Hoe sneller ze draaien, hoe meer geur ze verspreiden!

01:48 - 01:05
luistertijd 01:48 - leestijd 01:05

Wat zijn ze leuk: de Flora Tournicota windmolentjes die Francis Kurkdjian onlangs introduceerde in Parijs. Wat de vrolijke witte molentjes nu zo uniek maken, is dat ze zijn besprenkeld met het parfum Aqua Universalis.

Het idee voor Flora Tournicota ontstond toen een van Francis’ nichtjes (hij heeft er twee) erachter kwam dat hij de geurende bubbels heeft vernoemd naar haar oudste zus. En wat je grote zus heeft, wil jij natuurlijk ook! Ook de jongste wilde dat Francis iets naar haar vernoemde. Dus ging Francis op zoek naar een ontwerp speciaal voor zijn nichtje. Ze wilde iets dat kon vliegen en draaien. Helaas bereikte een papieren vliegtuigje niet het juiste effect. Hij dacht verder en kwam op het idee voor de windmolentjes. Flora Tournicota was een feit.

Het is niet het eerst geurende voorwerp dat Francis Kurkdjian ontwerpt: eerder kwam hij met een geurende armband en zelfs met een bellenblaas in vier verschillende geuren. De Flora Tournicota windmolentjes werden afgelopen weekend in het Grand Palais in Parijs geïntroduceerd aan het publiek tijdens de Art du Jardin garden show. Terwijl bezoekers plaatsnamen op een bankje verrasten de windmolens hen met een heerlijke geur.

Op de website van W Magazine konden we alvast een voorproefje zien. Helaas blijft het voorlopig bij kijken; in 2014 staan de geurende windmolentjes pas op de planning voor de verkoop. Dan kunnen we ze ook écht ruiken. Wij zijn nu al fan!

Lees ook:

Lees ook