Stoer en heerlijk draagbaar

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Chanel Allure Homme Sport eau extreme

allure sport home eau extremeGeïnspireerd op de intensiteit van een topprestatie, in dit geval golfsurfen, creëert neus Jacques Polge Allure Homme Sport Eau Extrême. Dit parfum is bedoeld als een adrenalinekick. Het gezicht van deze zwart-wit campagne is de professionele surfer Danny Fully. Hij mag er zijn!

Naam: Allure Homme Sport Eau Extrême
Merk: Chanel
Voor wie: heren
Jaar van uitgave: 2012
Neus: Jacques Polge

Van buiten

Allure Homme Sport Eau Extrême heeft bijna de gelijke ‘look and feel’ als de in 2004 verschenen Allure Homme Sport. Beide flacons zijn sober, chique en robuust. Eau Extrême is alleen voorzien van rode Chanel letters in plaats van witte.

Van binnen

Eau Extrême opent ‘extrême’ verfrissend, inderdaad als een reusachtige zeegolf. Dit wordt veroorzaakt door munt, ondersteund door het extract van Siciliaanse mandarijn en Marokkaanse cipres. Ondanks de heftigheid ervaar ik de opening als subtiel en mooi. Vervolgens komt er een amberachtige noot naar boven, wat de geur warmer maakt. De geur bevat verder zwarte peper van Madagaskar en witte muskusnoten. Op enig moment is Eau Extrême behoorlijk stevig en zoet. In de basis zit tonkaboon, sandelhout en bovenal cederhout, het basisingrediënt dat alles aan elkaar linkt.

 
Anders gezegd: dit is wat ik een typische ‘Sweet Woody’ geur noem. Andere voorbeelden hiervan zijn 1 Million van Paco Rabanne, L’Homme van Yves Saint Laurent, maar ook Amyris pour Homme van Maison Francis Kurkdjian. De overeenkomst van deze geuren is dat ze alle eenzelfde synthetische grondstof bevatten die je onmiddellijk herkent wanneer deze ergens in gebruikt wordt. Sweet Woody geuren zijn momenteel zeer populair.

Je kunt trouwens duidelijk ruiken dat Allure Homme Sport Eau Extrême een afgeleide is van Allure Homme Sport Eau uit 2004, maar deze laatste blijft frisser op de huid, terwijl bij Eau Extrême de warmte de overhand neemt. Je ruikt tegenwoordig steeds meer herengeuren die dat contrast fris-warm in zich dragen. Overigens vind ik Allure Homme Sport Eau Extrême echt weer een creatie uit de keuken van Chanel. Wanneer je Eau Extrême, de 2004 editie, maar ook Bleu de Chanel naast elkaar test, ruik je de onderlinge verwantschap en de signatuur van huisparfumeur Polge.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Ik verwacht dat de geur enorm in trek zal zijn; dit soort Sweet Woody geuren is echt ‘de smaak van nu’, zeker bij jongeren, maar ook bij dertigplussers. Allure Homme Sport Eau Extrême is stoer, krachtig, zeer draagbaar en ziet er ook nog eens goed uit.

Lees ook