We hebben ons naarstig achter de oren gekrabt bij het uitpluizen van de informatie om maar te snappen waarover het ging, en we zagen dat ook collegae van The New York Times ermee worstelden.

04:16 - 02:34
luistertijd 04:16 - leestijd 02:34

We hebben ons naarstig achter de oren gekrabt bij het uitpluizen van de informatie om maar te snappen waarover het ging, en we zagen dat ook collegae van The New York Times ermee worstelden. Inmiddels hebben wij van een bevriende chemicus meer duidelijkheid verkregen over de verschillen én overeenkomsten tussen de twee en de werking van het serum.

Volgens ons contact zijn er geen in de basis geen verschillen tussen de oude en de nieuwe versie van de Night Repair formule: dezelfde surfactanten, verdikkingsmiddelen, emollienten en oliën zitten erin. Het is een ‘winning texture’  zo wordt gezegd, en daar moet je niet teveel aan gaan sleutelen. Huidgevoel is erg belangijk, ook bij wederaankoop, wellicht nog belangrijker dan werkzaamheid voor menig vrouw. Maar, de vernieuwing is er wel en zit in toevoeging van een paar actieve stoffen, waaraan dus die spannende communicatie is gehangen, waar wij zo over struikelden.

Dit zat er al in

Deze stoffen zaten al in het ‘oude’ serum en nu ook in het nieuwe serum: Bifida Ferment Lysate (ook gebruikt in nieuwe op gen geïnspireerde cosmetica bij L’Oreal), waarvan geclaimd wordt dat het DNA reparatie helpt, een UV-B filter genaamd Ethylhexyl Methoxycinnamate, dat overigens niet als een spf wordt gebruikt voor de huid, maar wel om degradatie van de formule zelf tegen te gaan, kola extract zonder nader genoemde uitleg over de werking, retinyl palmitaat als een derivaat van vitamine A, panthetine een biologisch actieve van vitamine B5, caffeïne als huid conditioner omdat het ook instaat is om ruwheid te verzachten (we denken altijd dat cafeine wordt ingezet als afslank stof in cremes!), sodium RNA als huidconditioner, bisabolol als anti-irritant, een extract van kamille, sodium hyaluronate als moisturizer en vitamine E derivaat.

Dit is er nieuw bij gekomen

Maar wat is er extra bijgekomen? Arabidopsis Thaliana extract : een extract uit de keuken van het chemische bedrijf AGI Dermatics (dat nog niet zo lang geleden is overgenomen door Estee Lauder co.) dat in een verbinding met o.a. lechtine en water (marketingnaam is Roxisomes geworden voor die cocktail) DNA repareert en huidveroudering als gevolg van blootstelling aan uv-straling tracht te reduceren en collageenproductie wil stimuleren. Verder zit er een tripeptide-32 in, ook wel Chronolux genoemd, die invloed zouden moeten kunnen uitoefenen op eiwitten op de opperhuid die betrokken zijn bij het celvernieuwingsritme (vandaar klok –ofwel chrono verhaal dus bij dit serum). Hierdoor zouden de cellen beter blijven functioneren in de huid wat weer zou moeten leiden tot een mooiere huid, even kort door de bocht vertaalt. Dan zit er ook nog een Lactobacillus Ferment, verkregen uit fermentatie van lactobacillen bacterien, handelsnaam ook wel Adasomes genoemd. Het is een DNA reparatie enzym.

Dit is de claim

Estée Lauder claimt dat de nieuwe stoffen ertoe bijdragen dat schade veroorzaakt door externe factoren als uv-straling, vervuiling etc minder ingrijpt op de celprocessen in de huid en dat het ritme in die cellen ook tsja, wat…met de klok gelijk gezet wordt, althans dat moeten ze zelf doen, het middel moet stimuleren daartoe. Zodat reparatiemechanismen weer optimaal verlopen:  

Repairs the appearance of past damage, adresses damaging effects before they become permanent, visible improvement in the signs of aging-specifically lines, uneven skintone and immediate hydration, neutralizes up to 90% of environmentally generated free radicals, increases skin’s levels of moisturization, soothes daily irritation

En dit kun je ervaren

Volgens onze bron is het een lichte gel met sterk hydraterende eigenschappen en een zacht huidgevoel. De wetenschappelijke informatie waarop het product geproduceerd is ziet er geloofwaardig uit. Maar daarmee is natuurlijk niet gezegd dat het werkt. Of dat zo is, laten we aan jouw zintuigelijke beleving over:-)

Bekijk hieronder uit visuele uitleg van Estée Lauder over de technologie achter het product:

Lees ook:

Lees ook