelige huid of allergie wel irritatie veroorzaken.

Op het gebied van sociale verantwoording biedt Suki Skin Care eerlijk loon (fair trade) voor bijvoorbeeld de verkregen shea butter uit verre landen en ondersteunt goede doelen. Daarentegen gebruikt het bedrijf waar mogelijk ook lokale producten tegen de uitstoot van Co2. SUKI neemt daarbij milieuverantwoording door het gebruiken van gerecyclede materialen en door zelf het gebruik van plastic terug te dringen, omdat dit een giftige stof bevat. Daarbij levert SUKI verpakkingen met afbreekbare inkten.

Lees ook: Deel 1 en deel 2 van Yildiz’ Suki Skin care reviews

Lees ook