Je zal moeten bleken

02:25 - 01:27
luistertijd 02:25 - leestijd 01:27

Hoe maak je een ombre look in donker haar?

Een lezeres vertelde dat ze onlangs met haar vriendin haar haar in ombre wilde verven. Ze heeft zelf donkerblond tot bruin haar en haar vriendin heeft donker bruin tot zwart haar. Om een ombre effect te krijgen hadden ze een blonde haarverf van Garnier gebruikt. Ze vertelt: ‘Bij mijn vriendin zie je helemaal geen verschil en bij mij alleen met heel fel licht een beetje. Wij hebben zelf nog nooit ons haar geverfd dus aan pigmenten van de vorige keer zou het niet kunnen liggen.’

De dames vragen zich af hoe ze een mooi ombre effect kunnen bereiken aan de onderkant van het haar. Na drie keer met Garnier blond in de weer te zijn geweest, zien ze nauwelijks effect.

BeautyJournaal’s haarexpert Kimm Koffijberg vertelt:

Om heel eerlijk te zijn weet ik niets van de drogisterijproducten, dus hoe dit kan weet ik niet. Ombre haar staat voor techniek, waarbij het haar gradueel lichter gemaakt wordt portret Kimm Koffijbergzodat er een mooi verloop ontstaat. Hierbij is het belangrijk dat de juiste tinten gekozen worden. Dit is behoorlijk specialistisch om te doen.

Wij (kappers) kunnen precies uitrekenen hoeveel procent waterstofperoxide we in jouw haar moeten gebruiken om een lichter effect te krijgen: we kunnen zien hoeveel tinten het opgelicht moet worden. Met een pakje uit de drogist is dat nauwelijks te bepalen.

Ik weet natuurlijk ook niet welk product je gebruikt hebt. Was het een kleurshampoo, of heb je blondeer gebruikt? Om je haar lichter te kunnen maken heb je echt een blondeerproduct nodig.  Ik heb de indruk dat je een blond-product hebt gebruikt wat alleen voor blond haar bedoeld is.

Mijn advies:  laat je adviseren bij de kapper, zij/hij zal het geweldig vinden om zo’n mooie haarkleur bij je te maken. Als je bijzonder wilt zijn, zul je moeten investeren in tijd en uitgaven. Maar dan heb je wel iets moois.

Succes! Kimm Koffijberg

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

 

 

 

Lees ook