Van de Britse zusjes Nic en Sam Chapman…

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

Al jaren kijk ik naar de video’s van de Britse gezusters Chapman van de blog Pixiwoo. Variërend van video’s opgenomen in de slaapkamer tot aan professionele video’s vandaag de dag. Ze timmeren aardig aan de weg en dat is te zien. Het lijkt net of ze nog meer plezier in hun werk krijgen: ze stralen en dat is inspirerend om te zien.

Eigen kwastenset

Sam is volgens mij de grote roerganger van het stel. Ze heeft zelfs een eigen kwastenset ontwikkeld die wereldwijd wordt verkocht. Opvallend is dat ze in Engeland verdomd slecht te verkrijgen zijn. Heel Kent hebben we afgereden en iedere Boots, of wat maar op een drogist of parfumerie leek, zijn we ingerend op zoek naar de Real Techniques brushes. Testpanellid Gerti en ik hadden een lijst gemaakt van kwasten die we ‘nodig’ hadden en behalve de Stipling brush kon ik niet ‘missie voldaan’ whats-appen. Eenmaal thuis keek ik op de website van Enchantra. Wat bleek? Hier werden alle kwasten van mevrouw Chapman verkocht en ook nog eens stukken goedkoper dan in Engeland.

Leuke features

Toch is Pixiwoo een geweldige site! Naast reviews van producten vind je er ook de tabs naar de twitterpagina’s van zowel Sam als Nic, het bomvolle YouTube kanaal en natuurlijk hun Facebook. Daarnaast brengen ze iedere twee maanden een digitaal tijdschrift uit, genaamd Two magazine (ook voor iPad en iPhone). Dat magazine is fantastisch, want meer dan vijftig pagina’s vol met make-up en wat skincare. Ik ben fan van het vaste onderdeel ‘What the pros carry’. Interessant om de make-upverzameling van make-upartists te zien. Zie het beeld hieronder.

Heb ik beter leren make-uppen door de zusjes? Nee, maar ik ben door hun wél een hele grote fan geworden van M.A.C. De zusjes hebben er beiden gewerkt en hun eerste liefde koesteren ze nog steeds. Bij Pixiwoo moet je zijn voor de celebrity looks zoals bijvoorbeeld de klassieke look van Lana del Rey en de look van Adele tijdens de Grammy Awards. Maar ook richten ze zich op de basics en de klassiekers zoals de smokey eye.

Zelf ben ik gek op de favorieten filmpjes die ze samen opnemen, lekker spontaan.

Hier een aantal van mijn favoriete video’s:

De M.A.C eyeshadow quiz:

http://youtu.be/nJtvz94oWjA

Een van m’n favoriete video’s:

http://youtu.be/Nnf3YiwvHGg

Groene make-up, inspiratie voor onze eigen make-up video!

Lees ook:

Lees ook