Skincare rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten!

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

marte2Estelle & Thild Detox

Niet eerder kwam ik in aanraking met dit Zweedse merk, behalve tijdens het struinen op wat sites na ons BeautyJournaal kerstuitje. Iets in mij lonkte enorm om wat producten te testen, al was het alleen maar om het feit dat eigenaar Pernilla Rönnberg werkt met biologische en pure grondstoffen. Stoffen waarbij geen gebruik is gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest en rijk zijn aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Het idee dat ik van gezichtsverzorgingsproducten geen huidreacties hoef te verwachten vanwege pure ingrediënten staat me erg aan.

Ik wilde met de producten uit de Lily-lijn wel ervaren hoe het is om m’n natuurlijke gloed terug te krijgen en fijnere poriën over te houden.

INCI Lily Micro Scrub Skin Renewal:

Aqua, helianthus annuus seed oil*, olea europaea fruit oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, glycerin, hydrated silica, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, cera alba*, rosa damascena flower water*, aloe barbadensis leaf extract*, sambucus nigra flower extract*, parfum, citronellol, geraniol, linalool, xanthan gum, decyl glucoside, sodium dehydroacetate, lactic acid, tocopherol, olea europaea leaf extract, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate
*Ingredient from Organic Farming.

Inci Lily Detox Mask Pore Minimizer:

Aqua, bentonite, glycerin, helianthus annuus seed oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, cera alba*, olea europaea fruit oil*, rosa damascena flower water*, aloe barbadensis leaf extract*, lactic acid, citric acid, parfum, citronellol, geraniol, linalool, xanthan gum, tocopherol,sodium dehydroacetate, potassium sorbate, sodium benzoate.
*Ingredient from Organic Farming.

Ik heb de producten zeker vier weken gebruikt, tweemaal per week zoals geadviseerd op de verpakkingen. Eerst de scrub en daarna het masker, vervolgens een neutrale hydraterende verzorging om te kijken wat deze twee producten met mijn huid deden.

marte1Verpakking:

Met een speels lettertype is het merk aangegeven, het zijn de namen van de dochters van de oprichtster. Op beide verpakking is een mooie blauwe lelie getekend, gelukkig twee verschillende om duidelijk te maken dat de producten van elkaar verschillen. Het zijn kleine tubes waar voldoende product in zit voor enkele malen gebruik. De tubes hebben dezelfde opdruk als de binnenkant van de kartonnen doosjes; subtiele bloemetjes. Het oogt misschien simpel, maar dit heeft wel wat: het straalt ergens een eenheid uit en het oogt luxe door gebruik van dezelfde lettertypes op doosje als op tube.

Lily detox mask pore minimizer (75ml) kost €39,70 en Lily micro scrub skin renewal (50ml) kost €30,55.

Hoe is het in gebruik:

Ten eerste heb ik nog niet eerder zo’n fijne micro scrub gebruikt. De meeste micro scrubs die ik eerder gebruikte, hadden een hele verkeerde basis, een product dat te agressief reageerde op mijn huid of te veel microkorrels aanwezig in de substantie. De verhouding van de Lily Micro Scrub was ideaal. Het product heeft een beetje een zalfluchtje, geen overheersend parfumlucht. Scrubt erg prettig en laat zich makkelijk van de huid afspoelen. Het masker laat zich ook weer erg makkelijk aanbrengen op de huid. Ook dit heeft hetzelfde zalfluchtje, is gelig van kleur en spoelt gemakkelijk van de huid.

Het enige wat mij opviel, en ik noem het specifiek geen nadeel omdat ik er geen hinder van heb ondervonden, is dat mijn huid na het afspoelen van het masker ofwel na gebruik van beide producten, vuurrood ziet. Ik wacht zo’n drie minuten voor ik m’n hydraterende crème aanbreng, maar heb verder nergens last van. Geen trekkerig gevoel, geen prik of pijn.

marteMarte concludeert:

Ik zou zeker de combinatie van de producten aanraden, want ik denk dat ze enorm op elkaar aansluiten. Ik heb niet het gevoel dat ik een grauwe wintergloed heb overgehouden aan al die kou en sneeuw. Ik heb ook niet het idee dat m’n poriën enorm geslonken zijn, maar het oogt allemaal wat soepeler, wat verfijnder en enorm gereinigd.

Lees ook