Al was het maar omdat deze grande dame maar 10 woorden Engels spreekt.

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

Al was het maar omdat deze grande dame maar 10 woorden Engels spreekt. Ik vond het leuk haar wederom persoonlijk te ontmoeten. En oh, wat werd ik weer hebberig van haar producten. Ik ben groot fan van Ciocco en haar visie op de huid.In de zomer van 2008 ontmoette ik Joëlle voor het eerst persoonlijk in Parijs, in haar piepkleine salon aan de Place de la Madeleine, waar ze ook talloze beroemdheden ontvangt. Van de Sarkozy’tjes, tot Catherine Deneuve, Cindy Crawford en Madonna. Aan deze frêle inmiddels net iets over de vijftig-jarige vrouw lees je niet af dat ze in het middelpunt van de prestigieuze (en daadwerkelijk zinnige!!) skincare scene staat. Ze is bescheiden en serieus super gepassioneerd. Poeha is haar vreemd, net zoals ze best heel slecht in marketing is. Haar productlijn maakt ze zelf in haar eigen lab en om haar kennis van de huid is ze zo beroemd geworden, dat ze achter de schermen ook regelmatig door grote merken als L’Oreal, Shu Uemura wordt ingehuurd. Zo ontwikkelde ze vorig jaar nog voor de kappersdivisie van L’Oreal Keraskin. Dat is momenteel alleen nog in Frankrijk verkrijgbaar, en ze ontwikkelde nieuwe huidverzorgingsproducten voor Shu Uemura. Gefluisterd wordt dat ze ook wel eens is ingehuurd door Sisley en aan de wieg heeft gestaan van de natuurlijke producten van het Engelse merk REN.

Ciocco is een duurbetaald chemisch consultant, maar ook een duurbetaald huidtherapeute. Wie in Parijs behandeld wil worden, moet zeker drie maanden wachten en betaalt uiteindelijk ruim 600 euro voor een 2 uur durende behandeling. Het kan ook goedkoper, dan kom je bij een van haar overigens zeer goed opgeleide assistenten terecht. Ze heeft bijvoorbeeld ook een studententarief van 90 euro voor een basisbehandeling.

Maar wat is haar geheim nou eigenlijk? Als je moet afgaan op wat Leco uit zijn nek swanste (ja sorry hoor, het was bar slecht) tijdens de RTL Boulevard uitzending van donderdag 26 februari (let op: item vanaf 31.38 minuut), dan wekt dat geen vertrouwen. Ik citeer letterlijk: ‘De grondstoffen zijn zo natuurlijk, de producten zijn maar drie maanden houdbaar.’ En…’Met deze grondstoffen geef je het ecosysteem van de huid balans in het gezicht (….)’  ‘Doe je het met agressieve middelen (je huid verzorgen, red.) dan verstoor je de huid en het natuurlijke gedeelte….’ Gekscherend moest Humberto Tan nog opmerken dat ze ook wel iets aan haar eigen ooghuid mag laten doen, met andere woorden, ze zag er zelf niet uit als een geharnaste huidtherapeute. Nee, meneer Tan! Dit is Joëlle ten voeten uit, ze omarmt natuurlijke schoonheid. Zo kan een vrouw van over de vijftig eruit zien. Lastig he…..sukkel.

Gelukkig vertelde Leco er nog achteraan dat ze heel bijzondere bindweefselmassages geeft, zelfs van binnenuit je mond (!). Maar verder deed het RTL Boulevard verhaal Joëlle en Dany Diop die in Nederland de behandelingen gaat geven, geen eer aan.

Ciocco heeft jarenlang heel nauwkeurig gekeken hoe de huid functioneert, ze gelooft namelijk volledig in het vermogen van de huid om zichzelf gezond te houden. Dat is een holistische kijk, en eentje die langzaam steeds meer aan belangstelling wint. En waarom ook niet? Het lichaam is immers in staat zichzelf tot op zekere hoogte gezond te houden en te genezen. De huid dus ook. Ze is daarbij van mening dat je de huid alleen met regelmaat een prikkel moet geven, zodat dat systeem weer even extra geactiveerd wordt. Ze kiest daarbij voor het grootste deel voor plantaardige stoffen omdat ze gelooft dat deze het meest veilig zijn voor de huid en ook het beste worden opgenomen. Synthetische conserveringsmiddelen schuwt ze zeker niet als het zo uitkomt. Het gaat haar om een goed werkend product en een goede verdraagzaamheid voor de huid.

Haar allersterkste punt op product cosmetisch gebied vind ik dat ze zich volledig focust op de opneembaarheid van de werkzame stoffen in de huid. Ze zoekt telkens weer naar de hoogst mogelijke biologische activiteit. Dit resulteert erin dat een deel van haar producten een zeer beperkte houdbaarheid heeft, varierend van 3 tot 6 maanden. Langer gebruik is mogelijk maar de echte versheid loopt terug, bovendien kan verkleuring optreden van de plantaardige stoffen. Daarnaast zijn veel van haar producten luchtdicht verpakt, zodat de conservering tot een minimum beperkt kan worden. Ook de semi transparante verpakkingen laten geen licht door, zo zegt ze.

Joëlle is gespecialiseerd in zeer diepe bindweefselmassages. Ik heb het mogen ondergaan toen ik in Parijs was. Het was geen sinecure, soms zelfs pijnlijk. Maar hemeltje lief, mijn huid, mijn gezicht daarna! Ik zag eruit als herboren en dat effect hield nog wel een dag of twee aan.  Later heb ik de behandeling ook mogen ervaren bij Dany Diop en het effect was hetzelfde. Tijdens een diepe bindweefsel massage wordt de doorbloeding zo sterk aangezet, dat de huid erdoor opzwelt. Tegelijkertijd krijgen de celfuncties een enorme prikkel, zowel door de massage als door de werkzame stoffen die in vele laagjes over de huid gaan. Lees hier nog maar eens mijn verslag dat ik maakte naar aanleiding van een behandeling door Dany.

Zoals ik al zei ben ik ook groot fan van haar producten geworden. Vooral de Hydrogel en de Abriciol zijn top. De hydrogel is een dermate vochtbindende en lichtzurige lotion dat je in de zomermaanden (met een gecombineerde tot licht droge huid) geen creme meer nodig hebt. En de Abriciol is een pure plantenolie (maar 3 maanden houdbaar) waar niet alleen de teint maar ook de huidstructuur enorm van opknapt. Ook een weldaad in de zomermaanden en in zonnige oorden. Het bevat ook een fysisch uv-filter. Verder is de Lotion Aromatique geweldig om de huid ‘sochtends mee af te nemen. Je hebt geen water of ander reinigingsproduct meer nodig. Als ik op vakantie ga is het ook steevast mijn reis-set, samen met de zeep van Gamila Secret.

Behandelingen kun je nu dus ook  bij Dany Diop ondergaan. De prijs bedraagt eenderde van die er in Parijs gevraagd wordt, dus dat is prettig. Bovendien is haar filosofie ook zo dat je maar vier keer per jaar mag komen. Alleen rond de seizoenswisselingen, om de huid weer voor te bereiden daarop. Daarna kan het zelf aan de slag. Keertje proberen? Ik zou het doen….

Nagekomen bericht 14 februari 2010: de salon van Dany Diop is inmiddels verhuisd naar het adres Spiegelgracht 6 in Amsterdam, tel. 020-6263520.

Lees ook