Een heerlijke onbezorgde cocktail

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

rc

Roberto Cavalli Acqua

Heb je ook zo’n zin om aan de natte grijze realiteit te ontsnappen en in de onbezorgde vakantiestemming te komen? Ik neem je mee…

Met Roberto Cavalli’s Acqua. Een parfum geïnspireerd op de Mediterranee waar de turquoise zee de azuurblauwe hemel ontmoet.

Helder zeewater

Deze inspiratie zie ik duidelijk terug in het flesje. Een prachtig groen-blauw kleurverloop in de ronde vormen herinnert me aan het heldere zeewater. En het lichtspel in de gouden dop doet me denken aan de heldere zonnestralen. De vormgeving alleen is al genoeg om mijn vakantiedromen op te wekken…Bij jou ook?

De geur

De geur zelf, getekend door de Givaudan’s parfumeur Louise Turner, zou eigenlijk een vrij simpele samenstelling moeten hebben, maar het tegendeel is  waar. Acquatische jasmijn, lelietje-van-dalen en muskus vormen de kern van deze verfrissende bloemengeur. Maar als ik aan Acqua ruik, dan merk ik snel dat het meerdere facetten in zich verbergt.

Fris en fruitig

De transparante lelietje-van-dalen is aangevuld met een groene sluier van hyacint en de bruisende nuancen van citrusvruchten. Samen creëren ze voor mij een levendige illusie van groen fruit waarin ik vooral de perzik duidelijk ruik. Eerst als een groene en een beetje scherpe verfrissende vrucht en later als een rijpe en sappige perziknectar op mijn huid.

Aquatisch

Ondanks de naam zijn de aquatische nuancen in deze geur vrij ingetogen. Ik krijg het gevoel van de blote huid na een verkoelende zeeduik. Schoon, fris en nog vochtig. Een vrij populaire wending binnen de moderne parfumerie, waardoor de parfums soms teveel naar een douchegel neigen te ruiken. Gelukkig is de laatste niet het geval bij Acqua door het subtiele karakter van dit akkoord.

Bloemig

De kern van witte bloemen is verrijkt met zoete en romige accenten waardoor Acqua een zwoele tropische zweem krijgt. En op mijn huid lijken die zoete en romige noten juist te versterken. Ik krijg zo een duidelijke illusie van de gardenia en tuberoos. Niet al te opvallend, maar net genoeg om mij een indruk te geven van de warme zomeravond ergens op een zonnige vakantieoord.

MaximMaxim concludeert:

In zijn totaliteit vind ik Acqua een interessante zomergeur waarin alle elementen voor een onbezorgde vakantie aanwezig zijn: de zon, een verkoelende zeeduik, een welriekende tiarébloem in het haar, een friszoete fruitcocktail en vooral de relaxte onbezorgde stemming. Fijn.

 

Lees ook