Gerti’s favoriete leesvoer op een rij…

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

Inspiratie voor mooie make-up looks haal ik uit tijdschriften, make-up tutorials en natuurlijk Inspire magazine van BeautyJournaal. Maar ook uit make-up boeken. Bij deze mijn mooiste make-up boeken op een rijtje:

1. François Nars

François Nars heeft twee make-up boeken uitgegeven: Makup your mind en Makeup your mind and express yourself. Dit zijn onbetwistbaar de mooiste boeken die er zijn. Het concept van beide boeken is hetzelfde, links een foto van het model zonder make-up, rechts met make-up. Ertussen een cellofaan waarop precies aangegeven staat waar welke producten en kleuren gebruikt zijn. De boeken zijn in ringbandvorm en hebben een luxe omslagband. Door de ringband kun je het boek goed plat openslaan zonder risico dat bladzijden los gaan zitten.

In het tweede boek gebruikt Nars wat meer modellen van alle leeftijden en afkomsten. Niet alleen meisjes van 17 jaar oud maar ook vrouwen van 40, 50 en 60 jaar.

Dit zijn ware snoepboeken! Het concept van het cellofaan is geniaal. Hierdoor kun je de make up goed bekijken zonder allerlei tekst erom heen, door het cellofaan erover te leggen weet je precies hoe de make up aangebracht is.

2. Kevyn Aucoin

Van Kevyn Aucoin heb ik ook twee boeken: Making faces en Face forward. Allebei prachtige boeken. Making faces geeft een uitgebreidere introductie over make up producten, tools en technieken. De looks lopen uiteen van naturel tot extreem, waarbij in Face Forward ook veel celebrity make overs te zien zijn.

Allebei de boeken bieden veel mooie make overs met duidelijke instructie. Mijn handen beginnen te kriebelen om ze uit te proberen.

3. Robert Jones

Robert Jones heeft meerdere boeken uitgegeven, ik heb er (weer) twee: Makeup makeovers en Looking younger. Tja, als ik een artiest goed vind, koop ik een tweede boek.

Makeup makeovers besteedt veel aandacht aan gezichtsvorm, oogvorm, kleur van de ogen. Het boek is een goed leerboek met in het laatste hoofdstuk veel makeovers waarbij het doel van de makeover duidelijk aangegeven is. Bijvoorbeeld hoe je een vierkant gezicht ovaler kunt doen lijken of de ogen groter bij overhangende oogleden. Het boek maakt helder hoe je bij twee verschillende gezichten, eenzelfde make up toch anders aanbrengt.

Looking younger heeft hetzelfde principe, maar in dit boek wordt veel meer gebruik gemaakt van niet professionele modellen in alle leeftijden. Deze boeken laten je vooral zien je je natuurlijke schoonheid kunt accentueren.

4. Make Up Store magazine

Als laatste geen boek maar een tijdschrift: Make Up Store magazine. Het make up merk  Make Up Store geeft regelmatig een magazine uit. In dit magazine veel aandacht voor extreme looks. Niet alles is draagbaar, maar het zijn verrukkelijke plaatjes boeken. Er is sinds kort ook een app waarmee je het magazine op je telefoon of tablet kunt bekijken.

Er zijn heel veel meer make-up boeken. In mijn kast staan boeken van o.a. van Bobbi Brown en Rea Morris, maar bovengenoemde boeken springen er wat mij betreft echt uit. Het zijn klassiekers die actueel blijven.

Lees ook:

Lees ook