Handig voor op reis!

04:48 - 02:52
luistertijd 04:48 - leestijd 02:52

De geuren zijn heerlijk. Ik hou van essences. Ik test een travel kit voor ‘water/earth’ types van AVEDA, voor het vinden van balans voor de vette huid. Het is een 4-step skin care programma. Er bestaan tevens vier verschillende soorten travel kits. Voor het bepalen van het huidtype gaat AVEDA uit van de vijf elementen: ruimte, lucht, vuur, aarde en water.

De verpakking is vormgegeven met illustraties van kruiden alsof deze uit een oude encyclopedie komen. Erg authentiek gecombineerd met gebruikte strakke symbolen en dessins op de boven- en zijkanten. In de mooi vormgegeven verpakking zitten twee kleine flesjes (50 ml) en twee tubes (40 ml) voor het in balans brengen van de vette huid.

Huidtypen

AVEDA is geïnspireerd door een 5000 jaar oude Ayurvedische geneeskundige traditie voor dit skin care pakket. Aan de hand van een schema en vragenlijst kun je nagaan welk product geschikt is voor jouw huid. Ik kies voor water/earth starters programma, omdat ik een gemengde huid heb. Vet op neus en voorhoofd, droog op de wangen met wisselend puistjes en mee-eters op voorhoofd, wangen, kin en slapen.

Elementen

Hoewel de grootverpakking van de botanical kinetics™ lijn geschikt is voor de huidtypen normaal, droog of vet, is het water/earth-pakket op de verpakking met name gericht op de vette huid, terwijl het nagenoeg dezelfde producten zijn.

WATER/EARTH producten

Claim: Botanical kinetics™ purifying gel cleanser ‘removes oil and impurities’

De reiniger is voor  ’s morgens en ’s avonds. Een onhandige tube, want met de gel in mijn hand, probeer ik het dopje op de tube te draaien om tegelijk te voorkomen dat de gel eruit druipt.. De geur is licht kruidig en ook licht zuur met een vleugje munt. Ik schuim het op in mijn handpalm met een paar druppels water en breng het aan op mijn gezicht. Het schuimt licht. Het gebruik met een washand is aan te raden, zodat het water bij afspoelen niet in de mouwen druipt.. Ik heb het idee dat het reinigt, alleen vraag ik me af of de werking sterk genoeg is voor mijn huid.

Claim: Botanical kinetics™ toning mist ‘helps balance and refresh’

De toner, voor het ochtendritueel, is voor na het reinigen, en heeft een verstuiver. De ‘mist’ ruikt fris met een vleugje roos. In plaats van het product alleen over mijn gezicht te sprayen, spray ik liever het op een watje. De verstuiver is handig, omdat geen verspilling kan ontstaan.

Claim: Botanical kinetics™exfoliant ‘removes dull surface cells’

Van dit product heb ik een hoge verwachting. Aangezien ik een droge huid heb, vermoed ik dat deze ‘exfoliant’ de verouderde cellen verwijderd. Het product heeft een weeïg zoet, doch lekker kruidachtige geur. Ik druk wat van dit product op een watje. Het watje raakt snel doordrenkt dus voorzichtig aan! Gek genoeg krijg ik het idee dat mijn huid meer puistjes door het product krijgt. Wel lijkt het verouderde cellen te verwijderen, omdat de huid minder droog wordt.

Claim: Botanical kinetics™ hydrating lotion ‘hydrates for supple skin’

De hydrating lotion is een zachte huidcrème met fijne geur. De geur is kruidig en zoet. De gezichtscrème is prettig aan te brengen, omdat deze niet te stevig is. Het zit wel net zo’n onhandige tube als de reiniger. Uiteindelijk vind ik mijn huid minder droog en lijkt het na het wassen een kalmerende werking te hebben.

Yildiz concludeert:

In de eerste week begint mijn huid naar mijn idee juist vetter aan te voelen. Puistjes lijken hierdoor te verergeren en duurt het ruim twee weken voordat de producten aanslaan. Ik denk wel, dat als ik dit product nog enkele weken zou kunnen gebruiken, de werking beter zou zijn, omdat de huid dan volledig is gewend. Door de kleine hoeveelheden is het wel een uitstekende  methode om uit te testen of de producten bij jou passen.

Lees ook