Van rimpel tot zwelling – de Rolls Royce onder de oogcremes

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

Vier jaar na de lancering van de Supremÿa nachtcrème, ziet nu de oogcrème het daglicht. Nu ja, dag…licht. Nee, het is een nachtcrème voor de huid onder de ogen. Een totaalverzorging, zo communiceert Sisley het. Tegen kringen, fijne lijntjes, gezwollen oogleden, hangende oogleden, vermoeide ogen.

Totaalverzorging

Wow, dit klinkt als muziek in de oren, en ook als meer dan alleen een cosmeticum, nee, zelfs als iets geneeskrachtigs. Ik bedoel, het laten slinken van gezwollen oogleden en het doen afnemen van vermoeide ogen….daar waagt het gemiddelde cosmetische oogverzorgingsproduct zich niet aan. Nu moet ik er wel bij melden, dat dit informatie is uit het persbericht. Het is goed mogelijk dat dergelijke claims niet worden gecommuniceerd in advertenties, vanwege juridische gevoeligheden. Maar ik heb nog geen advertentie ervan gezien, dus ik weet niet wat er binnen de juridisch veilige grenzen geclaimd wordt.

Het phyto complex LC 12

Supremÿa bevat een cocktail van actieven die Sisley Phyto-complex LC12 heeft genoemd. Het zit in de nachtcrème en dus ook in deze nieuwe oogcrème. Het werkt volgens Sisley op de huiddikte en structuur, en herstelt het netwerk van bloedvaatjes. Rimpeltjes worden opgevuld, de huid wordt gladder.

Regenereren doe je ’s nachts

Sisley gelooft zeer in nachtverzorging en ik moet zeggen dat ik er ook steeds meer in begin te geloven, hoe zeer ik nog van de generatie journalisten ben die is opgevoed met de boodschap dat a. nachtverzorging onzin is, want huidherstel en bescherming zou gewoon 24/7 doorgaan en er zou geen specifiek nachtritme zijn voor de huid waarin het zich juist herstelt – bevindingen van Estée Lauder bevestigen nu toch echt het tegendeel en ik neem het aan, en b. dat óógverzorging onzin zou zijn.

Oke, ik gebruik zelf geen oogverzorging, maar ik ken zoveel vrouwen die baat hebben bij specifieke oogverzorging. Het kan verkleuringen verhullen dankzij slimme pigmentjes, de huid iets verstrakken en inderdaad, het is mogelijk om wallen iets te laten slinken. Dit heb ik zelf eens gemerkt met Eyelisse, een oogproduct van de geweldige Franse huidexpert Joelle Ciocco. Welk pas na een week of 3 werkte, maar verdomd, het bestaat!

Wat zit erin?

Even nader ingaan op de werkzame stoffen uit dit kostbare product.

Cafeine zorgt ondermeer voor het verminderen van donkere kringen. Een haverextract dat uit suikers bestaat is in staat om een 3D netwerk over de huid te spannen waardoor de huid strakker oogt. Padina Pavonica geeft stevigheid aan de huidstructuur doordat het een sterk vochtbindende werking heeft in de huid. Een peptide uit soja stimuleert collageensynthese. Adenosine, een energiebooster, stimuleert celfuncties in het algemeen. Voor de nodige huidverzachting zorgt plantaardige glycerine, pruimpitolie, kariteboter en natuurlijke alpha-bisobolol.

Zonder parfum en etherische olie

Supremÿa Yeux breng je zowel op het bewegende ooglid aan als op de huid onder het oog. Het bevat geen parfum en geen essentiële oliën. Sisley is niet goedkoop, maar een prachtig merk. De formuleringen gaan altijd net iets verder dan puur cosmetisch, veel producten hangen dicht tegen homeopathie aan en kunnen vanuit dat perspectief een meer heilzame werking hebben. Sisley zal dit niet zo naar buiten toe communiceren, maar in de loop der jaren heb ik dit regelmatig van insiders vernomen. Een ultiem voorbeeld daarvan zou zijn de prachtige dagverzorging All Day All Year.

15 ml kost 204 euro. De Supremÿa nachtcrème 50 ml kost 523 euro. Er rest maar een ding: testen!

Bestel hier met korting en zonder verzendkosten:
[bestelbutton url=”http://clk.tradedoubler.com/click?p=195915&a=2284708&g=19018540&url=http://www.iciparisxl.nl/nl_NL/Merken/SISLEY/SUPREMYA-EYE-CREAM-15ML/p637844″]

Lees ook