Een wellness ervaring voor thuis!

08:18 - 04:59
luistertijd 08:18 - leestijd 04:59

Debbie test Decléor huidverzorging Decléor serum en tonic

Ik beoordeel het liefst zo natuurlijk mogelijke producten maar heb een zwak voor merken die gebruik maken van aromatherapie en mij verleiden met hun geur. Dat geeft het gebruik ervan net iets extra’s en is tevens goed voor mijn humeur. Volgens mij is Decléor zo’n merk.

Ik ken het Franse Decléor niet echt goed. Ooit heb ik een keer een aantal samples besteld bij een webshop maar wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest. Ik kreeg het gevoel dat ik ook meerder producten moest gaan gebruiken om een effect te kunnen bereiken. Kortom, ik heb de samples verder maar laten liggen en er niet meer naar omgekeken en volgens mij is dat jammer.

Voor BeautyJournaal testte ik van Decléor het Aromessences Rose d’Orient serum en de Eaux de Soin Arome Tonic en zo kon ik mij de afgelopen periode eens verdiepen in de filosofie van het merk Decléor.

Wat is de filosofie van het merk Decléor?

Het Franse merk Decléor is ruim 35 jaar geleden ontstaan en heette allereerst Cleor (La Clé en Or qui ouvre le Temple de la Beauté – de gouden sleutel tot de schoonheidstempel). Een team van bevlogen specialisten op het gebied van aromatherapie, schoonheid en lichamelijk welzijn ontwikkelden destijds aroma therapeutische behandelingen voor schoonheidsinstituten. Zij ontwikkelden hyperactieve serums die 100% zuiver en 100% natuurlijk en geen kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten. Deze Aromessences worden onder de dagcrème aangebracht.

De visie van Decléor op schoonheid is onlosmakelijk verbonden met die van de wereld. Het is haar bedoeling deze schoonheid in balans te houden en verder te ontplooien.
Zuivere essentiële oliën zijn bijzonder werkzaam. Ze hebben namelijk het fantastische vermogen om hun weldadige eigenschappen wederzijds te versterken (synergie).
De Aromessences van Decléor zijn samengesteld uit 3 tot 9 verschillende essentiële oliën, gecombineerd met een basis van plantaardige oliën, teneinde een optimale affiniteit met de huid te verkrijgen.

De schoonheidsserums zijn:

Claims Aromessenses Rose d’Orient serum:

Het serum dat ik testte bevat essentiële oliën van de Damascusroos, Roomse kamille, neroli en petitgrain met een fijne en zijdezachte textuur en bevat een formule die bestemd is voor de dagelijkse verzorging van de gevoelige huid. Zonder conserveermiddelen, minerale oliën en zonder kleurstof. Dit 100% zuivere, 100% natuurlijke concentraat verzacht en kalmeert de huid, vermindert een onprettig gevoel en werkt als een echte stimulans van de harmonie-kalm dagcrème. Resultaat: de huid wordt rustig, zacht en voelt prettig aan.

Ingrediënten:

Prunus Amygdalus ( sweet almond) oil, Ribes Nigrum (black currant) seed oil, Zea Mays (corn) oil, Citrus Aurantium Amara (bitter orange) oil, Tocopherol, Helianthus Annuus (sunflower) seed oil, citrus aurantium amara (bitter orange) neroli oil, Daucus carota sativa ( carrot) root extract, rosa damascena flower oil, anthemis nobilis flower oil, linalool, limonene, geranol, citronellol, farnesol, citral.

Ervaring:

Ik ben een fan van oliën en gebruik deze heel erg graag. Het liefst pure oliën omdat deze het meest effectief zijn en mij ook het prettige gevoel geven dat ik echt een natuurlijk product gebruik. De gezichtsolie van Decléor is heel erg fijn en ruikt lekker zoet naar amandelen en rozen. In eerste instantie vond ik de aanbevolen twee a drie druppels wat weinig maar dit is echt voldoende om haar verzachtende en verzorgende werk te kunnen doen. De geur is goddelijk en maakt mij ontspannen, waarschijnlijk door de kamille-olie en het is vooral heerlijk om voor het slapen gaan te gebruiken omdat deze geur zo rustgevend werkt. Ik kan van dit moment echt genieten.

Hoe te gebruiken?

De fijne zachte en zoet geurende olie lichtjes inkloppen en in de huid masseren en daarna heerlijk slapen. Een genot om te beleven en wat betreft het aroma therapeutisch effect een schot in de roos! Naast dat het een fijn rustgevend en ontspannen effect heeft voor de nacht zorgt het tijdens de dag voor een mooie uitstraling. Mijn huid oogt gevoed en rustig. Sowieso reageert mijn huid en geest goed op de geur van rozen. Ik gebruik een paar druppels olie onder mijn dagcrème en dit gaat prima.

De olie zit in een glazen flesje waaruit je vrij eenvoudig een aantal druppels olie kunt laten druppelen. Voor mij zou een pipetje of een pompflacon prettiger zijn want ik ben altijd bang dat het flesje omvalt of dat er opeens veel teveel olie uit komt. Ook lekt het flesje wat olie over de opening waardoor er soms wat olie achterblijft op de tafel. Maar goed, aan de andere kant vind ik zo’n eenvoudig glazen flesje ook wel haar charme hebben.

Claims Eaux de Soin, verzorgende Eaux Arome Tonic
:

Deze verzorgende eau, met een originele frisse en verkwikkende geur, een combinatie van essentiële bergamot- en mandarijnoliën met de groene en heldere noten van rabarber en ginseng, verfrist en verkwikt onmiddellijk, verzacht de huid en parfumeert deze zacht. Essentiële oliën van bergamot, mandarijn, rabarber en ginseng. Zonder conserveermiddelen en zonder kleurstof. Niet-foto sensibiliserend en niet-fototoxisch. Kan gebruikt worden voor het zonnen en bevat geen UV-filters.

Ik wist niet goed wat de termen ‘niet-foto sensibiliserend’ en ‘niet-fototoxisch’ betekenen en heb deze opgezocht. Sensibiliserende stoffen zijn stoffen die bij herhaaldelijke blootstelling tot overgevoeligheid van de huid leiden. Fototoxisch is een eigenschap van farmaceutische en chemische stoffen waarbij onder invloed van licht, meestal zonlicht, een reactie optreedt die de huid aantast en kan leiden tot huidirritatie (bron: Wikipedia).

Ingrediënten:

Alcohol denat, fragrance (parfum), panax ginseng root extract, bisabolol, limonene, hexyl cinnamal, phanthenol, propylene glycol, water (aqua), linalool, butylphenyl, methylpropional, geraniol, citral, benzyl, benzoate, farnesol, citronellol.

Ervaring:

De bodyspray ruikt fris en fruitig maar is niet direct een geur die ik in de wintermaanden zal gebruiken, eerder in de zomer. De geur is inderdaad verkwikkend door de bergamot en is prettig in de ochtend te gebruiken. Ik ruik gedurende de dag soms een zweempje van deze body spray en dat vind ik fijn. De spray werkt inderdaad verzachtend op de huid en trekt heel snel in waardoor het even snel een oppepper kan zijn. Net zoals het serum zit de bodyspray in een mooie glazen flacon wat mij een extra gevoel van luxe geeft. Deze gaat tijdens de zomermaanden mooi mee in de tas om mij lekker van dit prikkelende parfum te voorzien wanneer ik daar behoefte aan heb. De intensievere verzorgende werking is er niet, daarvoor moet ik toch echt mijn favoriete bodymilk gebruiken.

Debbie concludeert:

De producten van Decléor zijn absoluut een topper wat betreft het gebruik van de aromatherapie. De oliën die gebruikt worden voor de Aromessences zijn puur en zeer werkzaam. Het bijzondere aan oliën is dat zij zorgen voor een mooie gezonde glow. Naast dat de producten heerlijk ruiken, stralen ze voor mij ook degelijkheid en klasse uit. In eerste instantie misschien wat lastig in het gebruik maar daarom ook niet voor niets verbonden aan schoonheidsinstituten.

De producten van Decléor zijn ook goed thuis te gebruiken maar het is toch fijn om wat meer informatie te ontvangen over hoe dit het beste kan om zo het maximale uit de toch kostbare ingrediënten te kunnen halen. Daarom lijkt het me heerlijk om eens een complete behandeling met Decleór producten te mogen ondergaan want tenslotte gaat om de gehele beleving ervan.

SHOP hier heerlijke natuurlijke huidolie en serums

Lees ook