Je misvormd voelen door huidkanker

02:44 - 01:38
luistertijd 02:44 - leestijd 01:38

Vanavond nam ik nogal verrast kennis van de mededeling dat Myrna Goossen (50) vorig jaar stopte met haar tv-uitzendingen bij Max vanwege een terugkerende huidkanker in haar gezicht die lelijke littekens had achter gelaten.

Vorig jaar ben ik zes keer te gast geweest in haar Koffie Max programma en in de make-upkamer had ze me al eens verteld dat ze huidkanker had gehad op haar neus. Daarbij verwees ze toen naar een minuscuul littekentje, zo klein dat ik het amper zag.

Nu begrijp ik dat de huidkanker was teruggekomen en dat er een plastische ingreep uitgevoerd is. Een stukje huidtransplant is op haar neus gezet. Je zag nu inderdaad een groter litteken over haar neusbrug lopen maar wat mij betreft nog steeds niet heel erg aanstootgevend. Althans, voor zover ik het via het tv-scherm kon beoordelen en wetende dat Myrna altijd heel erg flink in de make-up ging. Maar wellicht liet men bij RTL Boulevard helemaal geen foto zien die haar littekens liet zien?

Voor Myrna was dit litteken een dermate huidverminking dat ze geen tv-werk meer wilde gaan doen. Ze had altijd gevonden dat haar gezicht haar visitekaartje was, en dat ze met haar gezicht nu niet meer haar werk kon doen. ‘ Op televisie ben je afhankelijk van je gezicht.

Ik ben verbouwereerd. Natuurlijk is het gezicht belangrijk, maar je gezicht is toch niet je werk? Je werk is toch veel meer dan een litteken op je neusbrug? Je hebt ogen, een mond, haar, mooie make-up, een brein, en kwaliteiten om te presenteren en te interviewen. Je bent toch veel meer dan je litteken? Ik denk nu dat Myrna haar litteken inderdaad zelf als een obstakel ziet. Jammer, want ik weet wel zeker dat mensen zich er niet aan zouden storen. Myrna is nu radiowerk gaan doen en richt zich op het schrijven van kinderboeken. Myrna geeft ten slotte nog aan in media dat ze bang is dat het weer eens kan terugkomen, en dat de angst daardoor haar werk te verliezen te groot werd.

Bekijk hier nog een uitzending die ik had bij Myrna.

Bekijk de video in andere formaten.

Lukt het niet de uitzending hier te bekijken? Klik dan op deze link. Dan gaat het zeker goed!

Bekijk hier alle afleveringen die ik had over beauty.

Lees hier meer artikelen over huidkanker.

 
Bestel hier producten ter vermindering van de zichtbaarheid van littekens:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_littekens&r=%2Fdermatix%2F”]
 

Lees ook