Met farmaceutische kristallen, melkzuur en verzachtende plantaardige ingrediënten…

05:08 - 03:05
luistertijd 05:08 - leestijd 03:05

judyDr. Brandt Microdermabrasion Skin Exfoliant

Ik hou erg van scrubs. Ik vind het een belangrijke aanvulling op mijn gezichts- en lichaamsverzorging. Je huid ziet er mooier uit en straalt omdat dode huidcellen verwijderd zijn. Daarnaast word je ook veel mooier bruin als je je huid regelmatig  scrubt. Ik heb wel een voorkeur voor een grove scrub. Ik ben nog nooit naar een Hamam geweest, maar ik hoor wel eens dat een lichaamsscrub hier heel ruw eraan toe gaat. Dat lijkt me heerlijk! Voor mij is dat een teken, terecht of onterecht, dat de dode huidcellen ook écht worden aangepakt.

Van BeautyJournaal mocht ik de Dr. Brandt Microdermabrasion Skin Exfoliant testen. Microdermabrasie is intensiever dan een gewone scrub, het betekent in feite ‘het slijpen van de huid’ waarbij een zeer dun laagje huid verwijderd wordt waaronder zich een nieuwe frisse huidlaag bevindt.

De verpakking:

De Dr. Brandt Microdermabrasion Skin Exfoliant wordt geleverd in een zwarte tube met witte tekst en een zilverkleurige dop. De inhoud is 60 gram.

Claim:

De Dr. Brandt Microdermabrasion Skin Exfoliant is het originele alternatief voor thuisgebruik voor een professionele microdermabrasion-peelingprocedure in de kliniek. Het bevat farmaceutische kristallen, melkzuur en verzachtende plantaardige ingrediënten. Daarnaast verwijdert het dode huidcellen, zorgt het voor een stralende gezonde huid en verzacht de textuur van de huid

Wat zit er in de Microdermabrasion Skin Exfoliant, de belangrijkste ingrediënten:

Het gebruik:

Na mijn huid eerst goed gereinigd te hebben, maak ik mijn gezicht vochtig met warm water. De Microdermabrasion Skin Exfoliant ruikt aan de fles erg lekker. Het is een beetje citrusachtig. Als ik het product op mijn vinger doe, zie ik dat het lijkt op een iets dikkige witte crème met uiteraard veel ‘korreltjes’. Ik breng het aan op mijn gezicht en masseer gedurende 1 a 2 minuten met zachte bewegingen en vermijd (erg belangrijk!) de ogen. De geur van citrus wordt sterker, ik vind het een erg prettige geur. Het product voel je goed op mijn huid, dit is zeker niet te vergelijken met een scrub. Het lijkt een beetje alsof kleine glasdeeltjes over je huid gaan: dit zijn waarschijnlijk de kristallen. Belangrijk is het om geen druk uit te oefenen op de huid terwijl je deze masseert, dat zal namelijk te pijnlijk voor de huid zijn.

Ik ervaar de crème als zeer prettig. Ik voel echt dat mijn huid wordt aangepakt. Ik spoel mijn huid grondig af en dep haar voorzichtig droog. Mijn huid voelt heerlijk aan. Belangrijk na zo’n peeling is om wel je huid goed te hydrateren. Ik gebruik daarna dan ook een serum en een iets vollere dagcrème dan normaal. Mijn huid straalt, is lekker fris en voelt zacht aan. Ook nadat ik mijn make-up heb aangebracht, foundation en terracotta poeder, staat dit mooier dan normaal en straalt mijn huid meer.

Voor het beste resultaat wordt aangeraden om de crème één a twee keer per week te gebruiken en steeds drie dagen tussen de verschillende reinigingsbeurten te laten. Wel wordt erbij vermeld dat dit is gelang huidtype en huidconditie. Ik gebruik de peeling vier dagen later weer. Wat me dan opvalt na het gebruik, gedurende de uren daarna, is dat mijn huid wat jeukt, voornamelijk op de wangen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat voor mij ( ik heb een gevoelige huid), tweemaal per week iets teveel van het goede is. Een week later gebruik ik het product weer en dan is het masseren iets pijnlijk. Dit is echter niet vreemd. Ik heb microdermabrasion behandelingen laten doen vorig jaar bij een beautysalon en hoe zo’n peeling aanvoelt op je gezicht heeft veel te maken met je eigen gestel. Dit kan te maken hebben met stress, hormonen, weinig slaap etc. Vergelijk het met een bindweefselmassage voor het gezicht. De ene keer is deze pijnloos, de andere keer pijnlijker op sommige plekken. Mijn huid blijft er wél stralend en fris uitzien.

judyJudy concludeert:

De Dr. Brandt Microdermabrasion Skin Exfoliant vind ik echt geweldig. Ik blijf dit product zeker gebruiken, het spreekt me veel meer aan dan de scrubs die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik vind het fijner en intensiever aanvoelen op de huid en het resultaat is een mooie en stralende, frisse huid. Mijn gezicht voelt na gebruik lekker zacht aan. Ik heb een behoorlijk gevoelige huid en toch ervaar ik dit product als heel goed. Zo zie je dat een gevoelige huid niet altijd hoeft te betekenen dat je de iets ruwere scrubs of peelings niet kunt verdragen.

Lees ook