Maakt de huid zacht, glad en heeft tevens een anti-aging effect!

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

jolanda

EmerginC Scientific Organics Grape Stem cell White tea Seaweed body butter

Dagelijks smeer ik me in. Het liefst met een ongeparfumeerd product vol met antioxidanten. In de praktijk blijft er echter een handvol producten over. Toen BeautyJournaal’s Monique me de EmeriginC Scientific Organics Grape stem cell, White tea + Seaweed body butter gaf werd ik op voorhand al blij.

Het is op basis van natuurlijke ingrediënten, wat ik graag op mezelf wil smeren. Negatief puntje: vaak kleur ik rood (letterlijk) van ‘groene’ producten. Na een korte blik op de INCI lijst gaf ik mezelf ‘groen’ licht: het leek me veilig. Testen maar!

De verpakking

Ik zie een robuuste tube met een draaidop, veilig genoeg voor toilettassen en badkamers, waar geen ‘lekkage’ mogelijk is! De verpakking is verder groen en wit gekleurd waar duidelijk uit blijkt dat dit een ‘natuurlijk’ product is. De voorkant meldt wat in de bodybutter zit. Ik vind dit een hele verademing. Veel merken vermelden namelijk wat er niet inzit en dat is een valse veiligheid.

De claims

Verzacht, verzorgt, hydrateert en pakt de ruwe en oneffen huid aan met aloe vera, sheabutter, druiven stamcellen, jojoba, spirulina, zeewier, groene-en witte thee en de viamines A, C en E. Antioxidanten genoeg, lijkt me. Op de achterkant van de tube gaat de claim optimistisch verder; een opwekkende citrusgeurende bodymoisturizer die ook anti-verouderend werkt. Poeh, wat een grote claim! Mijn huid zou dus zachter worden waarna er geen vlekje meer te zien is én het zou mijn huid ook verjongen.

INCI

Omdat ik niet kon knippen en plakken van een website beschrijf ik wat me opvalt. Ik mis Aqua als eerste ingrediënt; al mijn producten beginnen met Aqua. De INCI begint met Aloe Barbadensis leaf extract, verder zie ik Shea butter, de witte thee soorten, vitamine C en A in de vorm van Retinyl Palmitate en vitamine E. Kortom, alles wat aan de voorkant wordt beloofd, kan ik op de achterkant eenvoudig terugvinden. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en 70% van de ingrediënten zijn biologisch, die zijn gemarkeerd met een sterretje. Leuk feitje: voor ieder product wat uit de Scientific Organics serie wordt gekocht, wordt een boom geplant.

Het product

De crème verdeelt goed op mijn huid en ik kan daar echt de tijd voor nemen. Het ruikt naar citrus, grapefruit en citroen en voelt heerlijk fris om m’n huid mee in te smeren. Smeert erg prettig, ruikt ‘enliving citrus scenting’ en van top tot teen is het een wonderlijke bodybutter. Ineens ervaar ik een paniekgevoel want dit mag echt nooit uit het assortiment verdwijnen! Ik ga nu een voorraad aanleggen. Het kan me niet schelen wat de prijs is.

Het gebruik

Optimisme is aanstekelijk en goed voor je innerlijke welzijn. Als het van buiten goed komt dan volgt de binnenkant ook en dat geldt ook vice versa. Al smerend merkte ik na een paar weken dat mijn bovenbenen gladder voelden. Zichtbaar is mijn huid ook mooier. Ik barst over mijn hele lichaam van de pigmentvlekken en op mijn benen lijken ze werkelijk te vervagen. Poriën verfijnen en ik zie ook veel minder oneffenheden zoals rode vlekken, bultjes e.d. Mijn huid wordt zelfs sterker. Zelfs na het ontharen ervaar ik minder jeuk en roodheid. Mijn huid wordt minder gevoelig, erg fijn!

Claimtoetsing

Objectief kijkend naar de claim is weer eens moeilijk omdat de ervaring zo fijn is. Mijn gevoel is sterker dan de ratio. Het klopt natuurlijk van alle kanten, mijn huid is zachter geworden, voelt steviger en mooier. Dan is de claimtoets in dit geval perfect in orde.

makeuppen gerti en jolanda okt 2012 102Jolanda concludeert:

Een geweldige bodybutter, de beste die ik tot nu toe heb gebruikt. Meestal geven groene producten een roodhuidige ervaring maar deze bodybutter maakt het meer dan goed.

Lees ook