Geteste producten Groene Special Lekker smeren Lichaam Lichaam Natuurlijk 100% Reviews

Getest RS Natural Cosmetics Luscious Body Smoothie

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Met o.a argan-, macadamia- en jojoba-olie…

rs 500RS Natural Cosmetics Luscious Body Smoothie

RS Natural Cosmetics is een cosmeticamerk opgezet door de Nederlandse Rieneke Steeghs. Ze heeft dankzij haar persoonlijke benadering al een grote schare fans om zich heen weten te verzamelen.

Tijdens haar vele reizen door landen als Indonesië en Marokko bestudeerde ze welke natuurlijke ingrediënten tot cosmetica werden verwerkt door lokale bewoners. Ze besloot zelf op basis van deze ingrediënten cosmetica te producten onder de naam RS Natural Cosmetics (RS staat voor Rieneke’s initialen). In 2011 kwam de eerste verzorgingslijn Bedouin Beauty op de markt. Regelmatig wordt er een nieuwe product aan de lijn toegevoegd, zoals een face- en bodyscrub, een serum op oliebasis, een masker en een zeep. Het nieuwste product is de Bedouin Beauty Luscious Body smoothie.

De verpakking

De producten van de Bedouin Beauty-lijn komen in zwarte flessen en potten met oranje en witte accenten. De uitstraling is strak en vrolijk. Leuk feitje: over de verpakking van de Luscious Body Smoothie liet Rieneke haar volgers op social media meedenken. Het etiket wijkt dan ook af van de rest van de lijn; feestelijk en vol kleurrijke bolletjes. De fles heeft een pompje en wordt niet geleverd in een doos maar in een zakje van zwarte stof.

Claims

De body smoothie is – zoals alle producten uit de lijn – samengesteld uit 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten geen parabenen, siliconen, plastics en minerale oliën en is verder dierproefvrij. De body smoothie bevat arganolie, macadamia-olie, sheaboter, jojoba-olie, wilde sojaboon, wortelolie en petitgrain mandarijnolie. De ingrediënten zijn voor 62% gemaakt van biologische en wilde teelt gecertificeerde ingrediënten. Claims over de werking van het product zijn er eigenlijk niet, behalve dat het ‘zeer verzachtend’ zou zijn. Van de meeste ingrediënten wordt gesteld dat hun werkzaamheid al eeuwenlang ‘in de praktijk’ hebben bewezen. Voor zover ik weet is alleen van arganolie de werking via onderzoek vastgesteld.

achsa4Achsa concludeert:

De body smoothie ruikt heerlijk; warm en lichtzoet met een beetje citrus. Het product zit wat dikte betreft tussen een body butter en een bodymilk in. Het voelt heel prettig aan, smeert goed uit, en hydrateert. En dan die geur! Ik kan hem alleen maar verrukkelijk noemen. Mijn huid voelt zacht en gevoed aan. Wel associeer ik de geur en de textuur vooral met de warme seizoenen, misschien omdat ik zelf ‘s winters niet zonder body butter kan. Toen ik met alleen handbagage op vakantie ging en ik de fles van 200ml dus niet mee kon nemen in het vliegtuig, heb ik de body smoothie zelfs in kleinere flesjes overgebracht om hem niet te hoeven missen.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

  • Dank voor je reactie, wist ik niet. Dat had ook nog vermeld kunnen worden. Het is in ieder geval een fijn product! Groet, Achsa

  • Wat een mooi artikel Achsa, dank je wel voor je fijne woorden, ik ben heel blij dat je de luscious body smoothie zo heerlijk vindt! Overigens is de verpakking puur zoals hij is: alleen de fles, om het milieu zo min mogelijk te belasten met extra verpakkingsmateriaal. Het zwarte zakje werd, inclusief twee bedeltjes, alleen bij de eerste voorraad geleverd, als speciale eerste editie.

    Nogmaals dank je wel (ook aan Beautyjournaal), ik ben trots dat er zo’n mooie review over een RS Natural Cosmetics op dit journalistieke beautyplatform staat!

    Lieve groetjes,
    Rieneke Steeghs
    RS Natural Cosmetics

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.