Een ode aan de little black dress...

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Andre Leon Talley gaat in juli van start met de Parijse expositie ‘Little Black Dress’ in het Mona Bismarck American Center for Arts and Culture. Naast vijftig prachtige little black dresses verzorgt hoofdsponsor M.A.C ook make-up looks geïnspireerd op de expositie waar make-up artist Gordon Espinet verantwoordelijk voor is.

Terwijl de vijftig mooiste little black dresses van onder meer Proenza Schouler, Diane von Furstenberg, Stella McCartney, Chanel, Prabal Gurung en Joseph Altuzarra de revue passeren, vergezeld M.A.C de jurken met zogenaamde ‘face charts’ (tekeningen met make-up looks gebruikt voorafgaand aan modeshows). De face charts zijn geïnspireerd op de make-uplooks van de desbetreffende shows waarin de jurken werden gepresenteerd. Zo kunnen liefhebbers tijdens een bezoek aan de expositie zich zowel op mode- als op beautygebied laten inspireren. Dat maakt een retourtje Parijs natuurlijk extra interessant.

Talley laat weten geen geschiedenisles te willen geven over het wereldberoemde zwarte jurkje. ‘Little Black Dresses’ is een expositie gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Talley met de jurken. Zo laat hij little black dresses zien die klanten van hem droegen of die klanten selecteerden voor events toen hij erbij was.” Zie het maar als een dagboek vol zwarte jurkjes. En daar krijgen wij nooit genoeg van.

Benieuwd naar de tentoonstelling? ‘Little Black Dresses’ is van 3 juli t/m 22 september te zien in Parijs.

Lees ook:

Lees ook