Gerti verdiept zich in de wereld van peptiden...

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

xpert-sublime_2Tegenwoordig moet je zo ongeveer een halve chemicus zijn om te begrijpen wat een product doet. Ik test twee producten van Singuladerm en verdiep me in de wereld van peptides. Singuladerm is een relatief nieuwe speler op de markt van peptides. Het merk profileert zich door een hoge concentratie aan actieve ingrediënten waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is.

Peptides zijn helemaal hot. Natuurlijk kennen we anti-oxidanten, spf en exfoliants. Waarom peptides? Peptiden kunnen o.a. de productie van pigment uitschakelen, de regeneratie van cel versnellen en de bloedcirculatie stimuleren. Matrixyl bijvoorbeeld stimuleert de  fibrobloasten collageen aan te maken. Ook zijn er peptides zoals argireline, met een botox-achtige werking.

Ik test Xpert Sublime, geconcentreerd jeugdserum voor het gezicht, en Xpert Contour, anti-wallen gel voor de ogen.

1. Xpert Sublime

De claim? Xpert Sublime belooft dat de huid onmiddellijk strakker wordt en tekenen van vermoeidheid geminimaliseerd zijn.

Actieve ingrediënten (volgens de website) zijn als volgt:

Hier doet zich direct een probleem voor. Ik kom deze ingrediënten niet tegen op de INCI-lijst, het zijn zogenaamde trademarks, oplossingen van werkzame stoffen. Dat is verwarrend. Nu wordt het technisch. Als dit te ver gaat, skip dan deze paragraaf en lees verder bij resultaat.

SNAP-8 is een 0,05% oplossing van Acetyl Octapeptide-3. De aanbevolen dosering is 3-10%. Xpert Sublime bevat de maximale aanbevolen dosering SNAP-8 wat neerkomt op 0,005% Acetyl octapeptide-3.

SNAP-8 is een verlengde variant van argireline en daarmee een Botox-achtig peptide dat ervoor zorgt dat spieren minder samentrekken waardoor rimpels verminderen en voorkomen worden. Dit wordt ondersteund door klinische studies.

PREVENTHELIA® is een tetrapeptide (0,05% Diaminopropionyl tripeptide-33) dat gevolgen van UV stralen tegengaat en daarmee DNA beschermt en repareert en zodoende voortijdige veroudering voorkomt. De aanbevolen dosering is 2-5%. Wederom ondersteund door klinische studies.

CICLODEXTRINS: op de INCI-lijst kom ik Hydroxypropyl cyclodextrin tegen. Verder kan ik er weinig over vinden. De site van Singuladerm meldt dat cyclodextrine ervoor zorgt dat de huid onmiddellijk strakker wordt en tekenen van vermoeidheid op het gezicht geminimaliseerd worden.

Eyeseryl® is een tetrapeptide (0.1% Acetyl Tetrapeptide-5), waarvan aangetoond is dat het reeds bij een concentratie van 1% wallen en donkere kringen kan verminderen. Bij een concentratie van 10% vindt aanzienlijke vermindering van wallen plaats.

Het resultaat:

Xpert Sublime zit in een hygiënische airless pompflacon. Het is een transparante gel, die zich makkelijk laat verdelen. Twee pompjes zijn voldoende voor gezicht en hals. De gel trekt snel in en is niet specifiek hydraterend. Je zult er dus een hydraterende crème naast moeten gebruiken. Ik vind dat prima. Omdat ik een stapelaar ben, gebruik ik liever geen te vette crèmes en serums. Het totaal zou te rijk kunnen zijn voor mijn huid. Het serum is geparfumeerd, maar ruikt neutraal.

De hamvraag: is mijn strakker en is vermoeidheid minder zichtbaar? Ik had gehoopt dat mijn fronsrimpel minder zou worden. Helaas, dat heb ik niet kunnen constateren. Ik heb ook geen versteviging van de huid gezien, maar ik heb een goede huid wat betekent dat subtiele verschillen met het blote oog niet zichtbaar zijn.

gerti22. Xpert Contour

Xpert Contour gaat zwelling en ophoping van vocht tegen, vermindert donkere cirkels en tekenen van vermoeidheid en vervaagt rimpels en fijne lijntjes.

Actieve ingrediënten
10% EYESERYL
3% ARGIRELINE

Het resultaat:

Xpert Contour zit in een tube. Hierdoor heb ik de neiging iets te veel te gebruiken. Xpert Contour is een transparante gel met een lichtblauwe kleur. Alhoewel geparfumeerd heeft ook deze gel een neutrale geur. De gel trekt snel in. Ik vind hem niet heel erg hydraterend, maar gebruik mijn nachtcrème er over heen. Dus dat vind ik geen gebrek.

Ook hier de hamvraag. Zijn donkere kringen minder zichtbaar, zijn mijn wallen verminderd? Ik geef dit product het voordeel van de twijfel. Bij regelmatig gebruik verzacht de huid rond mijn ogen. Kringen zijn echt niet 1-2-3 weg, maar doordat wallen verzacht worden, vallen ze wat minder op.

GertiGerti concludeert:

Verwacht geen wonderen van deze serums. Maar zowel de ooggel als het serum bevatten uitstekende ingrediënten met een bewezen werking. De resultaten van Xpert Sublime zijn misschien niet direct zichtbaar, maar is het niet zo dat in dit geval stilstand vooruitgang is? Als je niks doet aan je huid, zal hij steeds slapper worden en meer rimpels vertonen. Normale veroudering. Als je dit proces kunt vertragen, is dat een mooi resultaat. Voor echte huidversteviging en extreme wallen zullen je naar de chirurg moeten. Dat kun je niet uit een potje halen…

Lees ook