Een peptidencreme voor onder je ogen!

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

eyliplex 2Ik ben dol op oogverzorgende producten. Ik vind dat ik nogal last van wallen heb, en donkere kringen. Ik weet dat ik eigenlijk naar de plastisch chirurg moet, maar tot nu toe heeft nog geen zorgverzekeraar de ingreep willen vergoeden, terwijl mijn plastisch chirurg het echt noodzakelijk vind.

Dus ik houd nog even moed, en test producten! De claims van Eyliplex-2 van GoodSkin Labs zijn indrukwekkend. Op de website van Douglas, het enige verkooppunt in Nederland lees ik dat het product maar liefst 124 werkzame stoffen bevat. Op de leuke potjes zelf, kan ik deze niet terugvinden, maar goed. Het product bestaat uit een dag-gel en een nachtcrème, en ik lees dat de twee formules elkaar perfect aanvullen en zorgen voor klinisch bewezen lifting en versteviging van de huid rond het oog. Je leest er momenteel ook alles over in het minimagazine op BeautyJournaal! Daar kun je je ook aanmelden om het product te winnen.

Eyliplex-2 belooft onmiddellijk een jongere blik. De dag-gel strijkt de fijne lijntjes glad en de nachtbalsem werkt op de langere termijn en zou vooral donkere kringen aanpakken.

GoodSkin Labs wordt ondersteund door de Amerikaanse dermatoloog dr. Paul Jarrod Frank. Na even gezocht te hebben heeft hij zijn  praktijk in New York en de site ziet er indrukwekkend  uit. Alle producten van GoodSkin Labs behoren tot de cosmeceutische categorie –een combinatie van cosmetisch en farmaceutisch. De wetenschappers meten met de hoogste standaarden en zijn pas tevreden als ze zeker zijn dat een product 100% werkt; zo presenteert het bedrijf zijn producten.

De dag-gel moet je drie minuten laten inwerken. De nachtcrème moet je tussen je vingers verwarmen en zachtjes drukkend rond de oogcontouren aanbrengen. Volgens GoodSkin Labs vond 64% van de proefpersonen dat de oogopslag er direct jonger uitzag. Na 4 weken was er een vermindering donkere kringen rond de ogen waar te nemen en na 8 weken verbetering in de lifting van de huid. Helaas vind ik de gebruikte foto’s daarbij niet zo overtuigend.

Van alle ingrediënten heb ik er twee kunnen achterhalen: peptiden. Haloxyl ®, ook bekend als Palmitoyl tetrapeptide-7, staat bekend als een verminderaar van wallen en donkere kringen onder de ogen. Deze peptide zou de circulatie in het ooggebied kunnen stimuleren. Haloxyl komt uit de fabriek van beroemde grondstofproducent Sederma, en deze beweert dat het zeer hoog werkzaam is.

De tweede stof wordt Suberlift genoemd en is een botox-achtig peptide met een liftende en egaliserende werking. Verder bevatten de producten anti-oxidanten en mineralen, waaronder vit. E , zink, extract van groene thee en cafeïne.

De verpakking is handig en vrolijk. Het zonnetje geeft het dagproduct aan, het maantje staat voor het nachtproduct. Wel jammer dat je je vingers erin moet dopen. Ik zou er liever vanwege de hygiëne een spateltje bij gehad hebben. En ja, het is handig om een dag- en nachtversie te hebben. De nachtversie is vetter, dus niet geschikt voor make-up, zo heb ik al uitgetest.

De groene gel voor overdag is vrijwel geurloos, smeert makkelijk uit, verkoelt enigszins en plakt niet, ook niet aan je vingers. Mijn huid voelt na het opsmeren lekker glad aan. Het aanbrengen van make-up daarna gaat prima. De nachtbalsem is romig, ruikt enigszins medicinaal en doet mij daardoor een beetje aan Purol denken. Hij brengt lekker op en voelt niet vet aan.

‘Mijn kringen zijn zeker iets minder donker geworden, en na vier weken zag ik zelfs mijn wallen iets minder worden.’

Babs concludeert:

Ik heb het product 4 weken trouw gebruikt en voor mijn gevoel zijn niet alleen mijn donkere kringen iets minder zichtbaar geworden, maar ook mijn wallen! Ik weet dit omdat ik de vochtophopingen toch weer duidelijker zal terugkomen toen het potje leeg was. Het liftende effect is absoluut voelbaar: je voelt dat de huid zich aanspant, zonder dat het overigens trekkerig wordt. Maar gek genoeg zie ik dat liftende effect niet als ik in de spiegel kijk. Mijn huid voelt wel gladder aan. Het maakte me nieuwsgierig, en daarom smeerde ik het ook eens op mijn bovenlippen. Ook daar voelde ik meteen een werking: een beetje branderig, alsof je een koortslip krijgt.

Al met al ben ik aangenaam verrast over de werking van dit product. Voor € 39,50 heb je een fijne oogcrème met zichtbare werking, en hij is nog zuinig in gebruik in. Ik zou me maar snel opgeven voor de winactie op BeautyJournaal, als ik jou was:-)

Lees ook