Wereldberoemd parfum krijgt eigen expo in Parijs!

01:22 - 00:49
luistertijd 01:22 - leestijd 00:49

Chanel N°5 was het eerste parfum van Coco ‘Gabrielle’ Chanel ontwikkeld door parfumeur Ernest Beaux. Nog altijd is dit luchtje het best verkochte parfum wereldwijd. Geen wonder dat er een expositie het leven in werd geroepen volledig gewijd aan het iconische Chanel N°5. Na Moskou, Peking en Guangzhou komt de tentoonstelling binnenkort naar Parijs wederom gecureerd door de Franse Jean-Louis Froment.

N°5 CULTURE CHANEL kraakt de code van Chanel N°5 door de bezoeker mee te nemen in de parfumwereld van Chanel. De expositie laat onder meer kunstwerken, fotografie en objecten zien welke de grote inspiratiebronnen vormden voor Coco Chanel. De tentoonstelling neemt je mee naar plekken als Venetie, Rusland, naar de voormalige villa van Chanel, La Pausa, en naar haar beroemde vriendenkring bestaande uit kunstenaars, poëten en muzikanten als Cocteau, Picasso, Apollinaire, Stravinsky en Picabia. Een bijzondere tentoonstelling die je zeker niet mag missen!

N°5 CULTURE CHANEL is vanaf 5 mei tot 5 juni 2013 te bezoeken in Palais de Tokyo in Parijs.

Lees ook:

Lees ook