‘Beauty Without Cruelty’ en ‘Vegan Society’…

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

trial pack comboOct12

Esse organic skincare

Mijn huid is aan verandering onderhevig. Ik neem voor gebruik van een van de Travel/Trail packs van Esse skincare een huidanalyse van het gezicht. Er is vast een hoop veranderd… Ik heb een gevoelige tot normale huid met een beetje grove poriën door veroudering. Poriën lijken groter te worden, doordat de talgaanmaak vermindert naarmate het ouder worden, vertelde schoonheidspecialiste Eke Noordhoek Hegt van Ekelogical.

Om dit tegen te gaan, gebruik ik de Cocoa Exfoliator om 1 tot 2 keer per week te  gebruiken. Het is hele lichte scrub, waarvan de korrels oplossen. In het trailpack zit ook een Gel Cleanser voor ’s morgens en een Cream Cleanser voor ’s avonds, Toner voor ochtend/avond na het wassen en een Deep Moisturiser als verzorgende dag- en nachtcrème. De toner is nodig, volgens Eke, zodat de ph-waarde van huid in balans komt na het wassen van het gezicht.

Trail verpakking

Het trail pack is een leuke giftset. Het zit in sfeervol houten doosje met ingebrand logo en een wikkel voor een gunstige prijs van €22,50. Een deel van de bodem is ingelegd voor drie flesjes en bekleed met een leuk retrostofje. Ernaast zitten twee potjes. In de flesjes zitten de toner en de reinigers en in de potjes de crèmes, scrub of maskers. De grootverpakkingen daarentegen hebben een pompje en een verstuiver. Dit lijkt mij velen malen handzamer en hygiënischer. De Esse skincare producten zijn tegen ‘oiliness’, ‘skin ageing’, ‘acne’, ‘pigmentation’, ‘sensitivity’ en ‘dryness’. Handig: in twee stappen kun jij op de Esse website bepalen wat jouw huidtype is.

Certificeringen

De skincare is op basis van natuurlijke (en geen dierlijke) ingrediënten. Ook zijn de producten niet getest op dieren, maar door een testpanel. Het merk heeft hierdoor ook een aantal certificeringen; Beauty Without Cruelty en de Vegan Society UK. ESSE Skincare ziet niet het nut in om chemische ingrediënten te gebruiken, want de natuur heeft alles in huis. Bovendien is het merk gecertificeerd door Ecocert France, waarbij richtlijnen worden aangehouden voor ingrediënten, de verpakking en het produceren. Ook is Esse gecommitteerd aan fairtrade (sociale waarde) en de ontwikkeling van producten gericht op een beter milieu met de certificering PhytoTrade Africa.

Yildiz test Suki Skin Care, deel 3Yildiz concludeert:

Het verrassende is dat ik direct de indruk kreeg dat de producten aansloegen. Dit had ik niet verwacht, aangezien de meeste producten ruim twee weken nodig hebben om aan de huid te wennen. De skincare producten lijken een verzachtende werking op mijn huid te hebben. Vooral mijn voorhoofd is vele malen rustiger. Ik denk dat dit te wijden is aan de scrub, omdat poriën verfijnder zijn geworden. Het effect van de producten lijkt op ten duur wel iets minder te worden, naarmate het product opgaat. In het kader van de terugloop van de houdbaarheid, raad ik daarom aan een grootverpakking te kopen. De reinigers en toner zijn toch geschikt voor alle huidtypen.

Lees ook