Haar eindconclusie? Uitmuntend! Lees waarom....

09:30 - 05:42
luistertijd 09:30 - leestijd 05:42

Weet je nog dat Lydia le Loux onlangs een gezichtsbehandeling met producten van Biodroga kreeg? Een onderdeel daarvan was een peeling, en heus, het was haar eerste ooit! Die behandeling was top, en als kers op de taart kreeg ze ook producten mee naar huis om ze te testen. Hier komt het resultaat! 

Lydia: ‘Eerst nog even wat over die peeling. Daar moest ik echt over nadenken. Ik had nog een beeld in mijn hoofd van jaren terug, toen een vriendin dagenlang met een rode, geïrriteerde en vervellende huid rondliep. Gek he, zo’n beeld raak je niet meer kwijt. En als make-upartist ben ik natuurlijk altijd met huid bezig. 

Glycolzuur, lactobionzuur, amandelzuur

Gelukkig heeft Biodroga een prachtig programma met zuren, waarmee je als schoonheidsspecialiste een maatwerk peeling kan maken. Ik kreeg een milde peeling specifiek voor mijn gevoelige huid met pigmentvlekken. Hij was samengesteld uit glycolzuur, lactobionzuur en amandelzuur. Het was een weldadige ervaring en het resultaat mag er zijn. Een gladde stralende huid, fijnere poriën en zachtere pigmentvlekken. Mijn angst voor een peeling is bij deze verdwenen!

Wat vind ik zo mooi aan Biodroga?   

Eerst even uitleggen: Bio staat voor biologische ingrediënten en droga voor effectieve ingrediënten. Al sinds de jaren 60 zijn deze kernwaarden een begrip. Maar ik vind ze nu nog veel sterker geworden. Biodroga is wat we noemen absoluut clean beauty: zuiver, transparant, eerlijk, natuurlijk….en ook nog in nieuwe, prachtige verpakkingen.  

Ook transparant over percentages en de zuiverheid van formules

Er wordt ook duidelijk vermeld wat de percentages aan natuurlijke stoffen in de producten zijn. Verder zijn de producten vrij van parabenen, minerale oliën, cyclische (vluchtige) siliconen, gluten, lactose, microplastics en polymeren. Mocht er nog wel iets van deze stoffen aanwezig zijn dan wordt het vermeld. Als we de INCI-lijstjes van de producten scannen met onze clean beauty-app dan komen alle producten er even ‘schoon’ uit. 

Prachtig: het Black Forest Complex

Ik vind het ook mooi hoe Biodroga de oerkracht van de natuur combineert met biotechnologisch krachtige werkstoffen. Het grote voorbeeld hiervan is het Black Forest Complex. De basisingrediënten van alle producten komen uit het Zwarte Woud. In dit enorme natuurgebied bevindt zich een schat aan planten, bloemen en mossen met geneeskrachtige eigenschappen.   

De drie hoofdingrediënten van het Black Forest Complex: 

Daarnaast bevatten de producten nog een schat aan beroemde, bewezen werkzame stoffen waaronder vitaminen, peptiden, zuren en antioxidanten.   

Bekijk hier nog eens de video van haar Biodroga facial

De MD Cleansing Lotion Mild is geschikt voor alle huidtypen en geeft een zachte maar wel effectieve reiniging: van make-up, schilfertjes tot overtollig talg. Voor extra verzorging zit er ook granaatappelextract in met antioxidanten, aloë vera voor hydratatie, soja- en zonnebloemolie voor voeding, net zoals sojaboon olie en mango kernal olie.  Ik neem de cleanser af met water en dep nog na met de MD Cleansing Refreshing Skin Lotion. Mijn huid voelt heerlijk schoon en fris aan, en gehydrateerd.

Voedende crèmes

Voor de dagelijkse verzorging heb ik twee voedende crèmes die ook ideaal zijn voor een 50+ huid met een onregelmatiger teint, grovere poriën en rimpels. De focus ligt op verbetering van de huiddichtheid en collageensynthese, maar ook op het verfrissen van het huidaanzien.  

Bijzondere peptiden cocktail

De crèmes zitten vol met peptiden, die samen een cocktail vormen die Novo Peptide3 technologie genoemd wordt. Ten eerste zit er een complex in dat Clothide wordt genoemd. Het bestaat uit asparagine zuur, cysteine, glycine, histidine, leucine, proline en tyrosine. Het complex heeft een signaalwerking om het jeugdhormoon Clotho te stimuleren. Het speelt een rol bij het sterk houden van de veerkrachtige weefsels in onze huid. Het heeft invloed op het actief houden van de stamcellen. De cocktail helpt eveneens de glans op de huid terug te brengen.

Verder zit er Pentalactin in. Een pentapeptide die veroudering van de cellen kan helpen afremmen en celvernieuwing stimuleert.

Tripeptide 5 is ook interessant. Het is een echte collageenbooster. Het stimuleert de aanmaak van TGF-B (tissue growth factor) wat weer de aanmaak van collageen type 1 bevordert. Maar het remt ook de MMP (matrix metalloproteinase) activiteit waardoor de afbraak van het huideigen collageen wordt gereduceerd.

Zeer laag moleculair hyaluronzuur

Er wordt ook gebruik gemaakt van een hyaluronzuur met een extreem laag moleculair gewicht. Ook dit komt de vernieuwing van huidcellen en bescherming van het collageen ten goede. Tot slot bevatten alle crème formules het Derma Membraan Complex. Het helpt de werkzame stoffen op de juiste plekken in de huid af te leveren.  

Hoe voelen de crèmes? 

De Anti Age 24 care heeft een lichte textuur. Je kan deze crème zo wel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. De ochtend heeft mijn voorkeur. Het is een vrij smeuïge crème die snel in trekt. De geur is super subtiel.  De Anti Age 24h care rich is er voor de droge, lipide-arme huid, hij is heerlijk voor de avond.

De Eye Contact Firming Eye Care is voorzien van het aminozuur L-Arginine en de Novo Peptide3 technologie. Je klopt hem zachtjes in de huid, niet wrijvend. Het is een fijne hydraterende en verzachtende crème.  

Wat vind ik van het serum? 

Vitamine B3, ofwel niacinamide, is een ware alleskunner en in deze hoge concentratie is het perfect om pigmentvlekjes onder controle te krijgen. Het transport van melanine wordt afgeremd. Bovendien heeft het sterk ontstekingsremmende eigenschappen. Ook dat speelt een rol bij pigmentophopingen. Niacinamide is ook een prachtige beschermer van de huidbarrière en beschermt de huid tegen uitdroging. Ook normaliseert het het verhoorningsproces en de talgproductie en het heeft een antibacteriële werking. Wel wordt geadviseerd bij dit product altijd een SPF 50 te gebruiken.  

Het is mijn favoriet 

Het is een heerlijk serum, zowel qua substantie, een lobbige gel, als qua huidgevoel. Ik gebruik hem ’s avonds in combinatie met de Anti Age crème riche. Ik ben inmiddels twee weken naar een zonnig oord geweest. Overdag gebruikte ik de SUN High UV Protection Cream SPF 50. Ik heb een licht tintje gekregen en mijn pigmentvlekjes zijn niet donkerder geworden. Ik ben hier heel blij mee. 

Ook wil ik aandacht voor de Black Forest Spray 

Deze spray bevat extracten van planten die al miljoenen jaren bestaan en bijzondere krachten bezitten. Ik heb ze al eerder genoemd: vlierbes, varen en mos. Wat een zalige spray is dit. Ik gebruik hem twee keer per dag na de reiniging, en voor het aanbrengen van een serum of crème. Het ruikt naar een frisse boswandeling. De nevel is prachtig en het huidgevoel is sterk hydraterend en verzachtend. Echt verslavend.  

Voor mij is een skinroutine niet af zonder zonbescherming 

Biodroga MD  High UV Protection SPF 50 heeft een crème-gel-formulering die, naast een hoge beschermingsfactor, ook helpt de vorming van pigmentvlekken tegen te gaan. Het bevat een aantal mooie ingrediënten, zoals hyaluronzuur, een anti-oxidantcomplex en minerale filters.  

Ik gebruik deze Sun crème bijna dagelijks, ook in Zuid-Europa geeft hij een uitstekende bescherming aan mijn huid. Het smeert lekker uit als een crème en geeft geen witte waas. Het is zo’n fijn product en voor je het weet is de tube van 50 ml op 😉 

Verwennerij met het vliesmasker

Tot slot het 360 Lifting Vliesmasker met het Black Forest complex, hyaluronzuur en peptiden. Ik breng het masker aan op mijn gereinigde huid en druk het lichtjes aan. Vormt zich heel makkelijk perfect ver mijn gezicht. Laat het vervolgens 10 minuten zitten. Na het verwijderen blijven er wat restjes over die ik lichtjes in masseer. Dit is echt een verwennerij. Mijn huid voelt daarna heerlijk zacht, gehydrateerd en fris aan. Ik vind het ronduit heerlijk. 

Mijn eindconclusie

Ik heb na de peeling de producten nu zes weken gebruikt. Mijn huid vaart er wel bij. Mijn pigmentvlekjes zijn wat zachter, zodat ik ze niet echt hoef te verdoezelen. Alle producten zijn heerlijk, gewoon uitmuntend. Ja, laat ik dat maar zeggen. Vooral de combinatie van het niacinamide serum met de zonbescherming vind ik top. De Black Forest spray is een gamechanger, zo zalig.

Lees ook