Hydratatie en iets meer stevigheid!

03:39 - 02:11
luistertijd 03:39 - leestijd 02:11

Philosophy Duo for Uplifting Days & Volumizing Nights

philosophy-fop-treatment-duo-e1363168734359

Wat grappig, ik heb weer een product in handen met een zonnetje en maantje. Eyeliplex-2 van Goodskin Labs had deze tekentjes ook, maar dat was een oogduo. Philosophy is een merk dat ik zeker een keer wilde testen. Zo las ik al eens over de spraakmakende moisterizer: Hope in a Jar. Als Oprah Winfrey er weg van is, dan zou Philosophy toch best goed moeten zijn, toch?

De verpakking:

Ik vind de vormgeving apart; een lange ronde koker die strak en fris oogt en toch een luxe gevoel geeft. Aan de kant met het zonnetje zit het dagserum dat de huid moet beschermen tegen externe invloeden. Aan de andere kant zit het maantje voor de nachtverzorging die de huid moet herstellen. Aan beide zijden zit een pompje zodat doseren makkelijk en hygiënisch is.

De claims:

Ook al is je huid ouder geworden, ze zit nog boordevol natuurlijke beloftes. Je hoeft haar alleen wat aan te porren. Naarmate je ouder wordt, gaat de collageenproductie afnemen en elastinevezels verliezen hun veerkracht, verzwakken en raken verstoord. Dit resulteert allemaal in een verlies aan huidvolume en stevigheid. Philosophy richt zich voor de eerste keer op de al verouderde huid met Full of Promise.

De producten gaan vooral werken met de bestaande proteïnen. Een innovatieve methode gaat de natuurlijke celvernieuwing doen herontwaken. Volgens onderzoek van Philosophy zien 87 % van de testpersonen na 4 weken een zichtbaar gelifte huid en volgens 80 % zijn de gezichtscontouren strakker en beter gedefinieerd

ÑOverdag:

De claims:

Versteviging en herstructureren van de elastinevezels. Het dagserum moet de huid gaan liften door ingrediënten als

‘s Nachts:

De claims:

Als de huid zich ‘s nachts actief verjongt, helpt het volume verbeterende nachtserum het natuurlijke collageen te ondersteunen en de gezichtscontouren te herdefiniëren. Ook hier wordt Kigelia gebruikt, maar dan in combinatie met een exclusieve high-performance retinoïde tegen huidveroudering.

De geur:

Een heel lichte, frisse geur, wat geen naam mag hebben. Je moet aardig snuffelen om het te kunnen definiëren.

BabsBabs concludeert:

Mijn huid voelt direct na het aanbrengen van het dagserum meer aangespannen. Het serum voor de nacht maakt mijn huid heel glad. Een beetje ’touch of silk’ gevoel. Na 4 weken een gelifte huid met mijn 54 jaar?! Dat lijkt mij teveel ‘Hope in a Tube’… Ik kan echter niets negatiefs over dit duo zeggen. Het dagserum is wit qua kleur, trekt snel in en spant mijn huid ietwat aan. Het egaliseert en ik krijg het idee dat mijn huid wel ‘gelift’ wordt, althans, qua huidgevoel is alles wat strakker. Eroverheen doe ik wel een dagcrème en SPF, deels om het toch ’trekkerige’ gevoel wat op te heffen.

Het nachtserum is gelig van kleur, wat lobbig qua substantie en voelt zijdezacht aan op mijn huid. Ik heb geen complete informatie kunnen vinden over het nachtserum, maar ik ga ervan uit dat er wel veel siliconen inzitten, wat het waterverlies tegenhoudt en daarom de hydratatie bevordert. Ik ben zeker fan geworden van dit merk. Ja, voor mij smaakt het naar meer. Hier word ik toch best blij van!

Lees ook