Welke volume mascara is favoriet?

02:43 - 01:37
luistertijd 02:43 - leestijd 01:37

Getest mascara Max Factor, Maybelline, Rimmel

Na mijn ooglidcorrectie vielen er nogal wat wimperhaartjes uit. Van Monique kreeg ik drie mascara-rollers om uit te testen wat ze voor mijn ooghaartjes doen. Ik gebruik mascara alleen op mijn bovenwimpers en nooit onder omdat ik dat, op mijn leeftijd, niet meer mooi vind staan.

Voor deze review testte ik de volgende mascara’s:

  1. Max Factor Clump Defy: deze mascara bouwt je wimpers op en geeft ze 200% meer volume met behoud van scheiding. De holle vorm van de anti-klonterborstel verdeelt de wimperhaartjes en stopt de aanmaak van klontjes voor ze worden gevormd.
  2. Maybelline Rocket Volume Express: geeft in één enkele beweging kolossale wimpers. Heeft een megaborstel welke helpt om negen keer meer volume te geven zonder klonteren. Geeft een dramatische look met volle wimpers.
  3. Rimmel Volumeflash Scandaleyes: heeft een extra grote MaxDensity-borstel. Van de innovatieve formule krijg je wimpers die 50% langer en dikker zijn tot in de perfectie.

Dag 1 gebruik ik op mijn rechteroog de Rimmel en mijn linkeroog de Max Factor.

Rimmel heeft in het gebruik een fijne borstel, de mascara geeft echt volume aan mijn wimpers en geeft geen klontjes. De mascara van Max Factor heeft een harde en vreemd gevormde borstel waardoor het opbrengen wat moeilijker gaat. De mascara geeft echter geen klontjes. Beide mascara’s zijn aan het einde van de dag niet uitgelopen en kunnen ’s avonds gemakkelijk verwijderd worden.

Dag 2 gebruik ik rechts de Rimmel en links de Maybelline.

De Maybelline heeft een grote rubberen borstel die prettig werkt. Geeft geen klontjes, maakt mijn wimpers langer en geeft volume. Helaas is deze mascara ’s avonds, ondanks dat ik deze niet op mijn onderwimpers heb gebruikt, iets uitgelopen. Verwijderen gaat bij beide mascara gemakkelijk.

Dag 3 gebruik ik rechts de Max Factor en links de Maybelline.

Anja concludeert:

Voor mij is de topper de mascara van Rimmel! Deze mascara geeft écht volume en heeft mijn wimpers ook optisch verlengd. Ook mijn man wijst deze mascara aan als ‘mooiste’ in gebruik. Veel verschil tussen de Max Factor en de Maybelline heb ik niet ervaren, behoudens dat de Maybelline lichtelijk uit gaat lopen en dat ik de vreemd gevormde borstel van Max Factor niet zo prettig vind in gebruik. Geen van de mascara’s had de andere ochtend nog zwart af gegeven wat inhoudt dat ze zich goed laten verwijderen.

Lees ook