Opvallende combinaties van textuurgebruik in make-up AW/13…

05:20 - 03:12
luistertijd 05:20 - leestijd 03:12

trend1De make-up trend voor herfst/winter 2013/2014 is moody, mysterieus en sensitief. Nonchalant, anarchistisch en niet traditioneel. En zo ook de manier van het aanbrengen van de make-up. Het is allemaal minder ‘opgemaakt’, soms een beetje vlekkerig, rommelig maar toch sophisticated. Verder zien we veel dualisme, reflectie, nuances in textuur en gevoel. Ook zien we tegenstellingen als mat-glanzend, hard-zacht en keurig-pervers. Wat laat je zien en wat laat je weg? De perfecte imperfectie is ‘effortless’.

Wat verder opvalt, is het gebruik van verschillende texturen en de subtiele nuances hierin. M.A.C heeft zich hier serieus in verdiept en komt met een aantal producten dat geschikt is voor het werken met ‘laagjes’. Deze trend kwamen we dan ook backstage bij veel shows tegen. Hydrateren is ook erg belangrijk. ‘Prep en prime’ de huid ter voorbereiding voor het juiste effect.

Ik heb voor dit artikel drie najaarslooks uitgekozen waarin duidelijk het gebruik en de opbouw van producten met verschillende texturen te zien is. Je zult je vast wel afvragen waarom je al die verschillende producten moet gebruiken. Heeft dat wel zin?! Absoluut! Het geeft je look juist meer intensiteit, finesse én uiteindelijk die ‘effortless’ look.

Mix and match

Het is leuk om al die producten te hebben, maar je hoeft natuurlijk niet direct al deze producten aan te schaffen (scheelt ook weer in de portemonnee). Kijk gewoon wat je hebt staan in je kast en sla aan het experimenteren. Voel en zie wat verschillende producten doen als je ze over elkaar aanbrengt. De één kan wel werken, de ander niet. Zo sta ik ook altijd te mixen in de badkamer. Echter: oefening baart kunst!

Look 1: gespot bij Donna Karen (zie foto linksboven)

Huid

 1. Voor een intens gehydrateerde en heldere huid gebruik je Mineralize Charged Water Moisture gel (1). Bestel hier meteen.
 2. Daar overheen breng je een Full Coverage Foundation (2) aan. Bestel hier meteen.

lydia1

Ogen

 1. Je brengt de Blackground Paint Pot (3), een dikke pasta voor op je ogen die snel droogt, aan op je ooglid. Bestel hier direct.
 2. Daar overheen gebruik je de Pro Reflects Pearl Glitter (4) gemixt met Pro Mixing medium/shine (5). Bestel hier direct – kies Forgery.
 3. Deze tap je met een blenderkwast in de Blackground Paint Pot (6). Blend dit een beetje met je vingers, het hoeft immers niet perfect. Bestel hier direct.
 4. Vlak voor aanvang van de Donna Karen show is er over het bovenste ooglid van het model ProGloss Texture (7) voor een extra glans aangebracht. Die opbouw in verschillende texturen en glans geven meer intensiteit en levendigheid. Bestel hier multifunctionele gloss.

Lippen

 1. Pro Fleshpot met de vingers aanbrengen voor fluweelzachte nudekleurige lippen. Klaar ben je! Bestel hier direct.

trend2Look 2: gespot bij Kenzo

Huid

 1. Gebruik voor je huid de Studio Finish SPF35 Concealer (1) over een gehydrateerd huidje. Dit om de huid te perfectioneren in textuur en kleur. Bestel hier direct.
 2. Breng vervolgens Pearl Cream Powder Base (2) met de vingers accenten aan op neusbrug, jukbeen kin en het cupidoboogje op je bovenlip voor extra accenten. Bestel hier direct Lustre Drops.
 3. Poeder op dezelfde plekken lichtjes nog wat Silver Dusk Iridescent Powder (3). Ik gebruik dit poeder geregeld voor extra highlight en dimensie. Echt een aanrader. Bestel hier direct.

Ogen

 1. Gebruik de Smolder-Eye Kohl (4) langs de waterlijn, tussen en langs de onderste wimperhaartjes. Bestel hier direct.
 2. Doe de Carbon Oogschaduw (5) over de Smolder voor meer intensiteit en om een zachtere lijn te creëren. Bestel hier direct.
 3. Vervolgens breng je de Blacktrack Fluidline (6) aan in de buitenste ooghoek voor een scherp gedefinieerd hard-zacht-accent. Bestel hier eyeliners.
 4. Dep Pro Glossy Texture (7) met de vingers over het bovenste ooglid voor een superglans. Mat onder, glans boven. Bestel multifunctionele gloss.

lydia2

Lippen

 1. De liprand afpoederen met transparante poeder.
 2. Pearl Cream Powder Base (2) en Silver Dusk Iridescent Loose Powder (3) in het midden van de lip aanbrengen als highlighter. Bestel hier direct.
 3. Een druppel Clear Lipglass (8) – nog een van mijn favo’s! –  op het laatste moment op het midden van de binnenkant van de lip aanbrengen. En zo zitten er drie texturen op de lip…Bestel hier direct.

Look 3: gespot bij Masha Ma

Huid

 1. Voor deze ‘Plastic’ look gebruik je ProsAide – een soort huidlijm – die je op het jukbeen aanbrengt. Hiermee creëer je een onderlaag waarop de volgende producten hechten.
 2. Als dat droog is gebruik je Kryolan Ice Effect erover die je fixeert met Kryolan Sealer.
 3. M.A.C. Clear Lipglass langs de rand van het gezicht deppen en binnenkant ooglid. Resultaat: een ware ijskoningin! Bestel hier direct.

lydia3

 

Bekijk nog meer trendnieuws in BeautyJournaal’s online glossy INSPIRE 4 – klik op de foto:

beautyjournaal inspire 4 cover

 

Lees ook:

Lees ook