132 miljoen mensen lijden aan Psorasis..

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Wist je dat ongeveer 132 miljoen mensen aan Psoriasis lijdt, een functiestoornis van de huid waarbij je rode, droge vlekken met witte schilfertjes en jeuk hebt? Dat staat gelijk aan 2 procent van de wereldbevolking! Waarschijnlijk is dit aantal veel groter aangezien sommigen aan zelfbehandeling doen en niet de hulp van een arts inschakelen.

Wat is Psoriasis precies?

Psoriasis heeft verschillende vormen; licht, matig en ernstig. De meest voorkomende Psoriasis heet ‘Plaque Psoriasis’ ook wel ‘Psoriasis Vulgaris’ genoemd. Ruim 80 procent van alle gevallen hebben dit. Bij Psoriasis zie je dikke, rode plekken met schilfers op het voorhoofd, de ellebogen, knieën, onderrug en navelstreek. Als deze schilfertjes loskomen, gaat de huid (soms) bloeden. Als dit voorkomt op handpalmen en voetzolen spreekt de arts van ‘Psoriasis Pustulosa’. In de huid- en lichaamsplooien heet het juist ‘Psoriasis Inversa’. Alle vormen van Psoriasis blijven nog altijd voor artsen een groot raadsel. Naast dat het erfelijk kan zijn, wordt Psoriasis ook aangewakkerd door stress of hevige emoties.

ISO-UREA MD Baume crème

Ondanks dat er op dit moment geen behandeling bestaat om Psoriasis definitief te genezen zijn er wel behandelingen om deze huidziekte onder controle te houden. Zo komt La Roche-Posay met ISO-UREA MD Baume, een crème die claimt huidschilfers te verwijderen, plaques te verminderen en de huid weer gezond maakt. De crème bevat drie belangrijke bestandsdelen:

  1. Procerad
  2. Ureum
  3. APF

1. Procerad

Bij Psoriasis is het gehalte aan ceramiden in de huid verminderd waardoor de huidbarrière is aangetast. La Roche-Posay vult dit tekort weer aan door de formule van de nieuwste ISO-UREA MD Baume crème op te bouwen rond een ceramide dat sterke gelijkenissen vertoont met de lipiden die van nature aanwezig zijn in de hoornlaag, namelijk ‘Procerad’. Procerad compenseert zo het tekort aan ceramiden door het zogenaamde ‘cement’ aan te maken dat de cellen bijeenhoudt. De huidstructuur wordt hiermee tegelijkertijd hersteld en gehydrateerd.

2. Ureum

‘Een vochtaantrekkende en keratolystische referentiemolecule in de dermatologie. Het hydrateert de huid tot in de diepere opperhuidlagen en reguleert zodoende de huidafschilfering’, is te lezen in het persbericht. La Roche-Posay claimt dat Ureum doeltreffend werkt om huidschilfers te elimineren.

3. APF

Ook wel ‘Activating Protease Factor’ genoemd. APF is een biometrisch bestandsdeel dat de huidafschilfering nabootst. Dit geeft een boost aan de werking van Ureum zonder enige irritatie te vertonen.

De claims:

 

Bestel hier jouw La Roche-Posay producten:

[bestelbutton url=”http://www.farmaline.nl/farma/index/?tt=5100_12_54895_&r=%2Fdrogisterij%2Fproducten%2Fla-roche-posay%2F”]

Lees ook:

Lees ook