Heerlijke zachte vanille geur met licht gourmand

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

roos4

Reminiscence Les Notes Gourmandes Dragée

Nichemerk en Franse juwelenmaker Reminiscence (vertaling: herinnering) laat ons wegdromen… Naar onze jeugd bijvoorbeeld, met tedere zoete noten, maar ook naar het rijk van de Zonnekoning, waar vrouwen zacht vanachter hun kanten waaier glimlachten.

Les Notes Gourmandes vormt een drieluik van zoete gourmand geuren. Gourmand betekent letterlijk ‘lekkerbek’. Dat zijn dus geuren die je als het ware op zou willen eten. Bij gourmand geuren worden vaak suikerspinzoete geuren bedoeld. Bij Dragée echter is het niet zozeer de geur/smaak van suikerspin, maar die van eetbare ingrediënten, zoals in dit geval amandel en vanille. In 2008 verschenen de parfums Do Ré en Mi Fa die destijds een viertal vormden met So La en Si Do. Hoor je de Sound of Music al op de achtergrond? De laatste twee zijn uit de collectie gehaald. Do Ré en Mi Fa zijn nu omgedoopt tot Guimauve (marshmellow) en Héliotrope (een groene edelsteen met rode vlekjes) en vormen samen met Dragée het trio Les Notes Gourmandes.

Naam: Les Notes Gourmandes – Dragée
Merk: Reminiscence
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2012
Neus: Fabrice Pellegrin (verantwoordelijk voor hele Notes Gourmandes serie)

Van buiten

Een dragée is een tablet met een coating. De coating bestaat vaak uit suiker en een kleurstof. Soms wordt de term gebruikt in een medicinale toepassing: ‘slik een dragée’, maar in dit geval wordt gerefereerd naar een dragée van gesuikerde amandelen. Vandaar ook de roomwitte kleur van de flacon. De sfeer van de flacon, met gouden letters en sierlijke krullen, gedrapeerd met een roomwit satijnen lint en een kristal ogende dop is een en al barok.

roos5

Van binnen

Les Notes Gourmandes Dragée doet haar naam wel eer aan. A table! Dragée opent met de geur van een, zo lijkt het, levensechte amandel. Je zou zo je arm opeten wanneer je eraan ruikt. Genoemde ingrediënten zijn verder kardemom, petit-grain en mandarijn en in de basis musk, vanille en cederhout. Dragée wordt door Reminiscence omschreven als ‘bloemig zoet’. Het bloemige herken ik er niet in. Wat ik vooral ruik, is een hele zoete, zachte amandel-vanille geur met een mooie balans en kwaliteit. Vooral de vanille blijft urenlang prominent op de huid. De sfeer van deze geur is knuffelig, een echte comfort (troost) geur waar je je heerlijk in kunt wentelen. Kinderlijk, veilig, lief en zacht.‘Wie zoet is, krijgt lekkers…’

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Les Notes Gourmandes Dragée is een mooi gecomponeerde, zoete amandel-vanille geur met alleen maar zachte rondingen. Reminiscence Les Notes Gourmandes is verkrijgbaar bij geselecteerde luxe parfumerieën.

Lees ook